USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі депутати просять парламент внести зміни до Держбюджету

12 Січня 2017 11:11
Депутати міської ради підтримали звернення до голів фракцій Верховної Ради України з проханням внести зміни до Держбюджету і збільшити видатки на освітню та медичну субвенцію, а також передбачити кошти на компенсацію пільгового проїзду.

Відповідне рішення обранці громади ухвалили під час засідання 17-ї позачергової сесії міської ради 12 січня.

Потребу прийняття такого звернення озвучив депутат від фракції «Батьківщина» Андрій Козюра. Він зауважив: 21 грудня 2016 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про Державний бюджет України на 2017 рік».

Проаналізувавши запропоновані новації бюджету на 2017 рік, стає зрозуміло, що зміни в податковому законодавстві, Бюджетному кодексі України та соціальних законах спрямовані на скорочення соціальних зобов’язань держави перед громадянами і перекладенням фінансового тягаря на місцеві бюджети. А основна ідея Закону «Про Державний бюджет України на 2017 рік» – перекинути тягар відповідальності за соціальні проблеми на місцеві органи самоврядування.

Тож, звернення прийняли, щоб забезпечувалося дотримання принципу субсидіарності та відповідності доходів органів місцевого самоврядування їх повноваженням, які передаються для виконання в 2017 році, виконання обов’язків держави передбачених Конституцією України.

Нагадаємо, відповідно до прийнятого Закону про Держбюджет України, бюджет Луцька отримав додаткові видатки в сумі більше 200 мільйонів гривень (оплата за комунальні послуги закладів освіти, ПТУ, пільговий проїзд, техперсонал шкіл та адмінперсонал), натомість нових доходів – ні.

Відтак, депутати міськради звертаються до нардепів з проханням внести зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» в частині передбачення видатків на збільшення освітньої та медичної субвенцій місцевим бюджетам, забезпечення безплатного перевезення пасажирів пільгових категорій населення у найкоротші терміни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus