USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Луцькі депутати просять відновити дороги в селах громади та передбачити кошти на капітальний ремонт

31 Березня 2023 14:13
Депутати Луцької міської ради звернулися до голови Волинської обласної військової адміністрації та директора ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» щодо ремонту доріг у селах на території Луцької міської територіальної громади, які перебувають у поганому стані.

Про це стало відомо під час засідання 43-ї сесії Луцької міської ради.

У зверненні йдеться про те, що жителі громади скаржаться на поганий стан доріг в низці сіл. Тому обранці громади просять терміново провести аварійно-відновлювальні роботи, а в подальшому передбачити кошти на капітальні ремонти доріг.

Депутати також пропонують створити робочу групу з представників служби місцевих автомобільних доріг, управління патрульної поліції, департаменту житлово-комунального господарства, відділу транспорту, старост старостинських округів та депутатів Луцької міської ради, яка визначить пріоритетний та першочерговий план робіт з усунення недоліків в утриманні вулично-дорожньої мережі громади.

Подаємо текст звернення без змін:

У зв’язку із численними зверненнями мешканців та гостей Луцької міської територіальної громади щодо незадовільного стану дорожнього покриття доріг, які проходять через населені пункти: с. Жидичин, с. Кульчин, с. Клепачів, с. Прилуцьке, с. Сапогове, с. Буків, с. Озденіж, с. Охотин, с. Богушівка, с. Заболотці та смт Рокині (С 030803, С 030824, С 031302, С 031325, О 030534, С 030502), просимо в терміновому порядку провести аварійно-відновлювальні роботи, а в подальшому передбачити кошти на їх капітальні ремонти.

Незадовільний стан дорожнього полотна, а також відсутність тротуарів у межах населених пунктів псує імідж Луцької міської територіальної громади та наражає на небезпеку водіїв транспортних засобів, сприяє частому травматизму пішоходів та спричиняє підвищення кількості дорожньо-транспортних пригод.

Слід зазначити, що велика кількість мешканців вказаних сіл дістаються до навчальних закладів та робочих місць громадським транспортом. Так, наразі у зв’язку з відсутністю асфальтобетонного покриття не здійснюються перевезення пасажирів с. Буків та с. Іванчиці. А з інших сіл багато негативних звернень щодо критичного стану дорожнього покриття і від мешканців, і від водіїв маршрутних транспортних засобів (останні здійснюють з’їзд з встановленого маршруту для проведення аварійного ремонту).

Також просимо вас звернути особливу увагу на технічні засоби організації дорожнього руху, а саме – заміну та встановлення дорожніх знаків зі світловідбивною каймою, встановлення засобів заспокоєння дорожнього руху (дорожніх пагорбів) та підвищених пішохідних переходів біля закладів освіти та дозвілля, а на зупинках громадського транспорту – обмежувальних стовпців та турнікетно-пішохідного огородження.

Термінове проведення аварійно-відновлювальних робіт створить умови для безпечного та комфортного дорожнього руху, сприятиме економічному та екологічно збалансованому розвитку дорожнього господарства, покращить роботу пожежно-рятувальної техніки та екстрених служб, підвищить рівень безпеки учасників дорожнього руху, зменшить кількість дорожньо-транспортних пригод, знизить рівень травматизму, забезпечить розвиток інженерно-транспортної інфраструктури на території Луцької міської територіальної громади, покращить її технічні показники та поліпшить інвестиційну привабливість громади в цілому.

З метою обговорення, консультацій та вирішень вищевикладених проблем пропонуємо створити робочу групу з представників служби місцевих автомобільних доріг, управління патрульної поліції, департаменту житлово-комунального господарства, відділу транспорту, старост старостинських округів та депутатів Луцької міської ради (за згодою).

Робоча група визначить пріоритетний та першочерговий план робіт з усунення недоліків в утриманні вулично-дорожньої мережі населених пунктів Луцької міської територіальної громади.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Рожище Показати IP 31 Березня 2023 16:18
В Рожищах взагалі дорога вся розбити через міст вже проїхати неможливо, ніхто не ремонтує живемо гірше ніж кацапи((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus