USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Офіційно: Луцьк – на повному карантині. Закриті кафе, ринки і розважальні центри

16 Березня 2020 17:44
В обласному центрі Волині з сьогоднішнього дня і до 3 квітня на карантин закрили усі заклади громадського харчування, ринки, заклади торгівлі, спортзали, торгово-розважальні центри. Натомість аптеки, заправки та продуктові магазини працюватимуть.

Про це йшлося 16 березня під час позачергової 72-ї сесії міської ради. Нагадаємо, що 11 березня Кабмін увів карантин до 3 квітня. Натомість 15 березня в терміновому зверненні до українців Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець заявив про необхідність обмеження роботи всіх закладів громадського харчування та розважальних закладів тощо, окрім аптек та продуктових магазинів.

Як зазначав у фейсбуці радник міського голови Ігор Поліщук, місто вимагатиме від усіх продуктових магазинів та маркетів, які будуть працювати, зробити розмітку щодо безпечної відстані в касових зонах та, в разі необхідності, на вулиці, а також здійснювати постійне вологе прибирання та санацію приміщення, встановити засоби дезінфекції на входах. Також працюватимуть над тим, щоб обмежити максимально допустиму одночасну кількість людей в приміщенні магазину.

Окрім того, була проведена зустріч з представниками церков різних конфесій, де обговорили ситуацію з коронавірусом у місті та звернулися з проханням на період карантину запровадити особливий режим роботи церков та храмів міста, який буде оптимальним з точки зору безпеки громадян під час карантину.

Відповідно до тексту рішення міської ради, з 16 березня до закінчення карантину тимчасово зупиняється робота таких об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування, розташованих в Луцьку та в населених пунктах Прилуцького старостинсткого округу:

- кінотеатрів, театрів, музеїв, галерей, бібліотек та інших культурнихі розважальних закладів;
- дитячих розважальних центрів та клубів, майданчиків, у тому числі спортивних та зоопарку;
- фітнес-клубів, тренажерних залів, басейнів, спортивних майданчиків та стадіонів;
- усіх магазинів, крім продуктових та аптек;
- торговельно-розважальних центрів, та нічних клубів;
- ринків, ярмарків та інших місць масової торгівлі;
- ресторанів, закладів громадського харчування (крім роботи з доставки їжі), барів, клубів, кафе, дискотек, пабів;
- закладів побутового обслуговування, а саме салонів краси, саун та лазень, косметологічних кабінетів, кабінетів масажів, перукарень, тату салонів та інше;
- стоматологічних кабінетів усіх форм власності, за винятком КП «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка».

Окрім того, депутати своїм рішенням продовжили призупинення навчання в закладах освіти та заняття у спортивних школах. Власників торгівельних закладів, банків, поштових відділень та інших закладів зобов'язали забезпечити за допомогою розмітки в касовій зоні та, у разі необхідності, на вході, відстань в черзі відстань між людьми 1,5 метри. А також встановлення дезінфекторів для обробки продуктових корзин і візків. Кожному відвідувачу рекомендовано одноразові рукавички, у разі неможливості забезпечити дезинфікатори на вході, здійснювати регулярне прибирання та дезинфікацію приміщень.

Радник міського голови Ігор Поліщук запропонував встановити для продуктових магазинів, аптек та закладів, що здійснюють торгівлю та обслуговування населення норматив знаходження одночасної кількості людей з розрахунку одна людина на 15 квадратних метрів. Депутати підтримали пропозицію.

Також у проєкті рішення йдеться про низку обмежень роботи медзакладів, зокрема міська клінічна лікарня тимчасово призупинить планову госпіталізацію до окремого рішення. Низку медзакладів зобов’язали додатково закупити експрес-тести на коронавірус та засоби індивідувального захисту.

До слова, керівників закладів незалежно від форми власності попередять про персональну відповідальність за невиконання рішення відповідно до чинного законодавства.

Депутати міської ради додатково виділили близько 6 мільйонів гривень на апарати штучного дихання і тести, а також близько мільйона гривень на премії медикам, які працюють у напрямку протидії поширення коронавірусу.

Через карантин луцьким підприємствам та закладам зменшать податкове навантаження. Для цього розроблять та приймуть відповідне рішення.

Рішення про припинення руху громадського транспорту в обласному центрі Волині сьогодні не прийняли, але воно може бути прйиняте з дня на день рішенням виконкому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 48
Галина Показати IP 16 Березня 2020 18:27
А скільки людей ходить на Шуберт та інші великі підприємства. Там буде карантин чи якісь обмеження?
1 до Галина Показати IP 16 Березня 2020 19:08
Буде. Примусово закриють. А людям х_р без солі дадуть. Це ж слуги.
01 до 1 Показати IP 17 Березня 2020 07:06
Слуги до чого, яке мають відношення до Шуберта? То позиція керівництва заводу і буде видно як вони зроблять!
Миколала до Галина Показати IP 17 Березня 2020 06:22
Кромберг і Шуберт не в Луцьку, а в Рованцях!
Йоц Роберт Вікторови до Миколала Показати IP 17 Березня 2020 15:38
З яких це пір він в Рованцях?
Олена до Галина Показати IP 17 Березня 2020 17:33
На разі карантину не передбачається.
Орест Показати IP 16 Березня 2020 18:51
ЦЕ ТІЛЬКИ ПРОЕКТ РІШЕЕЕЯ. Луцька міська рада Проєкти рішень міської ради від 16.03.2020 м. Луцьк Про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування, розташованих у м. Луцьку та населених пунктах Прилуцького старостинського округу, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19
Петро до Орест Показати IP 16 Березня 2020 22:45
Це рішення Кабміну і Зеленського,, якщо не в курсі--то глянь сьогоднішнє звернення Вована. Будеш жити за свій (швейцарській) рахунок в самоізоляції на свому хуторі
Лучанин Показати IP 16 Березня 2020 18:57
Правильне рішення,міськрада молодці.Здоров'я понад усе
Анонім до Лучанин Показати IP 16 Березня 2020 19:47
Твоя робота вихваляти міськраду,або самого себе,ти від карантину не постраждаєш.
Петро до Анонім Показати IP 16 Березня 2020 22:49
Ще один "ананім безсмертний" впевнений що його мине.. Думаєш в гуртожитку не зачепить, чи прослизнеш між каплями?
Антон Показати IP 16 Березня 2020 19:06
У школах вчителі ходять на роботу,їм іде з.плата з наших податків.Ми,підприємці,закриваємося на карантин,і податки нам ніхто не відміняє??????
Всезнайко Показати IP 16 Березня 2020 19:07
У Рівному вчителі не ходять до школи з оголошенням карантину. А в Луцьку мерзнуть в школах, які не опалюються... Чому?
В'ячеслав до Всезнайко Показати IP 16 Березня 2020 20:33
Не знаю як у всіх школах міста, а в ЗОШ 2 сьогодні на нараді директор оголосив, що в період карантину вчителям не рекомендується ходити на роботу без крайньої необхідності, займатися науково-методичною роботою і розробкою уроків вдома, у разі необхідності зібратися в школі вчителів буде повідомлено телефоном чи по viber. Домашнє завдання для дітей на канікули вчителі-предметники готуюь і через електронну ситему скидають класним керівникам, а вони перадресовують її учням. Так і працюємо в дистанційному режимі... Так що луцька ЗОШ 2 від завтра легально сидить вдома.
Всезнайко до В'ячеслав Показати IP 16 Березня 2020 21:42
Значить, директор на місці. А інші чекають, що Зєля скаже...
Модест до В'ячеслав Показати IP 17 Березня 2020 00:39
А ось в нвк26 директор зі всіх сил хоче перед начальством вислужитись і збирає більш як 200 педагогів в одному приміщенні щоб вчились якісь сайти створювати ще якісь там непотрібні нікому посилання розміщувати ! Хоча діти мають навчатись по підручниках і згідно затвердженої програми. Але ж це його міськно змушує це робити !!! І це незважаючи на те що ні масками, ні дезинфікуючим розчином своїх працівників не забезпечив !!! І незважає й на те що вчителі і так розсилають завдання учням по вайберу згідно програми і підручників, які мають діти.
цікавить Показати IP 16 Березня 2020 19:13
SKF, Кромберг, Модерн... будуть працювати? Це ж така кількість людей і потенційні розсадники інфекції! Керівництво підприємств подбало про маски і знезаражуючі засоби? Як там має бути?
123 до цікавить Показати IP 16 Березня 2020 19:53
Правильно. Залишити людей на шишах, держава ж не оплачує карантин. І роботодавець не зобовязаний, має лише одне право, відправити людей у неоплачувану відпустку. Так що, закривати великі підприємства, а людей по смітниках ритись...
ольга до 123 Показати IP 17 Березня 2020 23:53
Неоплачуе????У Польщі держава оплачуе карантин своім працівникам...
Анонім до цікавить Показати IP 16 Березня 2020 22:59
Телятко, може людей постріл єм щоб не їздили, бо "їх там так багато"? І відколи маска стала захистом? Щоб вона хоч трохи захищала її потрібно міняти мінімум раз в дві години, а не ходити цілий день. Дезінфектори - справа персональна, а власник підприємства може тільки зробити послугу працівникам - придбати для користування. Більшість "безсмертних" телят навіть користуватись не будуть придбаний, бо впевнені що їх не зачепить.
Робітник до цікавить Показати IP 17 Березня 2020 17:35
працюємо))) Без масок.
волиняка Показати IP 16 Березня 2020 19:15
Чому мовчить керівництво великіх підприємств?! А там є люди, що приїздять з інших міст, сіл... як людям бути, чому ніхто нічого не каже і не повідомляє? З вогнем грають!!!
Опа Показати IP 16 Березня 2020 19:17
А МРЕО завтра првцює?
Король Літр Показати IP 16 Березня 2020 19:39
Перепрошую, а стоматологів навіщо закрили? І відносно пошти - листоноші хоч будуть працювати?
Петро до Король Літр Показати IP 16 Березня 2020 21:23
За стоматологів це точно дурня! У приватника швидше будуть дотримані вимоги чим в тій першій поліклініці куди просто зайти страшно, не те щоб лікуватися.
роздуми Показати IP 16 Березня 2020 19:42
непогана репетиція перед чимось грандіозним, тільки планетарного маштабу. Всі люди є свідомі і самі знають чи їм ходити десь чи ні. під темою вірусу можна обмежити будь-які пересування та зібрання. Як на мене, то все це роздули в десятки разів, а тепер дивляться як люди реагують, чим запасаються в тяжкий час. Спекуляція на масках, продуктах харчування і тд. Бізнес, який на кредитах, банки позабирають за безцінь, якщо карантин буде продовжуватись довго.
Анонім до роздуми Показати IP 16 Березня 2020 21:43
Повідомили про світову кризу,а потім почався карантин.Таке вже було,саме цікаво,я не зрозумів ми вийшли з кризи,чи це криза в кризі.Але хтось на цьому нажився.Те що мінусують не означає вашу неправоту,просто стадо не вміє думати.
вже не до до роздуми Показати IP 16 Березня 2020 21:58
це не репетиція. На слідуючій неділі Україна буде без землі, буде приєднана до лугандона, і надзвичайний стан у всіх регіонах, що би 73% худоба не рипалась.
Клава Показати IP 16 Березня 2020 19:51
Кромберг знаходиться в селі Рованці, так що його не закриють на карантин
Анонім до Клава Показати IP 16 Березня 2020 21:33
А Модерн-Експо в селі Струмівка
Мавр до Клава Показати IP 16 Березня 2020 21:45
А скільки там з Рованців працює? Що за маячня, що видумують?! Зрозуміло, що карантин, но про людей хто дбати буде де така кількість і всі з різних місцин?! А транспорт? Пля... ну що за влада?! Або закривайте або забезпечуйте безпеку і умови!!!
Лучанин Показати IP 16 Березня 2020 20:05
В Салюті на ДПЗ за 20 хв перебування в магазині не побачив жодного разу вологого прибирання, хоча людей повно!!! Невже карантинні заходи передбачають тільки касирок нарядити в маски та рукавички???
portcity Показати IP 16 Березня 2020 20:27
ТЕ ЩО ТРЦ ПОРТ СІТІ ПОПРИ ЦЕ ВСЕ ЗАВТРА ПРАЦЮЄ - ЦЕ ОК?!
ВАтавак до portcity Показати IP 16 Березня 2020 22:08
А портік воркає? ЦУМ закрито, як то так?
Наталя до portcity Показати IP 17 Березня 2020 00:07
Порт офіційно на своїй сторінці у фейсбуці оголосили про закриття.
Незадоволений Показати IP 16 Березня 2020 21:18
А працівники поліції, без засобів захисту, працюють в штатному режимі і без премій, це як розуміти?
оттак до Незадоволений Показати IP 16 Березня 2020 21:46
За що премія? Є зарплата за гроші платників податків, а премія за розкриття злочинів і іншої мерзоти!
Andre Показати IP 16 Березня 2020 22:51
Лякають відповідальністю. Якою?. За невиконання вимог міської зради відповідальності нема.
Народна прокуратура Показати IP 16 Березня 2020 23:29
Перукарні теж. Цікаво. Кам'яний вік. Цікаво чоловіки виглядатимуть тижні через два.
Анонім Показати IP 17 Березня 2020 06:01
АС 1 працює
М Показати IP 17 Березня 2020 11:33
Магазин Єва працює , заходьте купляйте ,
111 до М Показати IP 17 Березня 2020 20:13
2
сергей Показати IP 17 Березня 2020 12:00
Женщина закашлялась в метро. Другая её спрашивает: -У вас случайно не короновирус? -Нет. У меня туберкулез. -А,а,а.( с облегчением)
Яна Показати IP 17 Березня 2020 12:10
І копійочка працює, хто за цим всім слідкує ?!чому власники великих супермаркетів мають заробляти а малий бізнес і в них значно дешевше має сидіти на карантині ?
Читач Показати IP 17 Березня 2020 12:53
Хотів висловити ЗАНЕПОКОЄННЯ що до того факту, що символом статті про Луцьк вибрали каналізаційний люк. Однак, прочитавши коментарі під статею, зрозумів, що Ви праві, люк можна було б іще і відкритим зобразити - все рівно, коментарі гірші за вміст того, що приховує люк! Добре, що в цих людей ще немає автоматичної зброї...
Робітник Показати IP 17 Березня 2020 17:46
В неоплачувані відпустки не хоче йти ніхто. А гроші на жаль з неба не падають. Більшість людей задоволені, що завод працює.Кожен свідомий, руки мИємо, дезинфікуємо. В людей реально нема грошей, щоб робити такій глобальний карантин.
Аня Показати IP 18 Березня 2020 15:18
А Нова лінія, Епіцентр чому не закриті! Чи вони вірус силою думки знищують?
Коля Показати IP 19 Березня 2020 05:48
А чому у там тамі працює кухня якщо заборонено??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus