USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцька експертка з харчування розказала, чи потрібно рахувати калорії

13 Березня 2019 23:25
Перехід до раціонального харчування вимагає підрахунку не тільки калорій, а й білків, жирів і вуглеводів хоча би протягом трьох-чотирьох днів.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини сертифікований коуч-нутриціолог Ольга Іваніщук, рахувати калорії треба, коли худнеш або набираєш вагу.

«Ми маємо відштовхуватися від цифр. Загалом протягом життя завжди це робити не потрібно, але якщо є вимога почати оптимально худнути, набирати вагу чи просто перейти до раціонального харчування, то для цього потрібно оцінити своє харчування в цифрах», – сказала Ольга.

Вона наголосила, що, звичайно, калорійність не є основним показником: «Існує багато суперечностей. До прикладу, дві людини з однаковою масою тіла засвоюють з однієї страви різну кількість калорій. Багато чого залежить від того, чи був продукт термічно оброблений, чи він у вигляді пюре чи шматочків. Так, рослинної їжі ми засвоюємо набагато менше, ніж написано на упаковці, бо організм не може розчепити деякі стінки клітин у рослині й вивільнити звідти енергію, а енергії з перероблених продуктів ми засвоюємо набагато більше».

Читайте більше: «Навіть гречкою і знежиреним м’ясом можна наїсти ожиріння», – коуч-нутриціолог із Луцька. Інтерв’ю

Окрім того, Ольга Іваніщук розказала, що загалом перехід до раціонального харчування вимагає, щоб людина хоча б три-чотири дні рахувала не тільки калорії, а й білки, жири та вуглеводи.

«Часто люди навіть не здогадуються, що, харчуючись готовою їжею з супермаркетів, перебирають жирів, особливо насичених, і вуглеводів, натомість недобирають білок. І це потрібно зрозуміти», – сказала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus