USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Луцьк без будь-яких особливих причин віднесли до «червоної» зони, – Ігор Поліщук

2 Серпня 2020 15:24
Чиновники з Києва продовжують спроби взяти місто Луцьк в карантинну блокаду.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомляє радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Він стверджує, що Державна комісія ТЕБ та НС без будь-яких особливих причин віднесла Луцьк з 3 серпня до «червоного» рівня епідемічної небезпеки, що означає введення радикальних карантинних обмежень.

Наприклад, у Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях станом на 29.07.20 загальна кількість хворих за весь період є більшою, ніж в Луцьку. Більшою є і кількість нових випадків захворювання на COVID-19 за останній тиждень. Та попри гіршу ситуацію з коронавірусом, вказані міста не в червоній зоні, а Луцьк – так.

Чиновник повідомляє, що вже завтра на позачергову сесію міськради буде винесено проєкт рішення про те, що вищевказаний протокол Державної комісії ТЕБ та НС та відповідна Постанова Кабміну є такими, що не грунтуються на нормах Конституції України, а міська рада не буде вводити у зв‘язку з віднесенням Луцька до «червоної» зони жодних обмежень. Окрім того, проєктом рішення передбачено органам національної поліції утриматись від притягнення до відповідальності суб‘єктів господарювання, які діятимуть у відповідності до вказаного рішення.

Однак вже сьогодні поліція попереджає перевізників про те, щоб не виходили завтра на рейс, бо одразу почнуть складати протоколи й направляти їх в суд для накладення штрафу. Те ж саме відбувається з усіма іншими закладами, які не можуть працювати у «червоній» зоні, і, навіть, з МАФами. Кожен заклад отримує під розписку попередження про заборону працювати від завтра.

У разі припинення курсування громадського транспорту та закриття величезної кількості закладів десятки тисяч лучан будуть відчувати незручності, не зможуть доїхати на роботу, тисячі лучан знову залишаться без роботи й засобів для існування, підприємства і підприємці понесуть збитки, а місцевий бюджет – чергові недонадходження.

Протокол Державної комісії ТЕБ та НС вважають незаконним, адже у відповідності до ст. 32 ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб» обмежувальні протиепідемічні заходи встановлюються місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування за поданням відповідного головного державного санітарного лікаря.

Досить знущатися над Луцьком й лучанами та забирати в тисяч мешканців нашого міста останній хліб. Думаю, що самоізолюватися від вирішення питань, що впливають на долі людей – це найкращий вихід для чиновників, які приймають вищевказані недолугі й непрофесійні рішення», - йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Лучанин Показати IP 2 Серпня 2020 15:59
Я це підтримую, проте транспорт - пряма загроза зараженню. Люди їдуть більше 15 хвилин, а отже отримати достатню дозу віруса цілком реально. Міськраді треба було б лише навести лад у автобусах та тролейбусах, не з оплатою готівкою боротися, навпаки, а контролювати водіїв та пасажирів щоб та їхали в масках. Так спекотно, один-другий забули, третій не захотів вдягнути, а в результаті захворіли самі й ще пару чоловік. Маска захищає не вас, а інших від вас, адже ви не можете знати чи хворі ви чи ні, а коли вже підніметься температура, то буде майже пізно. Також дивує недолугість з приводу виміру температури - термометр не розпізнає є в вас коронавірус чи ні, а ті хто вже має температуру з хати просто вийти не зможуть, окрім того писали що якщо температура вже є, то людина вже не є заразною, або в малих дозах і щоб від неї заразитися потрібен доволі тривалий тісний контакт.
Заробітчанин до Лучанин Показати IP 2 Серпня 2020 17:40
Весь світ виходить на протести проти введення обмежень! Люди повмирають з голоду, а не від корона вірусу . Влада вводити буде обмеження ще 20 років, поки можна буде мільярди списувати невідомо куди. А лікарі чи глав врачі писатимуть корону всім, поки їм платитимуть Більші зарплати і даватимуть додаткове фінансування.
Лучанка Показати IP 2 Серпня 2020 17:00
Досить уже малювати недолугі цифри захворілих на "барановірус"! Досить потакати Біллу Гейтсу і купці сатанистів - масонів у знищенні економіки, знищенні нашої країни і самих людей!! Коронавірус не може так знищити людей і довести людей до нищити, як знищують людей та економіку ваші надмірні карантини і перешкоджання людям доїжджати на роботу і заробляти кошти, щоб жити і годувати сім'ю!!!
лучанка Показати IP 2 Серпня 2020 17:00
Якби реально так масово інфіковувалися в транспорті, то захворюваність була б мінімум 100 чол. щодня по Луцьку. А поки що хворіють переважно у контактних групах. Окрім того, як пишуть ,безсимптомні носії не є такими небезпечними, як вважалося раніше. Маски і дистанція- ось і все, що потрібно.Ну і щоб народ був відповідальнішим, але це ,на жаль,не про нас.
Лучанка Показати IP 2 Серпня 2020 17:36
Влада міста нічого не робить,навіть не тестують медпрацівників швидких,нема грошей,дорого,поки не захворієте,їздіть на виклики,поширюйте заразу.Народ весь совається з масками лише на роті,що по базарах,що по супермаркетах.Дітей за собою тягають в магазини взагалі без масок,начебто вони не можкть захворіти.От вам і результат.Для такого невеликого міста щоденне15-24- це багато.Не буде жорсткого карантину зо два тижні,школярі наші будуть вчитись онлайн.
Була на Світязі Показати IP 2 Серпня 2020 18:11
Народу сила-силенна! З усіх усюд. Без масок і дистанції. А офіційно в районі корони немає більше місяця! Просто все місцеве начальство, а медичне особливо, мають власні бази, доміки, магазини і атракціони!
Отакої Показати IP 2 Серпня 2020 18:18
В першу чергу мають припинитися богослужіння,всі,всіх конфесій.І звичайно бари і кафе в приміщеннях.Почитайте про Швейцарію-це 2/3 всіх заражень.В нас немає контролю в транспорті і в магазинах.Ринки тут ні до чого(вулиця).В приміщеннях і транспорті маски всім обовязкові,як і в мед.закладах.
я Показати IP 2 Серпня 2020 19:16
Дані про кількість хворих у кожному регіоні подається своїми місцевими медиками і внесення Луцька у червону зону - це лише їх "заслуга". Бо велике бажання отримати обіцяні гроші засліплює реальні цифри щодо дійсно захворілих у нас. Можливо уже пора зупинитися у цих приписках?
Лабунька Показати IP 2 Серпня 2020 19:18
Прокиньтеся! Зони визначаються від кількості вільних місць у лікарнях, що спеціалізуються на лікуванні коронавірусу. Луцьк і Тернопіль - маленькі міста, де кілька медичних закладів, які можна перерахувати на пальцях, тож навіть при невеликій кількості хворих - червона зона
Анонім Показати IP 2 Серпня 2020 19:22
Сектанти барановіруса кричать гвалт! Рятуйте! Хочемо сидіти на карантині до кінця своїх літ! Стадо зомбоване. вами маніпулювати це раз плюнути.
До коронофобів Показати IP 2 Серпня 2020 19:45
Не висовуйтесь на вулицю і не сійте серед нас паніку!
Вуйко Показати IP 2 Серпня 2020 20:58
В нас лучани самі вумні,а хто вам винен,що ви не дотримуєтесь сан правил,на голову лізите один одному не дотримуєтесь дистанції ,без масок в магазинах,на базарах,кругом шолупонь пяна,попробуйте десь за кордоном так повипендрюватись,десь в Китаї,чи Ізраїлі,чи в Польщі.Оце совкове« полісся»,у нас ще довго буде в крові.Крім цього влада Луцька,давно забила на цю корону. Їм би земельку роздерибанити і бюджет почистити,і побільше що б муніципали штрафів здерли,а контроль за додержанням правил карантину їм до лампочки.
123 Показати IP 2 Серпня 2020 21:06
З початку пандемії в Україні померло 1725людей, а з початку року, за даними ДСНС, утонуло 800.????????
антикорона до 123 Показати IP 2 Серпня 2020 22:34
а від інших хвороб скільки померло? просто стадо зомбують, щоб потім ним маніпулювати)))
321 Показати IP 2 Серпня 2020 22:18
А скільки щомісяця вмирає від серцево-судинних захворювань? Від туберкульзу? (Скільки людей з відкритою формою ходить, без ізоляції!!!) Від раку?!!! Щомісяця тисячі!!! Це не лякає?!!!
Пенсіонерка Горбата Показати IP 3 Серпня 2020 07:39
Все закрити і тільки тоді поборемо!ТІЛЬКИ ТОТАЛЬНИЙ КАРАНТИН!!!
Сергій до Пенсіонерка Горбата Показати IP 3 Серпня 2020 11:21
Нема що там поборювати. Не такий той вірус і страшний, як його малють по ТВ. Просто звичайнісінький грип, який іноді дає ускладнення. Під Луцьком перехворіло на корону вже декілька сіл, серед яких мої знайомі, і всі живі, здорові. З їх слів, температура на 2-3 дні і втрата нюху та смаку, і все, ну в декого температура тримається тиждень. Людьми маніпулюють для якихось цілей, а вірусофоби потакають у цьому. Комусь вигідно, щоб люди сиділи у страху по домівках, а також нищилась економіка країни, щоб потім всіх нас запрягати у ще більше кредитне ярмо. Місцева влада - молодці, підтримую їхнє протистояння. Переможемо вірусофобів, разом! Між іншим, роки два тому хворів на грип, потрапив в лікарню з двосторонньою пневмонією, як сказав лікар, ще день, два і було б пізно щось робити, але я не про те. В лікарні відділення пульмонології було переповнене, бували такі ночі, що людей якщо привозили вночі, капали просто на коридорі, бо не було вільних палат. Прикро, але деяких людей переводили в реанімацію і там вони вмирали. Два роки тому не було карантинів, але відбувалось фактично те саме. Два роки тому не було комусь вигідної статистики, і всі були здорові. Два роки тому не було корони, і люди були щасливі. Як швидко можна нас зламати? Невже ми така слабка нація…. Вірус у Вашій голові…..
Панікер до Пенсіонерка Горбата Показати IP 3 Серпня 2020 14:53
Який карантин? Напалмом усе спалити! Дезінфікувати сірчаною кислотою!
Яків Показати IP 3 Серпня 2020 11:20
Закрити церкви всіх конфесій!!! Ось де передається вірус!
Сергій до Яків Показати IP 3 Серпня 2020 11:29
І хто ми тоді, без Бога... "Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє." До филип'ян 4:13
Яків до Сергій Показати IP 3 Серпня 2020 14:11
Бога в так званих церквах вже давно немає!.. Перетворились служителі на фарисеїв, проти яких був Ісус. Вивчайте Біблію, з чи ти серцем та молитвою, а пастирів, ксьонзів, попів і їм подібних не утримуйте!)
Сергій до Яків Показати IP 3 Серпня 2020 15:34
Те саме раджу і Вам. Якби Ви читали Біблію то знали б "Бо де двоє чи троє в Ім'я Моє зібрані, там Я серед них." Євангелія вiд Матвiя 18:20 Це слова Ісуса, не мої....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus