USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

«Луцька десятка» - стартували ХІ міжнародні змагання зі спортивної ходьби

1 Липня 2017 11:21
Змагання зі спортивної ходьби зібрали найсильніших «скороходів» країни, серед яких учасники олімпійських ігор, переможці та призери чемпіонатів й кубків світу та Європи.

У рамках відзначення Дня молоді та Олімпійського дня у Луцьку ХІ міжнародні змагання зі спортивної ходьби «Луцька десятка» відбуваються 1 липня за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Серед «скороходів» є і володар кубка Світу 2014 року з Донецької області Руслан Дмитренко. Чоловік розповідає, що спорт – це не лише здоров’я, а й можливість пізнати світ.

«Спортом я займаюся все своє життя. Спортивна ходьба – особливо цікавий вид спорту, адже він особливий, не такий, як інші й дуже технічний. Усі думають, що це дуже легко, але коли люди хоча б кілометр проходять, то кажуть, що це значно важче, ніж біг, адже ноги стають ватні й ти перестаєш їх відчувати. Особисто я максимально на тренуванні проходив 38 кілометрів, але при потребі можу й більше. Загалом, скажу вам так, що спорт, це не лише здоров’я, а й безліч можливостей. Професійні спортсмени мають можливість відкрити для себе світ! Я багато де подорожував, маю чимало друзів з-за кордоном і можу туди просто поїхати на чайок, де знайдеться із ким приємно поспілкуватися», - ділиться досвідом спортсмен.
Загалом, у змаганнях беруть участь 48 спортсменів. Серед них найвідоміші скороходи Волині, які сформували національну збірну України, що виступить на чемпіонаті світу у Лондоні вже у серпні. Зокрема, в «Луцькій десятці» бере участь переможець Кубку Європи-2017 Іван Банзерук і триразова учасниця олімпійських ігор Надія Боровська, Іван Лосєв та Валентина Мирончук, дворазовий срібний призер Універсіади у Казані, володар кубка Світу 2014 року Руслан Дмитренко.

Урочисто відкриваючи змагання, керівник управління з питань фізичної культури та спорту Луцької міської ради Юрій Волинець передав вітання від виконувача повноважень Луцького міського голови Ігоря Поліщука та побажав перемоги.

«На сьогоднішніх змаганнях спортсмени проходять дистанції 5 і 10 кілометрів. Ці змагання є кваліфікаційними й включені в календар змагань Федерації легкої атлетики України. Відповідно, успішно виступивши -учасники можуть виконати розряд і їм присвоять звання майстра чи кандидата у майстри спорту. Також сьогодні ми проводимо й спортивно-розважальні заходи для дітей з різних видів спорту. Тут є 80 дітей із табору Луцького комунального закладу «Спорт для всіх», до дійств можуть долучатися і всі охочі, бо спортивна зона відкрита для кожного лучанина»,- розповідає Волинець.
Із вітальним словом виступив і заступник голови облради Роман Карпюк, який побажав і надалі займатися спортом, підтримувати здоровий спосіб життя та насолоджуватися від цього, а також передав вітання від голови обласної ради Ігоря Палиці.

Аби популяризувати спорт та здоровий спосіб життя, представники обласної організації «Спорт для всіх» роздавали картки та листівки.
Старт 10-кілометрової дистанції розпочали на вулиці Глушець біля входу у Центральний парк імені Лесі Українки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бігун Показати IP 1 Липня 2017 12:37
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus