USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцькі нотаріуси тричі порушили закон, реєструючи майно облспоживспілці

29 Серпня 2018 18:13
Звернутися до Мінюсту стосовно дій двох приватних нотаріусів з Луцька, які порушили законодавство, реєструючи право власності на нерухоме майно для Волинської облспоживспілки, вирішили депутати міськради.

Під час сесії міської ради 29 серпня депутати ухвалили звернення до Міністерства юстиції України зі скаргами щодо дій та рішень приватних нотаріусів Луцького міського нотаріального округу Мирослави Кухлевської та Сергія Веремчука.

Як пояснив автор звернення Ігор Поліщук, одразу після того, як міськрада розпочала повернення земельних ділянок ринків у комунальну власність, «Волинська облспоживспілка» шахрайським методом, в обхід закону, зареєструвала право власності начебто на об’єкти нерухомості. Так, приватний нотаріус Мирослава Кухлевська у червні зареєструвала право власності на торговельні павільйони Волинській облспоживспілці на вулиці Глушець, 1 (чотири павільйони) та на каналізаційно-насосну станцію для дощових вод на вулиці Карпенка-Карого, 1. Також вона зареєструвала право власності на єдиний майновий комплекс на вулиці Глушець. Чинне законодавство визначає перелік документів, які подаються під час реєстрації – необхідно подавати технічний паспорт, який не був взятий до розгляду цими нотаріусами, адже облспоживспілка його просто не має. Таким чином, нотаріуси порушили законодавство щодо реєстрації нерухомого майна.

Окрім того, згідно з чинним законодавством, виконавець поліпшень на орендованій ділянці має отримати дозвіл на ці поліпшення, а облспоживспілка за жодним з цих об’єктів дозвіл міськради на поліпшення не отримувала. Третє порушення полягає в тому, що на момент реєстрації об’єктів нерухомості земельні ділянки були зареєстровані вже не за облспожиспілкою. Отже, нотаріуси вчинили три порушення. Секретар міськради подав скаргу в ГТУ юстиції у Волинській області на нотаріусів, а депутатів закликають звернутися до Мінюсту стосовно дій нотаріусів під час реєстрації нерухомого майна, яке насправді не є майном облспоживспілки, адже воно було створене за кошти підприємців, з яких облспоживспілка збирала гроші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus