USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцьк виграє найбільше європейських грантів серед міст України

17 Червня 2019 13:19
Луцьк – лідер із залучення та використання європейських коштів в Україні, адже підготовані містом проекти вдається успішно реалізовувати в рамках різноманітних міжнародних програм.

Про це йшлося під час прес-конференції за участі делегації з Луцька та представників муніципалітету міста Любліна, присвяченій спільному проекту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам'яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна».

Читайте більше:Реставрація двох веж: делегація з Луцьку відвідала Люблін задля порятунку об’єктів спільної історії

Директор управління неінвестиційних проектів Адміністрації міста Любліна Кшиштоф Лонтка зазначив, що зараз Луцьк є лідером із використання європейських коштів в Україні за кількістю реалізованих проектів і сумою залучених коштів.

«Луцьк вирізняється за рівнем серед інших українських міст, а я до різних українських міст їжджу практично кожних два тижня, тож можу зробити порівняння», – сказав Кшиштоф Лонтка.
Також він додав, що інші міста, наприклад Харків, Кривий Ріг, Дніпро, на відміну від Луцька, потрібно вчити писати проекти для отримання грантів і залучення європейських коштів.

Натомість Люблін розпочав реалізовувати проекти та залучати кошти Європейського Союзу з 2007 року в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна.

«Ми розпочали налагоджувати співпрацю з Західною Україною, писати спільні проекти, багато з яких вже принесли результати», – звернув увагу Кшиштоф Лонтка. Мова про 10 проектів на різні суми, присвячені інфраструктурі, культурі тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 17 Червня 2019 13:48
А тепер коли наші в місті))))) має всі вигравати і має бути самим європейським містом в Україні
лучанин Показати IP 17 Червня 2019 14:22
А де результат роботи?Як відслідкувати і побачити ті проекти і що зроблено за ці європейські кошти?
Лучанин Показати IP 17 Червня 2019 15:33
Скоро Луцьк буде як Париж,от тільки за бурянами нічого не видно...
Хм Показати IP 17 Червня 2019 19:13
Дивно, нічого не змінилося в місті, значить все по карманах. А вам всім замилюють очі плиткою яку кладуть біля будинків
Sanya Показати IP 17 Червня 2019 21:24
Смердить у місті...Політики усрались

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus