USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Луцька десятка»: у центрі міста змагалися найкращі скороходи. Фоторепортаж

5 Вересня 2020 12:44
Скороходи зі всієї України приїхали до обласного центру Волині, аби вкотре взяти участь у щорічному традиційному турнірі зі спортивної ходьби.

15-ті міжнародні змагання зі спортивної ходьби «Луцька десятка» відбулися 5 вересня.

Так, дистанція пролягала проспектом Волі – на відрізку від вулиці Шопена до Театрального майдану. Традиційно на змагання завітали спортсмени з різних куточків України, які є учасниками та призерами міжнародних змагань. Відзначимо, що скороходи змагалися на дистанції десять кілометрів (чоловіки та жінки) та п’ять кілометрів (юніорки та юніори).
Заступник голови Волинською обласної ради Роман Карпюк привітав спортсменів, які завітали на Волинь на традиційні змагання.

«Волинь славиться спортивною ходьбою. У нас є багато напрацювань. Попри те, що сьогоднішні змагання не мають рекордну кількість учасників, вони все одно є престижними, адже у них беруть участь шість майстрів спорту міжнародного класу», – зазначив Роман Карпюк, побажавши спортсменам успіхів у змаганнях та здобути медалі на наступних Олімпійських іграх.
А невдовзі стартували і самі забіги, які чимало спортсменів подолали з особистим рекордом.
Переможець на дистанції десять кілометрів Віктор Шумік відзначив, що проходження цієї дистанції дасть йому впевненість, адже він ставив ціль подолати десять кілометрів за менше, ніж 40 хвилин. Так само, з його слів, можна і долати 20 кілометрів за годину та 21 хвилину.

«Моїм завданням було вибігти з 40 хвилин, і я це завдання виконав», – зауважив скороход.
Натомість переможниця десятикілометрівки Олена Собчук наголосила, що стартувала нормально, але потім дистанція була стабільно важкою. Вона подякувала родині, яка прийшла підтримати її.

«Якби не родина, то я б так швидко не прийшла», – сказала спортсменка.
Відзначимо, що генеральними спонсорами змагань стали Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» та газета «Волинь-нова».

Заступниця голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода наголосила, що «Луцька десятка» стала вже традиційним турніром, адже він відбувається п’ятнадцятий раз.

«Від моменту заснування Фонд підтримував змагання, адже вони є надзвичайно важливими. Їхня традиційність говорить про їхню важливість та те, що спортивна ходьба розвивається», – зазначила Катерина Шкльода, пообіцявши, що спортсмени-переможці отримають від Фонду цінні подарунки.
Цікаво, що на змаганнях вирішили нагороджувати не традиційно трьох переможців, а й спортсменів, які зайняли четверті місця. Отож, серед юніорок четверте місце посіла Катерина Толстушко (Луцьк), третьою стала Вікторія Діжак (Львівська область), срібло здобула Катерина Токарчук (смт Любешів), а золото виборола Соломія Діжак (Львівська область).

Серед юніорів був лише один учасник – Едуард Мураський (смт Любешів). Показавши хороший результат (24,32), він здобув золото «Луцької десятки».

У жінок четвертою стала Яна Фарина (Любешівська ДЮСШ), бронзову нагороду здобула Тамара Стасюк (Житомирська ШВСМ), другою фінішувала Марія Сахарук (Любешівська ДЮСШ), а золото виборола Олена Собчук (ДЮСШ №3).

Серед чоловіків четвертим прийшов Тарас Корецький (Любешівська ДЮСШ), Андрій Марчук (Луцьк, ДЮСШ №3) здобув бронзову нагороду, другим став Іван Банзерук (ШВСМ), а золото здобув Віктор Шумік (Луцьк, ДЮСШ №3).

Насамкінець організатори поінформували, що наступного року, можливо, проведуть змагання й на дистанції 20 кілометрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus