USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанин обіцяє винагороду свідкам ДТП за участю патрульних

20 Грудня 2019 13:57
Лучанин Дмитро Клец, який є учасником ДТП за участю екіпажу патрульної поліції у Луцьку, розповів про автопригоду із власної точки зору, а також попросив журналістів допомогти знайти свідків аварії, або ж тих, хто володіє відеоматеріалами.

Зазначимо, що водій автомобіля Subaru Дмитро Клец, зателефонув до редакції Інформаційного агентства Волинські Новини, й повідомив про нові, раніше невідомі обставини ДТП.

Нагадаємо, у Луцьку трапилась дорожньо-транспортна пригода за участю легковика Subaru та авто патрульної поліції. Аварія сталась 18 грудня близько 13.30 на кільці поблизу Північного ринку. Як розповіла речниця патрульної поліції у Волинській області Ольга Бузулук, патрульні їхали на виклик із увімкненими проблисковими маячками. Водій легковика «Subaru» здійснював розворот та не пропустив патрульну автівку.

Також ДТП прокоментував начальник Управління патрульної поліції у Волинській області Андрій Крутень. З його слів, поліцейський автомобіль рухався на виклик з проблисковими маячками червоного кольору та звуковою сигналізацією, а водій іншої автівки не надав переваги у русі автомобілю патрульних. У результаті цього відбулося зіткнення, під час якого не було завдано шкоди життю та здоров’ю нікому з учасників автопригоди. Адміністративний протокол склали щодо винуватця ДТП. На думку Андрія Крутня, автопригода трапилася не з вини патрульних.

Натомість, пан Дмитро розповідає, що у день ДТП не міг побачити екіпаж патрульних, що заходив на кільце, оскільки видимість з напрямку, звідки рухалися поліцейські, закривала маршрутка №12. Також він повідомив, що поліцейські навіть не намагалися гальмувати, тож в’їхали у Subaru на всій швидкості.

«18 грудня я, Клец Дмитро Миколайович, їхав на власному автомобілі Subaru зі сторони РЦ «Промінь», по проспекту Соборності в бік авторинку. Виїхав на кільце. Рухався по внутрішній смузі у кільці. З правої сторони від мене знаходився маршрутний автобус «Богдан» №12. Він виїхав на зовнішню смугу кільця. Оскільки правила дорожнього руху дозволяють перелаштовуватися з однієї смуги кільця на іншу, я увімкнув поворот, аби перелаштуватися із внутрішньої смуги кільця на зовнішню, щоб повернути на вулицю Єршова. Оцінити дорожню ситуацію з боку ЖК «Коста Брава» я не міг, бо оглядовість мені перекрила маршрутка, яка зупинилася, аби перелаштуватися в іншу смугу. По дзеркалах теж нічого не було видно. Поліція рухалася із червоно-синім проблисковим маячком, але без звукового сигналу. Але я не міг їх побачити через те, що заходив на кільце, видимість з напрямку, звідки рухався екіпаж поліції, закривала маршрутка. І, коли я вже фактично з’їхав з кільця, вони мене вдарили з правої сторони на всій швидкості. Навіть не гальмували. Мій автомобіль дотягнуло аж до роздільної смуги на вулиці Єршова», - розповідає учасник ДТП.

Зі слів чоловіка, спочатку поліцейські визнавали свою вину, тому він спокійно погодився скласти протокол, оскільки його авто застраховане в надійній страховій компанії.

«Вийшовши з автомобіля, я перебував у стані легкого шоку. Я повідомив поліцейських, що буду телефонувати до свого страховика і попросив номер їхньої страховки. На що працівники поліції, які перебували у салоні авто, відповіли, що страховки у них немає. І лише згодом приїхав начальник патрульної поліції і привіз страховку, але сфотографовану на телефон», - каже Дмитро.

Окрім цього, він переконує, що перед приїздом начальника, один із поліцейських вийняв червону флешку із відеореєстратора.

«Коли я попросив переглянути відео ДТП, мені повідомили, що реєстратор не працював, і взагалі, флеш-карта не їхня. Потім я побачив, що ту червону флешку поклали у кишеню іншому поліцейському, який приїхав пізніше на службовому авто. Після цього, вони почали мені розповідати, що, мовляв, лише я – винуватий у ДТП», - обурюється лучанин.

З його слів, згодом транспортні засоби перемістили ближче до церкви, на узбіччя. І уже після цього поліцейські запропонували чоловіку підписати Європротокол, згідно із яким він повинен був визнати свою вину, а поліція – отримати виплату від страхової компанії.

«Але ж вони мене вдарили, і я теж хотів би компенсацію від страховиків. Вони почали робити заміри аж ввечері. Але не такі, як потрібно – вони заміряли місце, де знаходилися авто, а як транспортні засоби рухалися, гальмівний шлях тощо, не вимірювали. До того ж заміри робили уже після того, як автомобілі з’їхали з місця ДТП. Хоча на проїжджій частині було видно слід від протектора поліцейського авто. Але його спеціально затоптали», - акцентував Дмитро.

Окрім цього, він зазначив, що водій маршрутного таксі № 12 свідчити по ДТП відмовився, пояснюючи це тим, що йому не потрібна зайва тяганина, та й «з поліцією справи мати не хочеться».

«Я пообіцяв йому грошову компенсацію за пропущений робочий час, особистий транспорт у разі потреби, тому що річ не в тому, що у мене немає грошей на ремонт власного авто, чи немає їх взагалі, просто, на мою думку, те, що відбувається – несправедливо. Тому що поліція має право відступати від ПДР, але якщо це не становить небезпеки життю чи здоров’ю інших учасників руху. Тим більше я фізично не міг їх побачити. Є питання й до камер спостереження, до нагрудних камер поліцейських. Як таке могло бути, що не укомплектований екіпаж виїхав на виклик? Я попросив показати хоч якесь відео. Але мені відмовили», - наголосив водій.

Чоловік зауважив, що його водійський стаж – дев’ять років. І при цьому він завжди дотримувався правил дорожнього руху, тому що протягом тривало часу жив і кермував власним авто у Польщі.

«Ні в Європі, ні в Україні я жодного разу не порушив ПДР», - запевняє лучанин

Разом із тим Дмитро Клец просить відгукнутися свідків ДТП, або ж тих, хто володіє відеоматеріалами. За достовірну інформацію обіцяє грошову винагороду.

«9 січня відбудеться перше судове слухання. За мою справу взявся кваліфікований адвокат. Тому обіцяю винагороду всім, хто володіє відеоматеріалами із місця ДТП, або ж достовірною та підтвердженою інформацією», - звертається Дмитро Клец до небайдужих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
директор школи Показати IP 20 Грудня 2019 14:12
в патрульному авто є відеореєстратор! свідок беззаперечний та безкоштовний! якщо запису не має, то є що приховувати(((
Людмила до директор школи Показати IP 20 Грудня 2019 15:09
Флешку відразу вийняли і передали іншій особі. Висновок один "ВИННІ".
шкода до директор школи Показати IP 20 Грудня 2019 17:31
якщо я не помиляюся, то зі слів автора статті постраждалий признає що поліцейські рухалися з червоним маячком, значить автоматично він стає винуватим, бо не врахував дорожньої обстановки. особливо враховуючи, його маневри (зовнішнє кільце - внутрішнє - зовнішнє), що маршрутка опинилася справа (а той водій бачив поліцейських і пригальмував), то похоже що він вирішив обігнати маршрутку на кільці і вискочив з-за неї прямо під поліцейську машину, яку пропускав маршрутчик
Бос Показати IP 20 Грудня 2019 14:37
Люди, допоможіть, будь-ласка, людині виграти справу з поліцейськими
Справедливий до Бос Показати IP 20 Грудня 2019 19:18
Цікава постановка питання: «допоможіть виграти справу з поліцейськими». Тобто заклик не встановити істину, а виграти у поліцейських... Відчуваєте різницю?)
крук до Справедливий Показати IP 20 Грудня 2019 20:07
Ти тормоз тупий, а не справедливий
ДАІ Показати IP 20 Грудня 2019 15:30
Рекомендую знайти водія маршрутки він є головним очевидцем події в маршрутках встановлено GPS і все стане на свої місця.
Людмила до ДАІ Показати IP 20 Грудня 2019 16:10
Тож написано водій маршрутки боїться свідчити бо напевно сам теж провинився. Також боїться поліції. А що дасть GPS?
Волинянин Показати IP 20 Грудня 2019 16:04
Вони їздять як попало, наражають на небезпеку лучан, створюють аварійні ситуації. Чому поліція не створить сайт(або канал) куди ми могли б закачувати відео з порушенням ПДР поліцейськими?
Місцевий Показати IP 20 Грудня 2019 16:38
Моя рекомендація водієві Субару - пишіть скаргу в прокуратуру, в Київ, хай трусять їх відразу, бо чим більше часу пройде, тим важче буде доказувати ваші. Залучайте більше ЗМІ, Львівських, київських. Розмістіть інформацію в Фейсбук. Тільки розголос дасть вам позитивні результати. Не йдіть ні на жодні компроміси. Раз вони пішли на підлий поступок замяти справу, то вони не зупиняться ні на що, ніхто з поліцейських не зацікавлений в тому, щоб визнати їхню вину. На жаль, як видно повертаються ті ж самі методи роботи поліції.
Народна прокуратура Показати IP 20 Грудня 2019 16:45
Цікава ситуація, варто було б допомогти чоловіку
andrei Показати IP 20 Грудня 2019 17:14
у поліцаїв нема дозволу на спецсигнали(на мігалкі і сирену) вони не мали права їздити на авто а також вони порушили правила
директор школи до andrei Показати IP 20 Грудня 2019 17:42
от і "казочці" кінець! СПЕЦСИГНАЛ не законний! Бачу довіра до патрульної поліції ОГОГО яка)))
Не байдужий Показати IP 20 Грудня 2019 18:58
А на АТБ нема відеокамер?
Джедай Показати IP 20 Грудня 2019 20:38
Звичайно можна поспівчувати водієві Субару, але навчіться вже накінець проїжджати кільцеве перехрестя. Те, що правила не забороняють з'їжджати з внутрішнього радіусу то одне, а те, що може з цього вийти - наочно видно з ситуації. Чесно вже захарили ті їздуни, що рухаються прямо через кільце і по внутрішьому радіусу, потім починаються "маньоври" на кільці.
:) Показати IP 20 Грудня 2019 22:02
Я не був свідком ДТП ,але спілкувався на місці ДТП з патрульними ,і вони «пі...си» розказують сказки на рахунок того ,що в них в автомобілі не було відеореєстратора,і ще те,що вони купують відеореєстратори за власні кошти «піздуни ще ті»,якщо вони виіхали на патрулювання без відеореєстратора значить в них був не укомплектований автомобіль,значить вони в першу чергу порушують закони(особисто моя думка) ,але на фото які є в водія «субару» добре видно що в них був відеореєстратор,тому їм є що приховувати!
Stepan Показати IP 21 Грудня 2019 10:10
Будь спокійний , і надалі уважний за кермом водій субару, ти ж сам визнав патрульні їхали з червоними маячками , ремонтуй своє авто і не парся нічого ти не виграєш. А ті що пишуть поліція винна ви хоч ПДР в руках тримали?
!! до Stepan Показати IP 21 Грудня 2019 10:42
Оті писаки-і лежні диванні все і про всіх знають.і такі розумні що аж страшно((
Ага Показати IP 22 Грудня 2019 23:51
Він рухався по внутрішнії смузі на кільці , а маршрутка по зовнішній, тобто справа і чомусь зупинилась щоб пропустити субару, хоча нікого вона не повинна пропускати, Вже один цей момент підтверджує що автор лузер, і сам винен що не переконався в тому чому саме зупинилась маршрутка ( щоб пропустити поліцію) і судячи по пошкодженням пріуса на фото удар не такий вже й сильний як тут читається від автора цього плачу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus