USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Таксуючи, мільйонером стати важко», – луцькі таксисти розповіли про свою роботу

22 Березня 2019 13:17
Сьогодні, 22 березня, таксисти всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день таксиста. Саме в цей день в 1907 році на вулицях Лондона з’явилися перші автомобілі, оснащені спеціальними лічильниками - таксометрами. З того часу індивідуальний міський транспорт почали називати таксі, а перевізників – таксистами.

Тож, з нагоди професійного свята, Інформаційне агенство Волинські Новини вирішило поцікавитись і у луцьких таксистів, чому саме таку – цікаву, але, водночас, небезпечну професію вони обрали.

«Працюю в таксі майже рік. Робота подобається тим, що працюю сам на себе, та й винагороду отримуєш відразу. Часто трапляються цікаві клієнти. Робота важка в психологічному плані, часом небезпечна, але справляємось. Серед переваг - дружній колектив», - розповів 35-річний таксист Юрій, і попросив через видання привітати від нього всіх колег зі святом.


Про тонкощі роботи розповів і 29-річний лучанин Олександр, який таксує протягом двох років:

«На таксі вже «катаюсь» понад 2 роки. Робота і цікава і чимось небезпечна, бо коли їдеш на виклик, невідомо, хто може на тебе очікувати. Бували випадки, коли серед пасажирів траплялися неадекватні люди. Однак, якщо потрібна допомога – завжди можна звернутися до колег, і вони ніколи не залишать у біді.

Натомість, буває дуже багато цікавих позитивних людей. Є такі, від яких прямо віє позитивом, але є й такі, які не хочуть заводити будь-якої розмови взагалі. Окрім того, існують й так звані «люди-вампіри», проїхавшись з якими, відразу відчуваєш себе «вижатим лимоном».

Робота таксиста - це якоюсь мірою робота психолога. Колеги розповідали, що був випадок, коли чоловік прийшов, сів у авто і просто захотів поговорити, бесіда тривала близько півгодини. Клієнт виговорився, розрахувався і пішов собі. А ще буває, що викликають таксі в інші міста - зокрема в Рожище, аби відвезти хворого в лікарню. Виявляється, на таксі дешевше заїхати, ніж на швидкій, бо, як виявилось, у Рожищі пацієнта змушують заправляти карету швидкої допомоги за власний рахунок», - каже Олександр.
А ось 36-річний лучанин Роман запевняє, що робота на таксі – найлегша з усіх можливих:

«Я в таксі пішов, бо то, як на мене, найлегша робота. Не хочеться на будівництві бетон носити, а на таксі собі їздиш, кермо крутиш, а я лінивий. І заробітна плата така ж, як і в тих, хто важко працює, кладе цеглу, до прикладу», - зазначив таксист Роман.

З Міжнародним днем таксиста привітав колег і лучанин Валерій, 49 років. Він зазначив, що робота – досить цікава, проте, таксуючи, «мільйонером стати важко»:

«Робота таксиста – цікава й варта уваги. Великих заробітків, як таких, немає, але, збираючи копійку до копійки можна заробити. Звичайно, я маю основне місце роботи, але у вільний від роботи час, а часто й на вихідних працюю в службі таксі. Роботою задоволений, хоча є певні тонкощі, як от витрати на пальне, амортизація, купівля запчастин до автівки. Надалі планую розвиватися і цю справу не полишати», - резюмував таксист.
Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що луцькі таксисти відвезли подарунки для дітей зі складною долею та бійців АТО.

Також на сайті йшлося про те, що луцькі таксисти привезли подарунки для малюків із Волинського обласного спеціалізованого будинку дитини «Малютка»

Довідково:

22 березня – Міжнародний день таксиста. Саме в цей день в 1907 році на вулицях Лондона з’явилися перші автомобілі, оснащені спеціальними лічильниками. Лондонські візники назвали лічильник «таксіметр» – від французького «такс» («плата»), і грецького «метрон» («вимір»). З того часу індивідуальний міський транспорт почали називати таксі, а перевізників – таксистами. Перші лондонські автомобілі таксі були зеленого і червоного кольорів. Жовтий колір, який ми вважаємо традиційним для цих машин, з’явився з легкої руки Джона Хертца, засновника компанії Hertz Corporation. Беручи старі автомобілі в рахунок сплати за нові, заповзятливий американець перефарбовував старі машини в жовтий колір і використовував їх як таксі. Природно, такі яскраві автомобілі легко було помітити на вулицях міста, і пізніше практику перефарбовувати таксі в жовтий колір взяли за правило майже всі подібні компанії. А жовтий стане класичним кольором таксі для всього світу. Ще одним відомим символом таксі став візерунок у вигляді шашечок. Згідно з однією з версій, перший шашковий візерунок з’явився в 20-х роках минулого століття на машинах американської компанії, яка запозичила їх з гоночної символіки. Він повинен був привертати увагу клієнтів і підштовхувати їх до думки про швидкість пересування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Політолог Показати IP 22 Березня 2019 13:28
То хо чби написали скільки ж вони заробляють...
777 Показати IP 22 Березня 2019 13:32
Вітаю, залешайтеся людьми, а не такіми як попадаюця ...
Коля до 777 Показати IP 24 Березня 2019 09:54
Та і ти букварика перечитуй

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus