USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Лучанин Олександр Мельник, який втратив на війні обидві ноги, знову хоче ходити

24 Вересня 2023 18:38
Історія лучанина Олександра Мельника, який внаслідок поранення на війні лишився без ніг, зворушила багатьох. Хтось хоче допомогти коштами на якісні протези, хтось – морально підтримати.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Не задумуючись, він пішов до військкомату одразу після ворожої ракетної атаки на Луцьк, аби боронити кожного з нас. На жаль, на Донеччині Олександр Мельник із побратимами потрапив під ворожий мінометний обстріл. Унаслідок важкого поранення чоловік лишився без ніг. Розповідає: нині готується до протезування.

«Пропонують допомогу, але в основному люди пишуть і дякують за службу. Трошки образливо. Хоча я став більш популярний. Є й ті, що допомагають. В основному це мої бойові товариші, знайомі, але є й люди, яких не знаю. Я кожному донату радий. Бувало, що й вісім гривень переказували, але я все одно дякую, бо розумію, що зараз дуже важко жити. Держава дає протези не такої якості, як хочеться. Хороші коштують 120-140 тисяч доларів. На жаль, в Україні одна чи дві клініки, які їх ставлять, і то лише за гроші, бо держава не компенсовує», – розповів військовий.
До редакції телеканалу «Аверс» зверталося чимало людей, які зголосились допомогти захиснику Олександру. Не всі вони хочуть бути публічними. Волонтерка Оксана Сташенко пообіцяла зустрітись із військовим особисто та подумати разом, як краще допомогти зібрати кошти на якісні протези. І всіх закликає долучатися до допомоги.

«Суспільство має взяти відповідальність за солдата, який повертається, який сам узяв на себе відповідальність за суспільство, коли йшов на війну. В цьому випадку звертаюся до вас із проханням про допомогу Олександру Мельнику. Він має знати, що суспільство не залишить його віч-на-віч з бідою. Я побачила з ним ролик і розчулилася. Прошу вас допомогти у зборі коштів на протези. Олександр має право на повноцінне життя, де є віра», – наголосила волонтерка Оксана Сташенко.

Читати ще: «Життя не закінчилося»: боєць із Луцька, який втратив ноги на війні, збирає гроші на протези

У госпіталі, де нині захисник проходить лікування та реабілітацію, кажуть: Олександр – справжній боєць і хоче стати на ноги.

«Нині іде підготовка до протезування. Протези мають бути виготовлені в Україні. Пацієнт дуже мотивований стати на ноги, займається собою, активно тренує кукси (частина кінцівки, що залишається після ампутації, – ВН) та верхній плечовий пояс, щоб була сила стати на протези. Тому що протез не є засобом, який допомагає одразу піти. Потрібно буде проходити тренування і з протезами. У людини мають бути сильні руки, щоб в певний момент себе підтримати і для початку пересуватися з милицями, а потім, можливо, з підлокітниками. Він над цим працює, постійно тренується», –розповіла медичний директор КП «Волинський обласний госпіталь ветеранів війни» Оксана Шкаровецька.

Працівники медзакладу подаватимуть заявку на протезування Олександра Мельника за кордон.

«У нас в закладі є госпітальна позаштатна військово-лікарська комісія, яка готує пакет документів. Їх передають на військову частину, далі вони йдуть логістикою військових. Є визначені заклади охорони здоров’я за кордоном, але я не можу сказати, в яку країну потрапить Олександр», – сказала медик.

Олександр Мельник звертається до всіх, хто може допомогти коштами на протези, бо ж хоче жити повноцінно, наскільки це можливо. А поранення отримав на війні, боронячи кожного з нас. Нині йому вдалося назбирати лише три тисячі доларів.

«Якщо хтось може допомогти – допоможіть. Можете порадою допомогти. Українці – це ж одна сім’я. Якщо не ми, то хто?» – резюмує Олександр Мельник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Валерій Показати IP 24 Вересня 2023 19:43
Де допомога держави
Оксана Показати IP 24 Вересня 2023 21:39
Куди можна переказати кошти?Напишіть реквізити,будь ласка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus