USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани вже купаються і засмагають. Як уберегти шкіру

27 Травня 2023 08:09
У Луцьку відкрили купальний сезон. Із самісінького ранку на міському пляжі – безліч людей: хтось купається, хтось засмагає. Тим часом дерматологи спостерігають збільшення кількості пацієнтів із захворюваннями шкіри.

Коли засмагати корисно і як вберегти шкіру від фотостаріння, подразнення й опіків? Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Дерматологи наголошують: із 12-ї до 16-ї години небезпечно перебувати на вулиці. У цей час сонце активне й навіть агресивне, а ультрафіолетовий індекс найвищий.

«Є такі поняття, як фотостаріння, сонячні опіки, подразнення шкіри», – говорить дерматолог Павло Медвецький.

Усе це можна отримати не тільки лежачи на пляжі, а й під час походу в магазин, на роботу, в школу, тобто просто перебуваючи на вулиці.

Читати ще: Сімейний лікар із Луцька: як врятуватися від спеки в місті

Запобігти цьому можна простими методами: закривати тіло легким одягом і носити головний убір. Не менш важливі сонцезахисні засоби, якими потрібно захищати обличчя та відкриті ділянки тіла. Перебуваючи на вулиці, SPF потрібно поновлювати кожні дві години.

Для надійного захисту медики радять обирати засоби, рекомендовані міжнародними незалежними організаціями, які займаються дослідженням розвитку меланоми.

Перевірити, наскільки агресивне сонце в той чи той день, просто. У прогнозах погоди, зазвичай, зазначають ультрафіолетовий індекс. Це показник, що характеризує рівень ультрафіолетового випромінювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus