USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк займає 4 місце в Україні за витраченими коштами на закупівлю БПЛА, за кількістю куплених дронів – шосте

30 Листопада 2023 18:23
Молодіжна антикорупційна організація «Громадський моніторинг України» виокремила перелік відповідальних замовників БПЛА на основі раніше проведеного дослідження за даними платформи Prozorro від початку повномасштабного вторгнення до вересня 2023 року.

До ТОП-30 місцевих органів влади, котрі закупляли БПЛА для потреб ЗСУ увійшли виконавчий комітет Луцької міськради, який зайняв шосте місце, Боратинська сільрада – на 24 місці та виконком Нововолинської міськради (26 місце).

Читати ще: Луцьк – серед міст з найбільшими витратами на ЗСУ та найменшими на бруківку

До слова, на сесії Луцької міськради 29 листопада було вирішено наступного року спрямувати не менш як 500 мільйонів гривень і вільні залишки на закупівлю необхідного оснащення військовослужбовцям.

Загалом із 1629 місцевих виконавчих органів влади в Україні лише 247 (15%) закупили 5028 БПЛА для ЗСУ, зокрема із них топ-30 замовників придбали 3855 БПЛА, що становить 76% із всіх закупок.

Читати ще: Волинські громади вимагають не забирати військовий ПДФО, аби не позбавляти їх можливості допомагати армії та місцевим жителям

Детальний перелік громад та адміністрацій, які закупили БПЛА для ЗСУ, можна переглянути на сайті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus