USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Лукашенко погрожує Польщі вагнерівцями: Хочуть на екскурсію на Захід

23 Липня 2023 16:46
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, нібито бійці «ПВК Вагнер» його «напружують», бо хочуть атакувати Польщу.

Про це йшлося на зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним в Петербурзі, якого цитує його пресслужба.

«Можливо, і не слід було говорити. Але скажу, що нас почали «напружувати» вагнерівці. Просяться на захід: «Дозвольте нам!». Я кажу: «Вам навіщо на захід туди?» Ну і в тиху... Ми ж контролюємо, що відбувається. «Ну, сходимо на екскурсію до Варшави та Жешува.

А Жешув для них неприйнятний. Коли вони воювали під Бахмутом, вони ж знають, звідки йшла військова техніка. У них ось це всередині сидить: Жешув – це біда. Звичайно, я тримаю їх у центрі Білорусі, як домовилися. Не хотілося б туди їх передислокувати. Тому що в них настрої погані. І, треба віддати належне, вони знають, що відбувається навколо Союзної держави», – сказав він.

Читати ще: Супутникові знімки показують, як росте табір вагнерівців у Білорусі

Путін, зі свого боку, заявив, що бачить контрнаступ ЗСУ, але «він провалився».

Очікується, що їхня зустріч триватиме два дні.

Ще Лукашенко заявив, нібито «розчленування України» для нього неприйнятне.

Читати ще: Польща перекинула дві військові бригади на схід

ЗМІ пишуть, що Лукашенко на зустріч із Путіним привіз «мапу перекидання польських військ до кордонів Союзної держави: по бригаді недалеко від Бреста і Гродно».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
санітар Показати IP 23 Липня 2023 17:04
Так звані "вагнерівці" вже брали 11 місяців райцентр Бахмут. І понад 20 тисяч поклали там свої буйні, п*яні голови. Якщо вони зарвуться з Європою, то буде багато мяса і буде кінець вагнера. Так і чи так, йому буде сумний кінець.
До до санітар Показати IP 23 Липня 2023 18:00
І не тільки вагнера. Буде кінець бульбашам
Правда Показати IP 23 Липня 2023 19:16
Кого цитуємо.Маразматичне непорозуміння з манією величі, як і це, виродок-вбивця ботоксний.Одною ногою в могилі,але ще тріпаються..."дурнуваті"розмови схиблених істот...люди хоча би це вже розуміють...
це Показати IP 23 Липня 2023 22:13
три маразматика - пуйло, бідон і лука....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus