USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

З бюджету Луцька виділили 60 мільйонів на боротьбу з коронавірусом

19 Березня 2020 17:34
Обласний центр Волині виділив із власного бюджету 60 мільйонів гривень, як субвенцію до обласного бюджету, на боротьбу з коронавірусом.

Про це йшлося 19 березня під час пленарного засідання позачергової 73-ї сесії міської ради.

Нагадаємо, у Луцьку до 3 квітня на карантин закрили усі заклади громадського харчування, ринки, заклади торгівлі, спортзали, торгово-розважальні центри. Натомість аптеки, заправки та продуктові магазини працюватимуть. А з 19 березня в Луцьку тимчасово повністю зупиняють рух громадського транспорту. Натомість засновник Фонду «Тільки разом», нардеп від Луцька Ігор Палиця виділить 20 мільйонів гривень на боротьбу з поширенням коронавірусу на Волині. Також нардеп закликав всіх, від бізнесменів до контрабандистів і правоохоронців, фінансово долучитись до боротьби з поширенням смертельного вірусу, адже прийшов час рятувати область.

Відтак, сьогодні на позачергову сесію зібралися депутати Луцької міської ради, аби виділити кошти на боротьбу з коронавірусом в місті та області.

Начальниця департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова поінформувала, що 100 тисяч гривень дає Гіркополонківська сільрада, 16 мільйонів 727 тисяч гривень – це субвенція на заробітну плату вчителів.

«Виконком прийняв рішення виділити 100 тисяч гривень для національної поліції на маски для боротьби з коронавірусом. Ми виділяли кошти ДСНС на придбання одягу, але вони звернулися до нас, щоб надати субвенцію, тому ми проводимо технічні зміни – виділили кошти за рахунок вільного залишку. Залишок направити на заходи по безпечному збиранню відходів та проведення екологічної освіти серед лучан», – поінформувала посадовиця.

Але найосновніші зміни – це зменшення капітальних видатків

«Зменшити суму на капітальний ремонт доріг – 50 мільйонів, та на 10 мільйонів зменшити видатки на капітальний ремонт прибудинкових територій. І надати ці кошти, як субвенцію обласного бюджету Волинській обласній лікарні на заходи по боротьбі з коронавірусом», – поінформувала Лілія Єлова.

Також 400 і 100 тисяч виділять для надання матеріального заохочення працівників медичних закладів Волині для боротьби з коронавірусом, 500 тисяч гривень на перевезення пацієнтів-візочників до міських закладів.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт поінформував, що обласна лікарня буде опорною лікарнею області, там є 600 ліжок, всі кошти підуть на кисневі апарати та усі заходи, необхідні для боротьби з коронарісому. Він запропонував віддати кошти з депутатського фонду на боротьбу з коронавірусом – це близько 4 мільйонів гривень, але питання відклали до наступної сесії.

Депутати підтримали зміни до бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дужетреба Показати IP 19 Березня 2020 18:19
А можна було б перекрити кордони, всіх хто заїзжає на карантин на 3 тижні помістити в санаторії, пансіонати. Заодне могли б порахувати скільки необхідно виділяти лікарням грошей на харчування і утримання пацієнтів без врахування медикаментів, процедур, маніпуляцій та роботи лікаря. Водночас можна було забезпечити лікарів та інший медперсонал справжнім захистом від вірусу, а не тим посміховиськом якого і зараз навіть немає. Через це частина захворівших була б ізольована, вилікувана, а всі інші мешканці не наражалися б на небезпеку. Наскільки б дешевше це обійшлося для всіх взагалі! В нас, як завжди, зробили навпаки. Тепер тішимо тим що щось на щось виділили.
111 Показати IP 20 Березня 2020 19:27
Тих нещасних з Китаю евакуйованих ледь не спалили живцем та не прибили коли вони прибули на карантин. А в нас звозитимуть ночами літаками поїздами раптово "скучивших" за Батьківщиною заробітчан з Італії, граждан отдихающих з Єгиптів і т. д. і куда їх дінуть? Поміряють температуру і на всі чотири сторони гуляйте... ДАЙ нам Бог сили та здоров'я це перенести. Розвинуті Європейські країни не справляються, то що буде не дай Бог у нас? Люди майте совість, пожалійте свою нещасну державу, прибули з інших країн сидіть дома, а не гуляйте по супермаркетах та сквериках з кавусьою в стаканчику.... Який то карантин, яка то боротьба з вірусом, не смішіть людей. На березі Стиру костри горять, плєдікі лежать, шашлички жаряться. Закохані під ручку гуляють, Наливайки наливають... Біля кожного підїзду по центральних вулицях міста компашки на лавочках випивають, а подекуди ще й на гітарі підігрують!!! Хто це контролює? А ніхто... Бабушок з горішками часником та домашніми соліннями на 33-му та 40-му розігнали, Ура проведена колосальна робота.... А та машина з рупором що їздить, оголошує лиш наводить паніку на вразливий осіб з хворобами серця, а решта ( вікна не раз помітно) лиш сміється та знімає на телефон... Краще б тою машиною когось з медиків на роботу розвозили, більше б користі було. А наша брава поліція вилізла б хоча б разок з біленьких авто та пройшлася у штатському, берегом річки та затишними двориками, ох би протоколів по незаконному розпиттю алкогольних напоїв, та розпаленню вогнищ у невстановлених місцях навиписувало б стільки що бюджету міста пішло б у великий плюс... P. S. дописувач цього коменту міг би навіть зафіксувати ці факти на відео, маючи більш потужну камеру(((( Чи нам треба щоб рядочком 86 трун в сутки виставляли, щоб люди поняли що то не травневі свята наступили, а існує реальна загроза життю та здоров'ю кожного. Бережіть себе, та будьмо здорові!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus