USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани просять заборонити «шансон» та «попсу» у маршрутках Луцька

4 Лютого 2013 11:56
Таку ініціативу висловили активісти Волинського відділення ГО «Інститут політичної освіти» та звернулися до депутата Луцької міської ради Богдана Шиби із пропозицією винести на розгляд депутатів питання про заборону самовільного транслювання інформації в громадському транспорті Луцька.

Оригінал звернення представник Волинського відділення «Інституту політичної освіти» Антон Бугайчук виклав на обговорення у мережі Facebook.

Так, в зверненні йдеться про недолугість радіопередач, записів, які належать розважальних творів, що транслюються в салонах транспортних засобів. «Духовна якість цих матеріалів є сумнівною і зрештою – дискусійною, здебільшого подається недержавною мовою. Фактично, з волі водіїв, пасажирам нав’язується музична та інша інформація, яка далеко не завжди відповідає естетичним та етичним уподобанням останніх, чим зокрема порушується стаття 23 Конституції України», - наголошується в документі.

Натомість ініціативна група пропонує оголошувати в маршрутках назви зупинок, маршрут перевезення, надавати корисну інформацію про культурні здобутки міста та області, транслювати соціальну рекламу, цікаві факти з історії Луцька та Волині тощо. Адже далеко не всім лучанам подобається музика, що транслюється радіостанціями. До того ж часто водії часто ігнорують прохання пасажирів змінити або вимкнути музику.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
Влад Показати IP 4 Лютого 2013 12:17
ПІДТРИМУЮ дану пропозицію!
самий чесний))) Показати IP 4 Лютого 2013 12:27
Хто б про тих хлопчиків знав? А дупутату Шибі, що в бутність мером місто в прірву боргів кинув, більше нема чим зайнятись? До церкви гріхи замолювати, або ще краще в колонію борги відпрацьовувати.
мовняк Показати IP 4 Лютого 2013 12:33
скоро приедет в луцк ЛОЛИТА - и весь город повалит на этот концерт...будет аншлаг!
taxi Показати IP 4 Лютого 2013 12:34
Ні - давайте повстанські пісні будемо слухати ... Маразм міцнішає! Це діло водія, а ваше доїхати куда вам треба і не суйте носа у ...!!!
smelnyk до taxi Показати IP 4 Лютого 2013 18:44
Пропоную заборонити маршрутки. Тоді побачимо чиє діло, що слухати. Може тоді буде можна вийти на потрібній зупинці, а не на наступній, якщо докричишся.
Олежик Показати IP 4 Лютого 2013 12:35
Правильно. Можливо шафьор без шансона у водія нарешті еволюціонує... Впринципі смаки у всіх різні, але коли сідаєш на 32 маршрут на Львівській і їхати тобі до Липин, а в салоні грає різного роду "сєрєбро" і тому подібне, то мимоволі хочеться розбити скло молоточком і вистрибнути звідти... А сама біда це коли ще й молоточка немає ...
ГОЛОВОЮ,,, до Олежик Показати IP 4 Лютого 2013 14:31
Олежику,якщо немає молоточка,то головою попробуй своєю...
ОлежикУ до Олежик Показати IP 4 Лютого 2013 15:23
...ну тоді головою!:)
Зю Побережнюк Показати IP 4 Лютого 2013 13:05
ну, нарешті!
Я Показати IP 4 Лютого 2013 13:37
Через той шансон і попсу водії часто не чують що пасажири просять зупинити на зупинці, або нагадувань щоб зачинив двері під час руху маршрутки.
Лучанка Показати IP 4 Лютого 2013 13:55
А що цьому пришибі не подобається.Дійсно хай іде замалює гріхи, ну ніхто його не послав слюсарем працювати, хоч би якусь користь приніс, а далі сидіти в теплому кріселочку.Що в цьому поганого, коли лунає в салоні шансон чи лірична музика. Що ви хочете рок , реп - це для "особливої" молоді. Ну виберіть сучасні пісні,але ліричні, від яких душа складається і розкладається, щоб було цікаво і молодим і старшим.Ну кому не подобається ця пісня "Мне хорошо с тобою, волоси пахнут весною,",яка різниця на якій вона мові-головне гарна і багато інших пісень.Але невже ми молоді не любимо Алі Лорак,Валевську- це пісня "Без тебе" чудова пречудова,можна називати безліч сучасних пісень і сучасних виконавців.Але повстаньскі пісні не можна крутити, тільки тому,що вони українські, в салонах ,де знаходиться безліч людей різного покоління.Треба так продумати, щоб було цікаво слухати і молодим, і середнім і старшим.
Лучанці до Лучанка Показати IP 5 Лютого 2013 00:12
Лучанко, мені вас шкода, що для вас "мне хорошо с тобою..." - це вершина майстиерності і досконалості. Ви бідна, я вам співчуваю. для вас навіть хороший попсівський текст виявится вершиною незрозумілої премудрості. Шукайте справжню поезію, глибинні тексти - це такі, які малюють перед вами багаті образи, багаті сюжети. Що це за рима: тобою-весною? Весна, до речі, може пахнути по-різному.
Thor Показати IP 4 Лютого 2013 14:25
Ой быстрее бы! Лучше уже в тишине ехать! А то или на "зону этапом" "или На Гоа с глазами цвета мохито!"
SET Показати IP 4 Лютого 2013 15:28
Дибіли, можна подумати одна проблема з луцькими машрутками яка залишилася це шансон в салоні... Для початку: 1. Зробіть так щоб машрутчики не зїжали з рейсів, в салоні були комфортні умови перевезення а водії не хамили коли в них щось запитують. 2. Якщо не подобається музика в машрутці - купи навушники і слухай те що хочеш. 3. А може хтоось не хоче слухати про історичине минуле Луцька, Волині та України, чи не хоче слухати класичну чи українську музику. Думаю зі мною погодиться білшість читачів, що коли їдеш зранку в машрутці на роботу а з динаміків лунає якась депресивна українська чи класична пісня, то це якось не дуже налаштовує на хороший настрій та заряд енергії на увесь день! 4. Чи не вважаєте Ви, що виконання вимоги, які викладені у зверненні буде порушенням все тієї ж названої вами ст.23 Конституції України (оскільки не всім буде подобатися те, що подобається вам). Чи не ці ж самі "балакуни" з громадської орагнізації обіцяли ще влітку лучанам про те, що в машртуках будуть читати вірші українською? Дещевій піар, не більше!!!
SET до SET Показати IP 5 Лютого 2013 00:15
Ти - як та недалека лучанка. Українська музика - деперсивна? Це твоя доля деперсивна. Тільки паскудний жлоб може називати своє рідне депресивним. Значить, і душа в тебе депресивна, і тіло, і ті, хто тебе ввели в світ. Що ти тямиш в українському. Менше пити треба на ніч, тоді депресняку не буде.
Макар Показати IP 4 Лютого 2013 17:10
Пане "taxi",діло водія ,вміло і без перешкод ,перевозити пасажирів,а не нав*язувати їм,свої музичні уподобання.А шансон і попсу,нехай собі слухає вдома,після закінчення зміни,на здоров*я.
Саша Показати IP 4 Лютого 2013 17:25
ПІДТРИМУЮ 100%
Роман Показати IP 4 Лютого 2013 17:38
Досить актуальне звернення...
анонім Показати IP 4 Лютого 2013 18:23
А не краще взагалі ніякої музики в транспорті? А пасажири чого скаржаться? 21 століття на дворі. не подобається музика? одягайте навушники і слухайте те,що подобається. а їхати в маршрутці через ціле місто слухаючи назву кожної зупинки,то можна з розуму зійти! а ось цікавинки про і факти про Волинь і наше місто -дуже хороша ідея.
Той що греблі рве Показати IP 4 Лютого 2013 18:33
Знову " активісти" піаряться. Як водій може нав'язувати? Ви що, хлопці, з глузду з'їхали? Це так формують смаки приватні радіо. До них претензії або в нацкомітет по радіо і телебаченню. Закон про мову чули? Давайте його відмінемо у ВР. А причому тут водії(знайшли крайніх)? До речі часом у маршрутці можна почути корисну інфу, яку за браком часу не встиг почути вдома чи деінде. Врешті можна домовитись із перевізниками, щоби радіо в маршрутках були налаштовані на Луцьке радіоFM
МішаН Показати IP 5 Лютого 2013 08:04
Є багато чудових радіостанцій FM Галичина
ТЕСС Показати IP 5 Лютого 2013 10:29
Не хотіла б я слухати про історичне минуле свого міста приблизно 275 ранків у році))) Навіщо впадати у крайнощі!!! А музика часто дуже гарна звучить. І зовсім не шкодить )
Anonymous Показати IP 5 Лютого 2013 15:14
ПОСЛУШАТЬ ВАШИ ЗА...ТСКИЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ МОЖНО ПОДУМАТЬ ВСЕ ТАКИЕ ПРАВИЛЬНЫЕ.... ВОДИТЕЛЬ КАК И ВСЕ ЛЮДИ ИМЕЕТ ПРАВО СЛУШАТЬ ЧТО ХОЧЕТ !!!! ЧТО КАСАЕТСЯ ТОГО ЧТО Б С РЕЙСА НЕ СПРЫГИВАЛИ ВОДИТЕЛИ С ЭТИМ НУЖНО БОРОТЬСЯ ... МОЖЕТ ЕЩЁ ДАВАЙТЕ ВАЗОНЫ РАСТАВИМ В МАРШРУТКЕ ????? такой х.рни ещё никому не приходило в голову???? не нравятся маршрутки ходите пешком или на такси ... замахали вот такие моральные ур.ды и за..оты !!!!
андрiй76 Показати IP 5 Лютого 2013 19:25
Мда...Дружна у нас нація-нічого тут не скажеш.Готові розірвати один-одного від злості.Та свідомій,мислячій,врівноваженій людині має бути абсолютно по-барабану яка там музика грає у маршрутці.Ви платите гроші водієві за транспортні послуги,за те,щоб вас вчасно і без"дорожніх"пригод доставили з пункту"А"до пункту"Б".А за музичними уподобаннями будь-ласка до ресторану,а не в маршрутку.Там вам за20-30грн.музиканти заграють те,що захочете... P.S.-Для маразматиків і"особливо нервових"-приймайте антидепресанти і пийте валерянку перед поїздкою.Можливо тоді вас перестане дратувати те,що грає у салоні маршрутки і ви навчитеся поважати один-одного...
Lily до андрiй76 Показати IP 8 Лютого 2013 22:57
+1
Волинянка Показати IP 7 Лютого 2013 18:55
Ненавиджу, коли в маршрутці лунає музика така( Мені навушниках по барабану, я в навушниках їжджу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus