USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцькі комунальники розповіли, як готуються до снігопадів

20 Листопада 2018 13:49
Для розчистки міста від заметів, комунальники Луцька купили нову техніку, уклали договір про співпрацю з луцькими підприємствами та розробили карти-схеми прибирання міста.

Про підготовку міста розповідає директор департаменту ЖКГ Луцької міськради Юрій Крась. Він запевняє, що за відсутності аномально-сніжної зими нинішніх ресурсів буде достатньо, аби замети не паралізували обласний центр.

«Цього року ми закупили 430 тонн солі. Вже заготовили біля 4 тисяч тонн посипкового матеріалу, а це 2,5 тисяч тонн щебенево-соляної суміші і 1,5 тисячі тонн піщано-соляної суміші. Я думаю, що цього буде достатньо, якщо не буде постійно надвеликих снігопадів. Щодо техніки, то у нас було два солерозкидача, цього року придбали ще один за кошти міського бюджету та комунального підприємства „Луцькспецкомунтранс“. Також маємо 4 розкидача щебенево-, піщаносоляної суміші. Загалом, машин, які посипатимуть дороги — сім, є ще 17 тракторів, які розчищатимуть тротуари. Цього року ще купили малу щітку для бобкета (невеликий навантажувач), щоб розчищати малі тротуари.

Передбачаючи можливість сильних заметів, як і торік, ми маємо 8 договорів із луцькими підприємцями, які мають необхідну техніку для розчистки: грейдери, навантажувачі», — розповів Юрій Крась.


Він додає, що для розчистки міста від снігу розроблені графіки прибирання для звичайного та сильного снігопадів, які передбачають інструкції для комунальників.

«Ми надійно підготувалися, завчасно все передбачаємо, аби у необхідний час ефективно спрацювати. Відповідно до графіків, спочатку прибиратимуться магістральні вулиці, далі меншого рівня дороги, центральні та низькоповерхова забудова», — пояснює Юрій Крась.

Серед тих, хто працюватиме над розчисткою міста водій-комунальник Михайло Чміль.

«Нову піскосівалку вже отримали, встановили її, запустили, провели тести — все працює, ми задоволені. Вона сучасніша за ті, які були, більше датчиків, якісніше можна буде виконувати роботу. Приємно, що тут є баки для соляної суміші, яка автоматично додаватиметься до посипкового матеріалу, відповідно, утворюватиметься реагент. Це як у Європі, там так працюють.

У нас на підприємстві „Луцькспецкомунтранс“ розроблені графіки роботи працівників, які виходять на зміни по 22 години на добу, тому, коли випаде сніг, ми оперативно виїжджатимемо та будемо розчищати місто. Якщо снігопад стане сильним, то ми формуємо колону й їдемо по троє. Загалом, місто у нас розбите на 4 зони», — інформує Михайло Чміль.


Як зауважила речниця патрульної поліції Волині Ольга Бузулук, із настанням заморозків зростає кількість аварій, уникати цього вона закликає дотримуючись таких правил: «Треба поміняти літню гуму на зимову, слідкувати за технічним станом транспорту, зокрема перед виїзом треба дивитися чи авто впорядку. Також в жодному випадку не можна перевищувати швидкість руху в місті і за межами, дотримуватися дистанцій, слідкувати за маневруванням, потрібно дотримуватися безпечних бокових інтервалів».


Втім, «перевзути» авто в Луцьку не так просто, каже працівник одного з автосервісів Віталій Талько, адже величезні черги.

«Черг дуже багато. У «живу» чергу водії записуються вже з 7.30 ранку. Наші хлопці з 8 на роботі й вже на них чекають 4-5 машин. Також є в нас і онлайн-запис, але він розписаний вже на пару днів на перед. У середньому заміна шин коштує 400 гривень, звісно це лише приблизна ціна, адже все залежить від самих колес. Також ми йдемо на поступки клієнтам і даємо нові шини в розстрочку, аби люди могли не чекати, поки назбирають гроші, а вже могли безпечно їздити",- розповів Віталій Талько.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus