USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Лучанин зробив гармату для зйомок німецького серіалу

24 Травня 2018 22:56
Гармату для зйомок німецького документального серіалу про історію зброї виготовив отаман Козацького стрілецького братства Володимир Перчук.

Зйомки відбулись ще рік тому, а нещодавно серію за участю волинян показали в ефірі телеканалу ZDF, передає Волинь24.

Назва епізоду «Війна в морі - від булави до ракети - Історія насильства».

«Звернувся до мене режисер компанії ZDF з пропозицією виготовити макет гармати, з якої можна було б провести стрільби по макету корабля. Він проаналізував в Інтернеті аналогічні вироби на теренах України і визначив, що мої найбільш технічно досконалі», - пригадує Володимир Перчук.

Тоді луцький отаман розробив креслення та виготовив ствол гармати, ядра. На все пішло близько двох місяців.

Робив гармату волинянин за пропорціями «Єдинорога» графа Шувалова ( видатного російського інженера - артилериста ) 18 століття, однак у своїй, для надійності, передбачив товстіші стінки. Форма і калібр відповідають історичному аналогу 8-ми фунтової корабельної гармати.

Гармата має 1,5 метра у довжину і важить близько тонни.



Готова гармата

Готовий виріб доставили на військовий полігон. Там у макет корабля стріляли з відстані у 100 метрів.

«З першого ж пострілу влучили в «десятку», знімали майже добу, але в фільмі показали хвилини три-чотири», - розповідає Володимир Перчук.

Зауважимо, Володимир Перчук займається реконструкцією зброї та козацького реманенту з 2000-го року. На його рахунку – вже не одна гармата, а також луки, арбалети, козацький віз, намет, казани на 100 та 250 літрів. Окрім того, багато років Братство працює з учнями у школах Волині, а у травні цього року відкрило культурно-просвітницький центр у Луцькому національному технічному університеті.



Стріляли у макет корабля



Вдалий постріл, який увійшов до фільму



В «кораблі» залишилась дірка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волиняка Показати IP 25 Травня 2018 10:45
Москалі, як побачили таку велику дзюрку в дерві, з переляку у штани наклали. Допишіть, шо запущено у серійне виробництво - най дрижать !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus