USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Лучани просять не відключати гарячу воду через коронавірус. Петиція

19 Червня 2020 11:48
У зв’язку з епідемією коронавірусної інфекції необхідно переглянути плани відключення гарячої води в місті Луцьку.

Таку петицію 19 червня зареєстрував Юрій Панасюк. Підписати її можна за посиланням. До кінця збору підписів залишилося 14 днів.

Як нагадав лучанин, Волинська область знаходиться в першій десятці регіонів країни за швидкістю поширення коронавірусної інфекції. Він відзначив, що планове відключення гарячої води може спровокувати масовий спалах захворюваності.

«Мити руки з милом – рекомендація МОЗ. Але в літній період через високі температури є відкритими набагато більші ділянки тіла, на які також можуть осідати частинки вірусу і які також варто було б мити частіше. Якщо в звичайній ситуації людина змогла б прийти додому і помитися під душем, то дії комунальників спричинять те, що небагато людей погодяться декілька раз на день гріти гарячу воду, щоб помитися», – зазначив Юрій Панасюк.

Та додав, що життя і здоров'я багатьох людей є незрівнянно ціннішими за можливість аварій на тепломережі.

Читайте також: Опублікували графік відключення гарячої води у Луцьку

«Саме тому сьогодні, при стрімкому зростанні захворюваності, необхідно при можливості відмовитися від відключення гарячої води, а якщо це неможливо, то скоротити термін», – резюмував чоловік.

Відзначимо, що коронавірус не літає в повітрі. Він з’являється тільки тоді, коли поблизу є інфікована людина, яка кашляє і чхає, та передається через слизові оболонки (рот, ніс, очі): наприклад, якщо людина, на руки котрої потрапив вірус, торкнеться обличчя.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Опа Показати IP 19 Червня 2020 12:00
тобто труби не треба поремонтувати? хай зимою їх розкопують і місто стоїть без тепла? автору нема чого соватись між коронавірусними, сидіть вдома і не кашляйте)
Та то капець! Показати IP 19 Червня 2020 12:53
Юра (Панасюк) комунальники виконують регламентні роботи, які передбачені нормативними актами як законними,так і підзаконними. Якщо не провести ці ремонтно-відновлювально-налагоджувальні роботи, то не буде відповідного дозволу для початку опалювального сезону і тоді не тільки будеш воду гріти, а і всю домівку. Щодо скорочення часу відключення, то це передбачає збільшення витрат коштів, підвищення інтенсивності та не дотримання регламенту, що в подальшому може призвести до аварійних ситуацій. А це потягне знову додаткові витрати та зупинення постачання гарячої води.А в умовах значної заборгованості споживачів за гарячу воду та опалення це катастрофічно для всіх. Виконуй усі свої зобов'язання, дотримуйся вимог законодавства, заплати усі борги, сиди вдома і спи з чистою совістю! А без гарячої води влітку два тижні можна потерпіти.
ветфельдшер Показати IP 19 Червня 2020 13:11
Петиція дурна і безглузда сама по собі від А до Я. Це людям немає що робити і вони щось вигадують. Якщо собака не має роботи, то лиже яйця.
Читач Показати IP 19 Червня 2020 15:03
С селах люди живуть все життя без централізованого гарячого водопостачання. І здорові! А тут 2-3 тижні без гарячої води - криза! Ремонти ж треба якось робити на мережах! Купіть кип'ятильник, відро - і буде вам щастя (хто плачеться) !!!
Народна прокуратура Показати IP 19 Червня 2020 15:31
Читачу, а хто тим селянам забороняє поставити бойлер чи котел і гріти воду?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus