USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцька центральна районна лікарня прийматиме хворих на COVID-19

27 Жовтня 2020 16:03
Напружена ситуація із рівнем захворюваності на території Волинської області створює не менш складну ситуацію з наданням стаціонарної медичної допомоги у лікувальних закладах. Саме тому виникла необхідність «відкрити» Луцьку центральну районну лікарню для стаціонарного лікування хворих із COVID-19.

Про це стало відомо під час брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції 27 жовтня.

Зі слів виконувачки обов’язків начальника управління охорони здоров’я Людмила Тимощук, у 18 закладах області, які надають медичну допомогу хворим на коронавірусну інфекцію, на стаціонарному лікуванні знаходиться 752 пацієнти.

«У той же час, ми маємо 1328 ліжок для хворих із COVID-19. Із цих ліжок 386 є з підключеним киснем. На кисневій терапії знаходяться 232 пацієнта, що становить 57,8% від загальної кількості госпіталізованих. Здебільшого, до медичних установ хворі поступають уже в тяжкому стані, тому потребують кисневої терапії», – зазначила медик.

Водночас вона наголосила, що у медичних установах району та області виникла гостра проблема з ліжкомісцями для хворих на COVID-19.

«Для надання медичної допомоги пацієнтам із COVID-19 ми відкриваємо центральну районну лікарню у Луцьку. Тому я нагадую ще раз: якщо у вас з’явилися симптоми коронавірусу – висока температура задишка, кашель, м’язові болі, зверніться телефоном до свого сімейного лікаря. Він вас обстежить і призначить амбулаторне лікування. Але, якщо ви з групи високого ризику і маєте вік понад 65 років, маєте хронічні хвороби, зокрема ожиріння, онкологію, цукровий діабет, гіпертонічні хвороби тощо, ви повинні звернутися до лікаря і бути госпіталізованими як вкрай ризикований пацієнт», – зазначила посадовиця.

Разом із тим, вона наголосила, що у разі неможливості сконтактувати із сімейним лікарем, волиняни можуть телефонувати на гарячі лінії за номерами стаціонарного телефону 77-65-84, або 77-65-82, де їм детально розкажуть про алгоритм дій при підозрі на COVID-19.

У коментарі ІА ВолиньPost Людмила Тимощук розповіла, що перепрофілювати під коронавірусний госпіталь можуть також Ківерцівську центральну районну лікарню та Іваничівську центральну районну лікарню. Окрім того, посадовиця зауважила, що, ймовірно, згодом доведеться перепрофільовувати ще більшу кількість лікарень, оскільки область готується до ще більш стрімкого поширення коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Знаючий Показати IP 27 Жовтня 2020 16:20
А це нічого, що Луцька ЦРЛ вже давно приймає хворих на covid?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus