USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькому вокзалу добудуть ще один поверх

24 Березня 2011 14:42
Залізничний вокзал Луцька таки приведуть до ладу – зробити це влада міста обіцяє до кінця нинішнього року.

Про це розповів міський голова Луцька Микола Романюк телеканалу «Аверс» 23 березня.

Днями мер зустрівся з головним інженером Львівської залізниці Володимиром Кисельовим, з яким домовився, що ремонтні роботи розпочнуть з травня. А до кінця року вокзал обіцяють облагородити повністю.

Нагадаємо, ще в лютому місцеві владці та керівництво Львівської залізниці радились, яку концепцію реконструкції луцького вокзалу обрати. Тоді волинські архітектори запропонували аж чотири варіанти. Щоправда керівництву міста не підійшов жоден проект.

«Якщо говорити про ремонт вокзалу, то вчора (22 березня, «ВН») відбулася зустріч з головним інженером Львівської залізниці і рядом працівників з Львівської залізниці, наших служб відповідних. Досягнута домовленість по тому, як буде проводитися реконструкція вокзалу», – каже мер.

«Вона не буде такою великою реконструкцією, але буде надбудова ще одного мансардного поверху. Зовсім інший новий проект є. Це просто надбудова мансардного поверху. Цей проект вже буде готовий в нас на п’ятницю (25 березня, «ВН»). І реконструкція буде просто в середині там така легенька», – пояснив градоначальник.

Що стосується недобудованого мосту – це окрема тема, каже Романюк. Над нею міський голова ще працює.

«На завершення переходу для того, щоб встановити ліфтову кабіну і сходи з цієї сторони від вокзалу порядка 2 мільйони 200, 2 мільйони 300 треба. Я їх думаю не за рахунок бюджету, а за рахунок бізнесу, який сьогодні є на Варшавському ринку», – коментує мер.

Міст, що виходить до приміщення торгового центру «Караван», працюватиме цілодобово. З цим проблем не буде, запевняє міський голова.

«Там буде відкрито круглодобовий доступ до ліфта і круглодобовий доступ до сходинок», – пообіцяв Романюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Громадянин Міста Показати IP 24 Березня 2011 15:02
Думай швидше, Романюк. А твої попередники вже так надумали, що добудова виявляється дорожче ніж вартість виконаних робіт. На сходи, перила і т.д. дрібноту кількасот тисяч вистарчило б. Але ж нє - тра Ліфт до неба. Нью-Васюки. Ще ескалатор по мосту пустіть. РОБІТЬ ВЖЕ. А то втече Романюк до Києва і Шиба припреться загаджувати місто знову.
МІСТ Показати IP 24 Березня 2011 15:18
А взагалі-то фахівці говорили, що підземка під рейками в два рази дешевше ніж міст! А тут ліфти і всяка інша дурниця! Що тільки не робиться, щоб гроші відмити! : (
Лучанин до МІСТ Показати IP 24 Березня 2011 17:25
Підземне будівництво навпаки дорожче за будівництво мостів. Фахівці...широкого проФФілю...
Андрій Показати IP 24 Березня 2011 15:19
Мабуть, тільки після закінчення будівництва моста ...
Виктор Показати IP 24 Березня 2011 15:46
А такие грандиозные планы представили лучанам и вертолетная площадка и аквапарк и....Рассматривали и концепсии и стратегии,любовались бумажками(проектами)архитекторов,а конечный результат нулевой.Чтобы хоть хватила ума поставить высокий перрон и накрытие.наверно такая доля и аеропорта.
DOK Показати IP 24 Березня 2011 16:38
ліфт під час посиленого використання через місяць вийде з ладу,хай спочатку зроблять статистику проходимості кількості людей через міст,для цього далеко їхати не потрібно...альтернатива ліфту повинна бути обовязковою...а взагалі ці ліфти галімі панти за які ми платимо величезні гроші,і вони ідуть з наших кишень,пора цих розводяг відсторонювати від влади!!!!!
ліберал Показати IP 24 Березня 2011 20:47
Взагалі повністю підтримую ідею ремонту вокзалу, без зайвих "понтів" і всіляких аквапарків, треба думати практично! Щодо переходу, то ліфти необхідні, оскільки є певні будівельні норми, і висота грає роль. Щодо підземного переходу, то такі "фахівці" краще б мовчали..
zelenuj Показати IP 24 Березня 2011 23:30
Головне щоб пан Джулинський це все діло профінансував.
Державник до zelenuj Показати IP 25 Березня 2011 08:03
При нормальній владі базарні бариги б в чергу перед міськрадою стояли на колінах просити дати можливість допомогти місту. Ти ба... ще треба Богу молитись, щоб якийсь барига змилостивився...
Exaboto Показати IP 25 Березня 2011 11:14
звідки така цинічна зверхність до базарників?
taras1986 Показати IP 25 Березня 2011 21:07
Краще би домовився би з укрзалізницею про впровадження якось швидкісного потягу принаймні до Києва, чи, хоча би, про прискорення існуючого Ковель-Київ. Це щоб потяг їхав 9 годин відстань у 450 км ((( І я думаю для міста зараз питання мосту через залізницю важливіше ніж вокзал, він який не який, але функціонує!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus