USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучани творили сценарій для анімаційного серіалу

10 Вересня 2017 10:36
Сценарний майстер-клас для дітей від Лани Ра та Євгенія Конощука зі студії «Новаторфільм» зібрав чимало відвідувачів. Захід на тему «Як написати серію для анімаційного серіалу «Моя країна Україна» відбувся 9 вересня в антикафе «Innerspace».

Взяти участь у майстер класі запрошували дітей від 8 до 16 років, проте такою можливістю скористалися й дорослі.

Художниця-ілюстратор та сценарист Лана Ра знайомила учасників із професією, розкривала таємниці сценарного мистецтва та давала поради для розвитку фантазії. За словами авторки, потрібно наполегливо працювати та багато читати, щоб вигадувати щось нове.

Запропонувала щодня обирати будь-який звичайний об’єкт та створювати навколо нього незвичайну історію: «Ви можете поглянути на домашні капці чи навіть на люстру, поставити кілька цікавих запитань, як наприклад, що ж ця люстра може робити, чи які у неї можуть бути нетипові можливості, і вже зі звичайної люстри вона перетвориться на космічний корабель, який віднесе вас у космос».

Також мистецтво перевтілення учасникам заходу продемонстрував молодий актор Євгеній Конощук, який провів читання казки у ролях.

Гості та ведучі заходу спільними зусиллями фантазували про Луцьк, замок, монстрів, героїв та антигероїв, створюючи сценарій для анімаційного серіалу. А для того, щоб сюжет ставав реальнішим, кожен з учасників малював своїх персонажів.

Створення сюжету вимагало чималих знань про Луцьк, його історію та легенди, що й продемонструвала Лана Ра, авторка ретельно приготувалася до зустрічі. Проте й гості заходу мали що розповісти про рідне місто.

Лана Ра розповіла, що головне для сценаристів – це наполегливість та праця над собою. В Україні є чимало конкурсів, де люди, які прагнуть до такої творчої професії, можуть взяти участь. Авторка знає з власного досвіду, що головне - не здаватися, а розвиватися, працювати над своїми текстами та пробувати знову.

Під час майстер-класу виникла величезна кількість ідей, які авторка пообіцяла взяти до уваги під час написання сценарію серії анімаційного серіалу «Моя країна Україна», присвяченій Луцьку.

Після заходу учасники поділилися враженнями.


Так, Богдан Демчук розповів що привело його на майстер-клас: «Я вже кілька років хотів стати сценаристом. Тож коли дізнався, що такий фестиваль як «Задзеркалля» відбудеться у Луцьку, відразу сказав батькам, що піду на нього. Так я й потрапив сюди. І сьогодні я взнав багато цікавого: як робляться мультфільми, які взагалі професії є, крім сценариста та аніматора, що теж працюють над створенням анімації. Дізнався, який це важкий процес – зробити мультфільм»

Нагадаємо, захід відбувся в рамках фестивалю «Задзеркалля-2017».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus