USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Лучанин слухає музику майбутньої еліти. СПИСОК

7 Січня 2012 14:32
Лучанин став переможцем лотереї «Музика, яку слухає майбутня еліта» в останньому кварталі 2011 року. За музичну активність хлопець отримав iPod shuffle.

Про це інформує Dw-world.de.

Основна умова конкурсу - надіслати список з п‘яти найулюбленіших міжнародних або українських виконавців і композицій.

Цього разу оцінили смаки лучанина Олександра Швеця.

Radiohead – The Daily Mail
Том Йорк і клавішні – така комбінація звучить все ж таки прекрасно.
Саме так починається трек «The Daily Mail». Наприкінці минулого року Radiohead підготували справжній подарунок своїм шанувальникам: вони виставили в мережу дві речі, які виникли під час студійного запису альбому «The King of Limbs», але не увійшли до диску.

Одна з них якраз і є «The Daily Mail». З іншою - «Staircase» - можна було познайомитися раніше в концертному виконанні. Ці треки містяться, до речі, й на DVD з «живим» записом альбому «The King of Limbs». Шоу відбулося ще в липні 2011 року в межах британської телевізійної інтернет-програми «From The Basement» і транслювалося тоді багатьма міжнародними телеканалами. Реліз відеозапису заплановано на кінець січня. Але найбільш нетерплячі вже зараз можуть завантажити його на інтернет-сторінці королів «брітпрогу» Radiohead.

Miike Snow – Devil's Work
Шведські продюсери Крістіан Карлссон (Christian Karlsson) та Понтус Віннберг (Pontus Winnberg) уже працювали з такими величинами поп-музики як Дженіфер Лопез або Мадонна. Також легендарна композиція «Toxic» з репертуару Брітні Спірс – це плід саме їхньої творчої фантазії. Однак згодом це двійко зі Швеції потягнуло на більш вишуканий електро-поп. Для цього Карлссон і Віннберг 2007 року об'єдналися з американцем Ендрю В'ятом (Andrew Wyatt), який погодився позичити їм свій голос. Новий проект вони назвали Miike Snow. Поєднати електронний саунд з пісенним авторством виявилося гарною ідею. Композиції з першого диску, який вийшов 2009 року, не тільки штурмували хіт-паради, але й прийшлися до смаку більш перебірливому слухачеві. Сингл «Devil's Work», який, попри всю простоту, вражає своєю завершеністю, є аперитивом до другого альбому від Miike Snow, реліз якого заплановано на весну 2012 року.

Veronica Falls – Found Love In A Graveyard
Veroniсa Falls відзначаються своєю прихильністю до мелодійності й атмосфери 60-х. Особливість цієї британської інді-поп-команди, заснованої два роки тому, полягає серед іншого в суміші чоловічих та жіночих голосів. Впадає в око також симпатичний дилетантизм квартету: до його складу крім співачки Роксани Кліффорд (Roxanna Clifford) та вокаліста й гітариста Джеймса Хора (James Hoare) входять ще басистка Маріон Ербен (Marion Herbain), яка до Veronica Falls не тримала в руках жодного музичного інструменту, й Петрік Дойл (Patrick Doyle), який перед тим, як сісти за ударні, раніше грав виключно на гітарі. Наївність чи лише гра в неї? Як би там не було, вже через кілька хвилин після того, як Veronica Falls відкрили свій профайл в соціальній мережі Myspace, на них звернув увагу керівник нью-йоркського лейблу Captured Tracks Майк Снайпер (Mike Sniper) і відразу запропонував їм контракт. Кажуть, що для запису дебютного альбому, який восени минулого року вийшов під назвою «Veronica Falls», команді знадобилося лише два тижні. Саме з цього диску походить і романтично-меланхолійна пісня про кохання «Found Love In A Graveyard», яка нині дісталася й до студентських чартів Німеччини.

School Of Seven Bells – The Night
Шанувальникам дрім-попу й психоделіки нудьгувати залишилось не довго. На лютий заплановано реліз альбому «Ghostory», над яким завершує роботу команда з Брукліна School Of Seven Bells. Розповідається історія молодої дівчини, життя якої супроводжують привиди. Зануритися в стан марення можна вже зараз за допомогою синглу «The Night». Продюсер і гітарист Бенджамін Куртіс (Benjamin Curtis) та співачка Алехандра Дехеза (Alejandra de la Deheza) співпрацюють, починаючи від 2007 року. До 2010 з ними виступала ще й сестра-близнюк Алехандри – Клаудія. Але «з приватних причин» вона полишила команду. До речі, в назві групи так само присутня містика, як і в їхній творчості: School Of Seven Bells – так називається таємнича академія кишенькових крадіїв, яка начебто існувала в Латинській Америці у 80-х роках.


Плейлисти читачів ресурс публікує у випусках «Музика, яку слухає майбутня еліта» і наголошує – про смаки не сперечаються!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Юрій Сковорода Показати IP 7 Січня 2012 15:20
Фундація Регіональних Ініціатив вітає Сашка з перемогою! колеги з ФРІ завжди називали його великим поціновувачем музики! Успіхів!
лінгвіст Показати IP 7 Січня 2012 16:11
Слова "поціновувач" немає в жодному українському словнику, які видавались останні 100 років. Немає й таких безглуздь, як "палити" замість "курити", "обіймати посаду" замість "займати посаду" і ще сотень виразів, що ріжуть слух. Їх придумали новоспечені "академіки" від мовознавства - неуки і невігласи, а похопили усякі там сковороди. А Сашу вітаю з перемогою, нехай він завжди буде шанувальником музики, а не "поціновувачем"!
Антон Показати IP 7 Січня 2012 17:35
Лінгвісту! Тебе мабуть в дитинстві били і ображали... і став ти недалекоглядним лінгвістом-дауністом!
) Показати IP 8 Січня 2012 10:05
мовна творчість народу надто перевершує словники, а тому мати їх за авторитет просто блюзнірство та невігластво.
Хатуль Мадан Показати IP 8 Січня 2012 10:09
а як визначити, хто в майбутньому стане елітою та ще й яка музика буде їм подобатися? тупішого не придумаєш(((
Zavtramen до Хатуль Мадан Показати IP 8 Січня 2012 11:30
100500!!!))) это всё равно, как если бы этот Саша поставил в букмекерской конторе в Лиге Чемпионов на "Барселону" и, выиграв, внёс весомый вклад в развите мирового футбола..... )))) Хотя..... - какая "элита" - такие и новости!))))
Хатуль Мадан до Zavtramen Показати IP 8 Січня 2012 12:09
отож бо. хоча... бугаї і кролики теж бувають елітними.
Bert O-Nill Показати IP 8 Січня 2012 10:55
Шановний лінгвісте - покажіть мені чисту мову, - її не існує обабіч тлумачних словників та підручників граматики. Ви, як лінгвіст, повинні також розуміти як до мови потрапляють новоутвори незалежно від бажання та авторитетних заяв професорів-лінгвістів, бо носіям мови часто байдуже до ваших високорафінованих сентенцій про мову. Мова, на щастя, - живе від вас окремо і розвивається паралельно тій зарозумілості на яку, лишень спроможні лінгвісти.
Александр Показати IP 8 Січня 2012 15:47
можно уточнить? таки 4 или 5 исполнителей и композиций? Где пятая? Может именно она -украинская, и именно ей восторгались немецкие ценители-почитатели?:))
Ткачук Захар Показати IP 9 Січня 2012 12:43
Що цікаво, Сашко є активістом 4-ох громадських організацій! В тому числі Української Народної Молоді)) так що така активність завжди дає свої результати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus