USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Лучани втримали хокейну першість області

24 Квітня 2019 22:35
У Луцьку завершився черговий відкритий чемпіонат Волині з хокею. У цьогорічній першості змагалося шість команд: з Луцька, Ковеля, Володимира, Нетішина та дві з Рівного.

У фінальному турі команди визначали остаточне розміщення в турнірній таблиці. В грі найслабших команд зійшлися нетішинці та ковельчани.

На останню гру сезону дружина «енергетиків» прибула в мінімальному складі. Тому вони ставили головний наголос на оборону, а в атаку йшли по можливості. І до останнього періоду ця тактика діяла. І тільки у третьому «ковалі» зуміли зламати оборону Нетішина і піднятися з останньої сходинки на передостанню у відкритому чемпіонаті Волинської області.

«Нетішин» - «Ковель» - 3:5 (0:1, 2:1, 1:3)

Велику увагу вболівальників привернула гра малого фіналу між рівненським «Фаворитом» та ХК «Володимир». Перший період хоч і став безгольовим, проте напруга боротьби зашкалювала.

А от в другому періоді пішли часті порушення. Зазначимо, якраз гра в нерівних складах стала визначальною для підсумкового результату – обидва суперники старалися взяти максимум у час своєї більшості. Та перемогли більш досвідчені рівненчани. «Фаворит» вдруге підряд став бронзовим призером волинських змагань після трьох попередніх срібних сезонів.

«Рівне представляють вже дві команди. Команда «Легіон» – це наші молоді гравці. Вони і за нас виходили. Можна сказати, вони були у нас третя п’ятірка. Але цього року вони захотіли виступати окремо. От хлопці стараються, вийшли у фінал. Ми за них теж вболіваємо», - розповів Микола Сердюк, гравець ХК «Фаворит».

«Фаворит» - «Володимир» - 4:3 (0:0, 3:1, 1:2)

Фіналістами стали господарі льоду та молода команда «Легіон» з Рівного. Обидві команди довго приглядалися до гри один одного, але з голами не забарилися. Тому рахунок перед першою перервою вже був 2:1.

Дуже несподівано розпочався другий період – Євгену Воробйову вистачило 5-ти секунд, щоб закинути третю шайбу до воріт, які захищав Даниїл Мілаковський. У цій 25-хвилинці лучанам вдалося ще чотири рази вразити ворота молодого кіпера. Цей гандикап дозволив їм впевнено дограти останній період.

Команди знизили активність, але голи ще забивались, і до фінальної сирени їх на дві команди назбиралось аж 14, 9 з них в активі «Луцька». Це стало новим рекордом результативності фіналів.

Найрезультативнішим був лучанин Андрій Вершецький, який оформив хет-трик та віддав три результативні передачі, Сергій Русанов оформив п’ять асистів. Відзначимо також три голи і два асисти Павла Бернацького, завдяки яким йому вдалось наздогнати Сергія Русанова в стрілецькому реєстрі чемпіонату (в обох по 27 голів). Проте бомбардирські перегони одноосібно виграв Русанов (44 бали проти 42).

«З кожним роком ми стаємо доросліші і нам кожна гра є важчою. Але ми стараємося. У фіналі зіграли з рівненською молодю, досить перспективною командою. Я вважаю, ми перемогли за рахунок досвіду. Хотілося б, щоб більше молоді прийшло. Хокей – це досить важкий вид спорту. Мій тренер казав, коли людина, яка тренуються 10 років, є просто юніор. Тобто, щоб стати професіоналом хокеїстом потрібно займатися все життя», - прокоментував захисник ХК «Луцьк» Олександр Бондар.

«Луцьк» - «Легіон» - 9:5 (2:1, 5:2, 2:2)

Кидки – 35:25 (15:8, 14:11, 6:6)

На цьому хокейний сезон не завершується. Попереду вболівальників найшвидшої гри планети чекає традиційний дитячий турнір «Соколята», а також турнір пам’яті трагічно загиблого справжнього друга волинського хокею заслуженого журналіста Юрія Яцюка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus