USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі дитсадки після карантину: чи треба медична довідка?

3 Червня 2020 18:56
Хочете віддати дитину в дитсадок – покажіть довідку від лікаря. Саме така інформація почала ширитись серед лучан. Втім самі медики про такі вимоги навіть не чули.

Які ж документи треба мати батькам, аби їхню дитину взяли до садочка після пом’якшення карантину, – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Уже з 3 червня дитячі садочки у Луцьку почали приймати вихованців після тривалого карантину. Батькам слід знати: якщо дитина у період карантину хворіла, або ж спілкувалася із хворими на коронавірус людьми, потрібно звернутися до лікаря. Педіатр має перевірити стан здоров’я малечі та вирішити, чи можна дитині йти до садочка.

Як розповіла заступниця директора з медичної частини «Луцької міської дитячої поліклініки» Наталія Кеда, аби визначити стан дитини, жодних ПЛР-тестів не роблять, чим переймаються деякі батьки. Крім того, вона наголошує: довідка для допуску в дитсадок – не обов’язкова вимога.

«Ніяких регламентуючих документів про видачу меддовідки на відвідування дитячих садочків немає. Довідка довільного зразка видається лікарем, де зазначено, що дитина здорова, в контакті з інфекційними хворими не була», – пояснила вона.

Читати ще: Без м’яких іграшок і з температурним скринінгом: як працюватимуть луцькі дитсадки

Нині у Луцьку діє 41 дитячий садочок. Тож кількість дітей у дошкільних закладах, навіть за умови маленьких груп, буде чимала. Тож навіть фізично такі довідки зробити усім дітям лікарі не зможуть. Втім, цілком можливо, що керівники дошкільних закладів вирішили себе перестрахувати, наполягаючи на таких довідках. Адже й деякі батьки можуть замовчати про недуги їхніх дітей.

Тож медики закликають батьків бути свідомими й звертатися до лікарів лише за потреби та вагомих на те підстав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus