USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лучани вийшли на демонстрацію до Дня Перемоги. ФОТО

9 Травня 2011 18:04
У Луцьку урочисто відзначили День Перемоги: 9 травня тут відбувся міні-мітинг та багатолюдна демонстрація.

Парад за участю ветеранів, лучан, військових, представників влади та духовенства розпочався о 9:30 з Театрального майдану і рушив до Меморіалу слави вулицею Винниченка та проспектом Перемоги.

Цьогоріч з бойових машин були використанні лише бронетранспортер. Обійшлися без ГАЗ 40-х років, на яких тогоріч везли декількох ветеранів.

Багато лучан мали причеплені до лацканів, одягу, сумок чи навіть дитячих візочків георгіївські стрічки, а також блакитні кульки з вітальними написами Партії регіонів. Символіку роздавали безкоштовно.
А от маленькі державні прапорці, а також червоно-чорні стяги продавали підприємливі бабусі при вході до меморіалу за ціною від 2 до 5 гривень.

У колоні йшла мало чи не вся місцева владна еліта, представники силових структур, було декілька депутатів Луцької міської та Волинської обласної рад.

На вході до меморіалу колону людей чекали представники ВО «Свобода», депутати місцевих та обласної рад, молоді люди та вояки ОУН-УПА, що тримали в руках плакати з проукраїнськими написами.
Однак значної уваги до цієї демонстрації ні з боку перехожих, ні з боку влади не було. Святкування на меморіалі пройшло мирно і без ексцесів.

«Дев’яте травня є святом, що назавжди залишиться в наших серцях як символ миру, гуманізму і перемоги добра над злом. Це свято, яке об’єднує людей всіх національностей і вікових категорій, символізує велич людського духу, відлунює в наших серцях гордістю за свій народ», - зазначив у промові голова облдержадміністрації Борис Клімчук.
За традицією мітингу-реквієму після промов представників влади були спогади ветеранів війни, військовий парад та панахиди за загиблими у Великій Вітчизняній війні представників Української православної церкви Київського та Московського патріархатів, що проходили окремо.




























































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Гість Показати IP 9 Травня 2011 19:44
Пишаюсь толерантністю лучан. В кожного свій погляд! Головне -навчитися поважати погляди інших! Луцьк - це не Львів.
Патріот Показати IP 9 Травня 2011 20:27
Стоять бабусі з плакатами, як квочки в хліву, а головний півень руки склав і щоки надуває. Ну скажіть люди, хто з ветеранів був загарбником України? Чи не ці сивочолі з медалями і були отим самим гарматним м*ясом? Як би не Перемога, горбатились би ці півні та курки на німців і України не побачили б ніколи. І головне, світова спільнота визнає Перемогу у цій війні над фашизмом та відзначає цей день. Невже вся Європа помиляється і це не наші ветерани визволяли Польщу, Чехію, Угорщину, Словакію та інші країни? Може це зробили "лісники"? Ви в поляків про Бандеру попитайте, кому він допоміг. І спитайте в них, чиє місто Львів, вам скажуть хто окупант. І шановні "свідомі". Ветерани до вас на свята не ходять, то й ви не лізте у чужу хату. Для вас це день скорботи? Для нас також, бо ми жалкуємо за тим, що День Перемоги не настав раніше, але радіємо з того, що він настав. Слава ПЕРЕМОЖЦЯМ!!! Пє.Сє. Через цю війну я діда знаю лише по фото. І він воював не за партію, не за вождів, а за свою землю, де стояла його хата, в ній жила моя баба та їх 5 дітей. 2 старших - теж не повернулись із фронту. ВІЙНА.
Поліщук Показати IP 9 Травня 2011 20:50
То стіко кацапів з лєнточками Шахтьора? А чуго сиред комуняцкіх прапорів нимає прапора УРСР - чирвоно-синього? То комунякі вобще абарзєлі? Що Україну вобще отмінити хочуть? Добре...добре... хай но вийдуть хлопці з лісу...
Патріот до Поліщук Показати IP 11 Травня 2011 13:02
Які "хлопці з лісу"? Де вони? 10 бабусь вийшло) Ото армія!!!
Фанат Показати IP 9 Травня 2011 23:07
Бідний Вітів.Зібрав стареньких,як завжди обдурив,всунув у руки плакати і стоїть в стороні мов наглядач.Пане Вітів ти сам візьми у руки оту писанину,а не ховайся за спини бабусь.Хлопці може хтось бачив цього депутата тверезим,чи то мені так везе:) А ветерани наші молодці,дай бог їм здоров'я на довгі роки.І молодь наша сьогодні лишній раз переконався-НАЙКРАЩА!!!В цьому році як ніколи багато молоді прийшло привітати ветеранів.Уінстон Черчіль, премєр-міністр Великобританії колись сказав фразу яка увійшла практично в усі підручники по історії: "Нація,що забула власну історію, не має майбутнього!"Сьогодні я лишній раз переконався, що наша НАЦІЯ має майбутне!!!З святом усіх нас УКРАЇНЦІ!
Bert O-Nill Показати IP 9 Травня 2011 23:26
Радість плебсу, що використали і викинули як непотріб. Душогуби комунякські, завдяки яким розпочалася ця бійня, і сьогодні мають бути вдоволені своєю роботою. Уже правнуки затурканого люду крокують радісно вулицями, готові на нові звершення в ім`я Леніна, Сталіна, Брєжнєва, Януковича і батьківщини, яка вкотре турботливо загорне землю над могилами героїчно налаштованих, наркомівсько-остограмлених синів...
9 мая Показати IP 10 Травня 2011 00:49
неприятно видеть людей не поддерживающих такой всенародный и мирой праздник! Может их деды и бабушки не сражались и не защищали свою землю, а ложились под немцев и ублажали их? Но их меньшество и здоровых и адекватных людей приятно больше! С ПРАЗДНИКОМ Вас ВЕТЕРАНЫ! И Большое спасибо за победу!
Коментар Показати IP 10 Травня 2011 09:58
А між Башкальом і клімом відносини підпсовуються ближче до виборів.... Цікаво буде подивитись на мажоритарників від області.
Ярослав Показати IP 10 Травня 2011 09:59
Цікаво дивитись на оте от УПА. Навіщо питати про діяльність УПА в поляків. Запитайте на півночі Волині у старожилів. Бабуся не одну історію розказала про те як спочатку приходили представники радянської влади і змушували людей йти в колгосп. Звичайно ж людина мусила коритись владі, бо сім"я, діти. Поім вночі приходили "бульбаші" і ту людину вішали чи різали. Ото борці за волю України. І ще починають розмірковувати на тему Гітлер, Сталін, більшовизм. Запитайте кожен у себе, якщо б Ви жили при найгіршій владі, яка Вам дуже не подобається і на країну йде ворог, який хоче країну знищити, загарбати, то невже Ви, через те що Вам не подобається влада будете підтримувати ворога? А от УПА саме цим і займалась. А Бандера? Хіба це смерть героя? Його люди в лісах човплися(цікаво за чий кошт), а він закордон втік. Оце приклад патріотизму, оце герой. А щодо російськомовних громадян, то це просто сором. Поцікавтесь скільки видатних науковців, спортсменів серед російськомовних. І взагалі оцінювати людину по мові - це ознака "нацизму". Можливо через це так і ненависне це свято отим "свободам". Все ж таки політичні позиції схожі.
прапор. Показати IP 10 Травня 2011 10:02
Слава советским войнам освободителям.
Слава Переможцям! Показати IP 10 Травня 2011 10:39
Приємно, що на вшанування Великої Перемоги прийшло так багато людей, стільки молоді. Хочеться пишатися свідомістю людей, які живуть у нашому місті. І до чого тут російськомовні чи комуняки? Ці люди просто визнають подвиг визволителів, завдяки яким ми не стали німецькими рабами - хіба шанувати батьків, дідів, прадідів - це аморально???
M до Слава Переможцям! Показати IP 10 Травня 2011 16:44
Український народ не став рабом німців, зате став рабом рускіх аж на 50 років. За цей час виросло вже 2 покоління, які не бачили свободи, їм промивали мізки тими парадами, партійною дезінформацією. Комунізм і рускі привели лише до смерті. Тому нам треба забути про старі проколи і будувати нову власну Україну.
Антон до M Показати IP 10 Травня 2011 22:08
Може це Путін вчить наших чиновників брати хабарі,професорів у вузах брати з студентів гроші за заліки,медиків заставляє як в нашому пологовому будинку продавати вагітним жінкам ліки які вони повинні отримувати безкоштовно.Очі розкрий і подивись як ти живеш?Хіба цього життя ми хотіли?:)
M до Слава Переможцям! Показати IP 10 Травня 2011 16:44
Український народ не став рабом німців, зате став рабом рускіх аж на 50 років. За цей час виросло вже 2 покоління, які не бачили свободи, їм промивали мізки тими парадами, партійною дезінформацією. Комунізм і рускі привели лише до смерті. Тому нам треба забути про старі проколи і будувати нову власну Україну.
Тетяна Показати IP 10 Травня 2011 10:51
Для Ярослава. Якщо вам цікаво що таке УПА,раджу трішки почитати справжню історію.Якраз там дізнаєтесь, що оті ваші комуністи творили і як винищували український народ прикриваючись іменем УПА!
Ярослав до Тетяна Показати IP 10 Травня 2011 15:24
Цікаво читати фрази типу: "От ви візміть "правильну" книжку і почитайте "правильну" історію". Я ж вам кажу, що про оте УПА я слухав від справжніх свідків тих подій. До речі мій дід був кілька днів у підготовчому таборі УПА. І це угрупування ніхто не називав армією, а лише "бульбаші" (від Тарас Бульба-Боровець). І в межах одного села люди добре знають один одного, і знають, хто був комуністом і що робив, і знають, хто був "бульбашем" і що робив. І від тих діставалось людям і від тих. Тільки я не розумію чому ті горе-вояки вбивали людей тільки за те, що вони дбаючи про свою сім"ю виконували накази влади. У мого прадіда комуністи відібрали маєток з лісом, ставками, дуби були такі, що двоє людей не могли обійняти, то що виходить, з точки зору УПА, того прадіда треба було вбити, бо він рятучи життя родини не став з вилами проти влади? І ще якщо ви читаєте такі "правильні" книжки, то наведіть приклад героїзму Бандери. Капітан корабля покидає корабель останнім, а він чкурнув першим. І загинув не як герой
Віктор Показати IP 10 Травня 2011 10:55
На мою думку, це має бути не святкування, а все-таки траур за тими мільйонами людей, що загинули від загарбницьких ідей жменьки нелюдів, а також від недолугого бездарного командування, яке воювало кількістю а не якістю. Хіба прості німці винні у тому? Чи прості росіяни, українці, поляки і т д? Винне керівництво і командування ОБОХ країн в таких численних жертвах.
до 9 мая Показати IP 10 Травня 2011 11:07
свято гучно святкує той хто під русскіх лягати і досі хоче... а хто тоді і справді воював за Україну прапорами не махають...а справжні герої в землі...і за що?шоб дали ложку свинячої каши, стрічку георгіївську і кульку ПР в зуби??? сором вам. СЛАВА ГЕРОЯМ,що воювали за Україну!!!
Степан до до 9 мая Показати IP 10 Травня 2011 21:31
Ти дурню з горілкою обережніше будь,а то на Витіва станеш схожим:)Замість того щоб бухати та писати усяку дурню піди здай бутилкі і купи собі хоча б одну книжку з історії і почитай. Коли почитаеш напиши нам ХТО ТАКІ ГЕРОЇ. Я думаю що першим у твоему списку буде Іван Мазепа який скоїв дійсно "героїчний" вчинок,вкрав козацьку казну і з купкою таких самих "героїв" втік з під Полтави до шведа КарлаХII.А 16 тисяч козаків залишились з російськими військами,надрали пику Карлу та виперли його з нашої землі.Почитай записки Карла(знаходяться в музеї Шведської історії),навіть він вважав Мазепу недостойним гетьманської булави.А в нас він "герой". Другий герой напевно в тебе буде Бандера. Цей герой ще у 1934 році був засуджений почті на 5 років польським судом за підготовку вбивства польського міністра внутрішніх справ Броніслава Перацкого.Цікаво,за що він наказав його вбити?Мабуть за Незалежну Україну.А може я помиляюсь,адже у 1934 році Західна Україна була під владою Польщі:)Да вбивство із за вугла це "героїчний" вчинок:)Як би цей уголовнік так любив свою Україну то залишився тут як Шухевич і воював до останнього подиху... Кого зробимо наступним "героем"? Може Олежика Тягнибока?Якось заліз цей парубок не Говерлу,трохи випив і заволав "Треба перебити на Україні усіх жидів та москалів".Бідна дитина не знає що спаситель людства Ісус Христос якому ми молимось,і діди та прадіди наші так робили-іудей(то біш єврей).Після ціх слів для мене цей виродок та вся його партія назавжди стали сатаністами,бо саме сатана вчить людей ненавидіти один одного...Подумай про це,як що є чим...
Галина Показати IP 10 Травня 2011 11:10
та хіба вони будуть шо розумне читати??? не доросли ще до цього так і помруть з такою думкою,обмежені...шкода хворих на голову людей
makar Показати IP 10 Травня 2011 17:50
класні фотки.якщо їх автор-репортер ВН,то я в захваті.молодці.а справді,хто фоткав?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus