USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Луцькі депутати звернулися до високопосадовців за допомогою в «газовому» питанні

28 Червня 2018 16:50
Регіональні газові компанії надсилають підприємцям листи з вимогами щодо встановлення ними за власний кошт засобів дистанційної передачі даних та проведення інших супутніх робіт. Підприємці обурились - з цього приводу звернулися до депутатів Луцької міської ради, які, своєю чергою, підготували відповідне звернення до столичних високопосадовців.

Рішення ухвалили під час засідання сесії Луцької міської ради 27 червня.

Зауважимо, що йдеться про отримання в газових компаніях технічного завдання на проектування організації та облаштування засобів дистанційної передачі даних на комерційний вузол обліку; розробки робочого проекту; закупівлі за власний кошт необхідного обладнання (програмного забезпечення, модему тощо); проведення монтажу засобів дистанційної передачі даних тощо.

Такі вимоги газових компаній, вважають депутати Луцької міської ради, які мають ознаки монопольного становища на газовому ринку України, порушують права інших субʼєктів господарювання, які є споживачами газу.

Тому, з метою уникнення додаткових фінансових обтяжень для субʼєктів малого та середнього бізнесу, усунення обмеження права споживачів – юридичних осіб на вільний вибір щодо встановлення засобів передачі даних на вузлах обліку природного газу, депутати вирішили негайно звернутися до Президента України Петра Порошенка, Премʼєр-Міністра України Володимира Гройсмана, Генерального прокурора України Юрія Луценка, Першого заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександра Домбровського з проханням розібратися в ситуації.

Ініціатором звернення став депутат Луцької міської ради Андрій Козюра.

«Регіональні газові компанії надсилають суб’єктам господарювання листи з вимогами встановити за свій кошт засоби автономного надсилання даних, а це тягне великі фінансові витрати й лягає значним тягарем на малий та середній бізнес», - наголосив Козюра.

Депутати Луцькради вважають, що високопосадовці повинні вжити заходів та зупинити порушення прав суб’єктів господарювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ой Показати IP 28 Червня 2018 20:02
Ну требаж економити гроші карпомизу на премію...
Правда Показати IP 29 Червня 2018 09:29
Газові монополісти,приватні,в більшості фірташівські, посилаються на Кодекс ГРС,який їм написав неконституційний орган НКРЄКП.Кодекс цей не відповідає Європейській енергетичній хартії і є незаконним,бо на чинні Закони України-"Про ком.облік газу" і "Ринок газу"їм "плювати".Ось так і живемо.Шахрайські схеми удосконалюються і діють в нашому суспільстві безвідмовно.А коли можна "дурити"людей на мільярди,то чому і ні.Всі ж мовчать і шмигають носами...Справедливість народжується тільки в боротьбі.
Я до Правда Показати IP 1 Липня 2018 19:49
Кодекс ГРС який написав неконституційний орган НКРЄКП прийнятий теж незаконно - його прийняло те ж саме кончене НКРЄКП, хоча Кодекси приймає виключно Верховна Рада України.
Кирило Показати IP 29 Червня 2018 15:26
Якщо потрібно РГК дистанційні передачі даних , то хай ставлять за свій кошт .Це ж їм потрібно! Як же вони дістали ці Фірташовські злодюги!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus