USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі депутати звернулися до Верховної Ради щодо заборони реклами сигарет

29 Січня 2020 16:36
Депутати Луцької міської ради звернулися до Верховної Ради України, аби внести зміни до законодавства, яке стосується продажу тютюнових виробів.

Про це йшлося 29 січня під час засідання 69-ї сесії міської ради.

Як ідеться в зверненні, депутати Луцької міської ради глибоко стурбовані незадовільним рівнем захисту здоров’я людини, особливо дітей та молоді, внаслідок паління тютюнових виробів. Відтак, вони звернулися із проханням розробити та підтримати на пленарному засіданні сесії Верховної Ради України проєкт Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення».

«Тютюнові корпорації свідомо розміщують пачки сигарет у вітринах магазинів на спеціальному фоні, використовуючи яскраві дизайнерські рішення, аби привертати увагу не лише активних споживачів їхньої продукції, але й потенційних споживачів. Так звана «спеціальна викладка» сигарет систематично оновлюється, щоб привертати увагу споживачів та спонукати їх до куріння. Це є формою стимулювання куріння, яка спрямована передусім на дітей та молодь, для яких тютюнова продукція перетворюється на спокусливий та привабливий для вживання товар та які є найбільш вразливими для зовнішнього стимулювання», – йдеться у зверненні.

Відтак, у зверненні просять внести відповідні зміни до Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», якими заборонити розміщення тютюнових виробів, електронних сигарет, пристроїв для нагрівання тютюнових виробів та кальянів; упаковок тютюнових виробів; заправних контейнерів (картриджів) електронних сигарет у місцях роздрібної торгівлі таким чином, щоб вони були видимі поза межами місця роздрібної торгівлі або споживачем всередині місця роздрібної торгівлі, за виключенням показу штатним працівником чи власником торгівельного закладу конкретного тютюнового виробу окремому споживачеві старше 18 років на його вимогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пенсіонер за 70 Показати IP 30 Січня 2020 23:00
.Ще не зовсім сліпий-бачу як молодь купує і пиво і цигарки .Депутати проти цигарок ,але двома руками за пивоваріння.Давайте визначатись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus