USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі депутати просять президента не віддавати академію, що готує держслужбовців, Київському національному університету

17 Грудня 2020 12:47
Луцькі депутати звернулися до Президента з проханням не передавати Київському університету імені Тараса Шевченка академію, яка готує державних службовців.

Із таким зверненням до обранців громади виступив під час засідання 1-ї сесії міської ради сьогодні, 17 грудня, депутат Луцької міської ради Михайло Наход.

Він попросив колег підтримати звернення до Президента, Верховної Ради та Прем’єр-міністра щодо Національної академії державного управління при Президентові України.

«Ідея звернення виникла тому, що Національна академія державного управління при Президентові України та її регіональні інститути є основним державним навчальним закладом, який готує кадри для органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Серед випускників освітнього закладу є й працівники Луцької міської ради та інших органів публічної влади. Але, у листопаді був прийнятий указ Президента, у якому йшлося про те, аби передати цю академію до Міністерства освіти України, а в подальшому – перетворити в підрозділ Київського університету імені Тараса Шевченка», – пояснив депутат.
З його слів, такий указ Президента викликав обурення представників наукової та педагогічної спільноти. Окрім того, небайдужі до долі академії зареєстрували відповідну петицію. Відбулися одне засідання двох комітетів Верховної Ради щодо цього питання з метою переглянути указ та внести зміни до нього таким чином, щоб Національна академія перейшла в підпорядкування Кабінету Міністрів в частині фінансування і державного замовлення на кадри, а у частині наукової і педагогічної роботи – в управління освіти.

«Подібні звернення прийняла Волинська облрада, Львівська облрада тощо. Зараз це питання розглядають й у інших місцевих радах. Прошу підтримати це звернення до керівників держави», – звернувся Михайло Наход до обранців громади.

У результаті, луцькі депутати звернення підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus