USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Луцька художниця підозрює Dolce&Gabbana у плагіаті свого дизайну

11 Грудня 2018 14:34
Луцька художниця Альвіна Хамулка запідозрила відомих дизайнерів одягу Dolce&Gabbana у плагіаті на свою роботу.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Подивишись нову колекцію Dolce&Gabbana Alta MODA 2O18 в Мілані я була дуже здивована, що одна з моделей була дуже схожа на мою. Не сприйміть за високомірність, просто подивіться самі.

Не знаю, наскільки можливий такий феноменальний збіг ідей, в кольоровій гамі, фасонах, та в цілому, з різницею 4х років?!» – написала вона.

З її слів, у 2014-му році вона захистила диплом спеціаліста на факультеті дизайну ЛНТУ з колекцією «Italy / Da Vinci / Dolce&Gabbana». Прототипами стали стиль D&G, Ульяни Сергеенко, Valentino. А натхненням стала сама Італія та геній свого часу Леонардо Да Вінчі.

«Мені хотілось передати своє бачення італійської жінки, мистецтва і високої культури Італії в своїй колекції. Я рідко заливаю свої ідеї дизайну одягу в нет, але диплом було захищено і я вирішила поділитись своєю роботою», – зізналась художниця.

«Я обожнюю Італію, надихаюсь нею, її архітектурою, мистецтвом і звісно дизайном. Вважаю, що найкращі модельєри «на ринку» - це модельєри з Італії. Безпосередньо D&G захоплюють своїм стилем і подачею своєї культури та баченням жінки вцілому. Тому частково їхній силует повпливав на мою творчість. Але я не можу передати мого здивування, чи то захоплення, чи то шоку, коли я бачу вкрай схожий дизайн сукні, на показі високої моди в Мілані !!!

В мене й досі змішані почуття. Я люблю Дольче! Але як пояснити цю ситуацію??!» – висловилась дизайнерка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
До Хамулки Показати IP 11 Грудня 2018 15:46
А Да Вінчі давав Вам дозвіл на використання його картини ? Оце - плагіат !
Вчіться, щоб бути ро до До Хамулки Показати IP 11 Грудня 2018 16:13
Авторське право діє протягом життя його авторів і 70 років після смерті останнього з них. Після завершення строку дії АП твори переходять до суспільного надбання. Це означає, що будь-хто може їх вільно використовувати без виплати авторської винагороди нащадкам автора. Леонардо помер в 1519 р. Порахуйте скільки років ...
123 до До Хамулки Показати IP 11 Грудня 2018 17:21
Просто наївне дитя)) Документи є на авторське право? Не має ( значить сиди і мовчи) борщ червоний по її версії теж плагіат)))
1 Показати IP 11 Грудня 2018 15:48
омг. заберіть даму з горностеєм і спробуйте найти схожість.
Підтримка до 1 Показати IP 11 Грудня 2018 16:10
А давайте і не будем дивитись, що сама ідея поєднання чорного плаття до коліна з білими ажурними рукавами, з квадратним вирізом, верхом та чисто в поєднанні з картиною Леонардо, "Дівчина з горностаєм" ... Тюю ... та такі елементарні поєднання, бо це ж очевидно, що Дольче і Леонардо з цією картиною, на чорному короткому платті з білими рукавами. Це ж будь кому ясно, що так воно і має бути) ... ЦЕ ПРОСТО КОПІЯ ідеї!
1 до Підтримка Показати IP 11 Грудня 2018 16:48
Ось цікаво, а якби це було плаття ЗА коліно, також плагіат? А не квадратний виріз, а паралелепіпедом? Чорне і біле це класика. Вот якби вона придумала чорне і поносний колір, то да, вони не поєднуються, і було би досить цікаво, як "дизайнер" і других "дизайнер" укурилися і дійшли до такого висновку їх поєднати. На малюнку декольтЭ прикрите прозорою сіткою в них вільне, рукава в ажуре торчать вверх а в них як Король середньовіччя з гульфіком. В них тітьки плаття підтримує, в неї вільше як мій халат на трудовому навчанні. Убрати дівчину з горностаєм і це дві різні речі. Даю гарантію, що як би не горностай, то "дівчина дизайнер" і оком навіть не заціпилася.
Лучанин Показати IP 11 Грудня 2018 16:40
Якщо дипломна робота є у вільному доступі і художниця може такі дизайни робити, то її варто резюме у Дольче відправити...
Віктор Показати IP 11 Грудня 2018 20:35
Головний офіс дольчегабана. Кабінет головного дизайнера. На вікнах прикриті жалюзі, що додоють атмосфері таємничості. В кабінкті двоє. Власне сам головний дизайнер та супертаємний промисловий шпигун. Дизайнер:"тут чергова справа викрадення ідей є.. трішки нестандартна, але я знаю, ти впораєшся. Коротше кажучи треба щоб ти заскочив у Луцьк, це таке місто в Україні, знайшов там палітєх, і покопався там в архіві дипломних робіт. Пофоткай що вдасться накопати... А далі ти знаєш - за нами не заржавіє. Якщо щось вистрелить то може ще й премію випишуть"
читач до Віктор Показати IP 12 Грудня 2018 18:58
))) все було опубліковано давно в її блозі, а через інтернет щозавгодно можна знайти. Тим більше у блозі згадувався бренд Дольче і Леонардо...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus