USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через держбюджет-2017 луцька казна «схудне» на 202 мільйони

5 Січня 2017 12:12
«Подарунок» від державного бюджету громаді Луцька обійдеться цьогоріч у 202 мільйони гривень. Йдеться про видатки, які, відповідно до прийнятого головного фінансового документу держави, додаються місцевим бюджетам.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, 5 січня.

Відповідно до інформації департаменту фінансів та бюджету, з 1 січня бюджету міста передані повноваження з держбюджету на 202 мільйони гривень, які раніше надходили у вигляді освітньої і медичної субвенції. Зокрема, це - оплата комунальних послуг та енергоносіїв загальноосвітніх навчальних закладів (28 мільйонів), видатки на зарплату обслуговуючого персоналу та адміністрації: прибиральників, завгоспів, директорів, заступників (64,7 мільйона), інші видатки (8 мільйонів), харчування дітей пільгових категорій (8,2 мільйона), комунальні послуги закладів охорони здоров’я (15,2 мільйона), пільговий проїзд (20 мільйонів), заклади профтехосвіти (56 мільйонів) та інші.

Передаючи на місця згадані видатки, держбюджет не додав джерел доходів, а навпаки, вилучив акциз на роздрібний продаж нафтопродуктів. Останній, що цікаво – «зник» з податкового кодексу й переведений до основної ставки. Щоправда, на 2017 рік держбюджет обіцяє надати компенсацію на цей акциз місцевим бюджетам, аби вони оперували сумами 2016 року.

Відтак, переклавши на плечі місцевих бюджетів значну частину видатків, податкову базу для місцевих бюджетів не змінили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
уважний Показати IP 5 Січня 2017 12:28
А як скрізь "співали", що супер-пупер бюджет, особливо Гунчик на своїх нарадах! :))) Що взагалі ця влада зробила гарного і корисного для людей за роки свого правління?! Факти у студію!!!
Єва Показати IP 5 Січня 2017 17:01
А чому нічого не сказано про доходи до міського бюджету які не підуть в держбюджет, якщо вже пишете то пишіть дві сторони медалі, а не підбурююте і без того роздратований люд

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus