USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьке ведмежа продали до ресторану. ВІДЕО

6 Липня 2012 13:13
Ведмежа Настю, яке продали з Луцького зоопарку до ресторану на Вінничині, повернуть до Луцька. Припускають, їх залишать у місті, а можливо, заберуть до «пристойнішого звіринцю».

Про це інформує канал STB.

Нагадаємо, міжнародна благодійна організація з захисту тварин Vier Pfoten International закликала владу України сприяти поверненню 4-місячного ведмежати Насті матері в луцький зоопарк.

«Таке ведмежатко як Настя має бути разом із мамою до 2 років. У неї має навчитися елементарних звірячих навичок. Не від нас, людей, він повинен учитися цього в мами. Як і їсти, що їсти, любити, як лазити по деревах, як захищатися. Ми забрали все це від початку. За 500 доларів?» - зазначив керівник міжнародної зоозахисної організації Амір Халіл.

Продавати бурих українських ведмедів в Україні – заборонено. Та керівництво луцького зоопарку переполоху здивовані. Кажуть, ведмежати не продавали, а обміняли на інших тварин. А це, мовляв, законно. Та, на кого саме виміняли клишоноге маля – не показують. Усі ж документи, кажуть, – у бухгалтерії. Керівник зоопарку виправдовується: йому не було де утримувати ведмежати. Бракує вольєрів. А ведмедиця плодовита. Щороку по два ведмежа. Куди їх подіти?

Директор луцького зоопарку Володимир Гончаров зауважив: «Якщо би ми залишали цих ведмежат на строк 2 роки чи 3 роки, як деякі кажуть, що ви повинні через 3 роки реалізовувати, то хто нам поміняє великого ведмедя з таким строком. Якби ми лишили цих трьох мішок в зоопарку, в нас було б семеро. А як їх годувати?

Однак аргументи керівництва зоопарку звірозахисників не переконали. Відео з Настею переглянули у Міністерстві екології, як наслідок, наказали відшукати клишоніжку й повернути до мами. Шукали тиждень по всіх звіринцях країни.

Знайшли у приватному зоопарку біля кав’ярні на Вінниччині. Ведмежа без упину скавуліло. Хоча, за задумкою, певно, мала розважати тих, хто обідав в закладі.

Власника приватного звіринцю, який купив Настю, не виявили. Ведмежа оглянули без нього.
«Ми знайшли певні складнощі в її пащі. Так само з травленням, її вага – лише 25 кілограмів, це для ведмедиці її віку дуже мало, її стан слабкий і неврівноважений. Вона потребує серйозної меддопомоги», - додав Амір Халіл.

Зрештою ведмежаті вкололи снодійне й обережно витягли із клітки. Уже завтра, 7 липня, Настя знову побачить маму. Припускають, їх залишать у Луцьку, а можливо, заберуть до «пристойнішого звіринцю».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
пропозиція Показати IP 6 Липня 2012 13:22
Присвоїти Гончарову звання "Садист Волині" та втопити в ставку на території зоопарку.
Terminator Показати IP 6 Липня 2012 13:50
Не все однозначно !
Вєталь Показати IP 6 Липня 2012 14:20
Гончаров каже що обміняли на інших тварин але не каже на яких і документи не показує. ПИТАННЯ : А НА ЩО ДИВИТЬСЯ ПРОКУРАТУРА ???. Звичайно шкода ведмежатко, воно в цій АФЕРІ(не побоюсь це так назвати) постраждало найбільше.
VSC Показати IP 6 Липня 2012 14:24
Надо признать, что правы и те и эти. Невозможно содержать всех медвежат возле матери два-три года. Медведица-мать рожает каждый год от одного до трех детенышей. Но и забирать так по варварски ребенка у матери тоже нельзя.
наблюдач Показати IP 6 Липня 2012 22:44
Давате скинимося на зоокуток наш! А директора на мясо!
еколог Показати IP 7 Липня 2012 07:42
Та забирайте, але: 1. Згідно законодавства 2. Не в такий варварський спосіб (вони б ще менший ящик для перевезення взяли) 3. Створіть нормальні умови проживання та забезпечте медичний догляд. P.s. Надіюсь у Настюхи буде набагато краще майбутнє.
ВС Показати IP 7 Липня 2012 09:52
Ай-яй-йяй! Надзвичайно важлива на сьогодні проблема в Луцьку й біда - бідне ведмежа Настя! На фіга його сюди притарабанили?, хай би Амір Галил забирав собі і глядів його так, як потрібно.
Небайдужа Показати IP 7 Липня 2012 20:55
Якщо немае відповідних умов для утримання тварин -навіщо ж з них так знущатись-а?А ще діти ходять та на це дивляться.Навіть води в клітках немае.А потім дивуються звідки такі люди-уроди беруться.Сором!!!
Елена Показати IP 8 Липня 2012 09:08
Чтобы медведица так часто не рожала можна элементарно рассаживать их с медведем на время течки.Куда смотрят ветеринары? Нашли проблему - нечем кормить! Пускай работники зоопарка поменьше скидывают мяса "налево".Лично видела с дамбы как работники выпускают через калитку людей с полными сумками.Что в них? Случайно не предназначенное бедным зверюшкам мяско?
Наталія Показати IP 20 Липня 2012 15:42
Навіщо Луцькому зоопарку п'ять ведмедів, якщо не має умов їх утримувати. Бідолашне ведмежатко другий тиждень реве на весь парк і кидається по клітці в паніці. І на рахунок повних баул, які виносять з калітки, нажаль правда.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus