USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Луцькраді стверджують, що облспоживспілка незаконно зареєструвала майно

27 Серпня 2018 17:25
Волинська облспоживспілка зареєструвала майно з порушеннями законодавства: щодо дій луцьких нотаріусів, які здійснювали реєстрацію, міськрада звернеться до Міністерства юстиції.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 27 серпня.

Депутати розглянули звернення міськради до Мінюсту щодо дій та рішень приватних нотаріусів Луцького нотаріального округу.

Нагадаємо, щоб заблокувати передачу ділянок ринків міста у комунальну власність, Волинська облспоживспілка зареєструвала на ділянках нерухоме майно.

Як повідомила директор юридичного департаменту міськради Наталія Юрченко, приватний нотаріус Мирослава Кухлевська у червні зареєструвала право власності на торговельні павільйони Волинській облспоживспілці на вулиці Глушець, 1 (чотири павільйони) та на каналізаційно-насосну станцію для дощових вод на вулиці Карпенка-Карого, 1. Реєстрацію нотаріус здійснила на підставі довідок про балансову вартість, що є грубим порушенням законодавства, оскільки така довідка не на лежить до правовстановлюючих документів і не дає підстав реєстратору реєструвати право власності на об’єкт нерухомості. Щодо цих дій звертатимуться у Міністерство юстиції.

Окрім того, зареєстровані права власності на єдині майнові комплекси на вулицях Глушець,1 (цим самим приватним нотаріусом) та Карпенка-Карого (приватним нотаріусом Сергієм Веремчуком). Ці права реєстрували на підставі рішень судів. Оскільки Мінюст не розглядає скарги на реєстрацію на підставі рішень суду, в цій частині пропонують звернутися до Головного територіального управління юстиції в області, щоб воно ініціювало камеральну перевірку відносно дій цих нотаріусів.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
нотаріус Показати IP 27 Серпня 2018 18:02
все законно - а от не законні це шарашкіна кантора (луцькі ринкі)
скептик Показати IP 27 Серпня 2018 18:03
якщо є рішення суду, яке набуло законної сили, слід оскаржувати це рішення, якщо міськрада не була залучена до участі у розгляді справи
пайовик Показати IP 29 Серпня 2018 10:06
Щеб перевірили законість продажу облспоживспілкою міжрайбази в Камінь Каширську -занижена вартість продажу вдвоє і без всяких зборів пайовиків /а покупці штунди емігранти/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus