USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Лукашенко наказав відрахувати студентів та звільнити викладачів, які виходять на протест

27 Жовтня 2020 14:25
Олександр Лукашенко наказав вжити заходів щодо студентів та викладачів, які беруть участь у страйку й протестах в Білорусі.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на «Белта».

Він також закликав «нікого не вмовляти – ні робітників, ні студентів, ні лікарів, ні вчителів, ні держслужбовців».

«Не хочуть робітники працювати – не треба. Але їх одиниці, які не хочуть. Студенти: прийшли вчитися – вчіться. Хто хоче, той нехай вчиться. Хто вийшов в порушення закону на несанкціоновані акції, позбавляється права бути студентом. Нема за що, відправте їх, як я говорив, кого в армію, а кого – на вулицю. Нехай ходять по вулиці. Але вони повинні бути відраховані з вишу. Те ж саме викладачі, їх теж одиниці, які бридко поводяться у вузах», – заявив Лукашенко.

Він також сказав, що Білорусь «починає стикатися з терористичними погрозами».

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК країни, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську-10,1%. Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.

23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.

Чергова акція протесту пройшла 25 жовтня – в цей день силовики проявили особливу жорстокість до протестуючих і затримали сотні людей.

У Білорусі в понеділок, 26 жовтня, розпочався загальнонаціональний страйк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 27 Жовтня 2020 14:37
Правильне рішення голови держави. Тепер нехай їдуть до України, Польщі, Литви та Єстонії до тих країн, які найбільше бажали відставки Лукашенка О. Г. і нехай влаштовуються на роботу або продовжують навчання. Бажаєте жити в ЄС по-європейськи, їдьте, живіть та працюйте.
К. лучанин до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 27 Жовтня 2020 15:39
І громадянства їх позбавити. І майно забрати. І оштрафувати. І заставити вибачитись перед моїм улюбеним Олександр Григоровичем !!!
ЗЕлупський Показати IP 27 Жовтня 2020 14:45
Ми всіх приймемо! На платній основі. Як іноземців.
К.лучанин Показати IP 27 Жовтня 2020 15:24
Що тут скажеш? Польща чекає з нетерпінням на роботу білорусів , які не хочуть у себе працювати. Хоч економіку Польщі піднімуть , якщо у себе не хочуть. Нехай білоруси вивчать досвід України як треба все розвалювати.
Радувець Ларіса Показати IP 27 Жовтня 2020 15:52
У лукашика вже агонія
Лапоть до Радувець Ларіса Показати IP 27 Жовтня 2020 16:41
Тупік. Вусатого таракана загнали в глухий кут.
Айболить до Лапоть Показати IP 27 Жовтня 2020 19:22
Та ні,глухий кут це в нас, і найменша зарплата та пенсія в Європі і короновірус найбільш і корупція найбільш, а в Батьки ні короновірусу ні корупції і зарплати з пенсіями нормальні....
Ага до Айболить Показати IP 27 Жовтня 2020 22:26
бАТЬКА він тільки мудакам типу тебе. А Білорусь вже той таракан продав з потрохами і доживає останні дні.
Лучанин. Показати IP 27 Жовтня 2020 18:36
Правильне рішення. Не хочеш працювати чи вчитися гуляй Вася.
ЛарІсі Показати IP 27 Жовтня 2020 18:41
Це Вам *партнери* передали? Так вони помиляються. Агонія приходить вуличним безпорядками і їх організаторам. За кордоном грошиків не дадуть, і доведеться працювати, або тікати в *Європу* унітази драяти.
Анонім до ЛарІсі Показати IP 27 Жовтня 2020 19:07
У вас в голові одні унітази. Скоріше за все тільки ними і займалися в житті, іншого не бачили і не знаєте. ІТ, будови, с/г, - люди в ЄС працюють тяжко, але переважна більшість на достойних роботах, а ви тільки про унітази й думаєте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus