USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку будівельникам-бюджетникам підвищили зарплату

27 Квітня 2017 17:52
Луцька міська рада ухвалила рішення щодо нового граничного розміру заробітної плати робітникам під час будівництва чи реконструкції за рахунок коштів місцевого бюджету. Сума зросла майже на дві тисячі.

Про це стало відомо під час засідання 23 чергової сесії Луцької міської ради 26 квітня.

За Проект рішення «Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати при визначенні вартості будівництва об’єктів за рахунок коштів міського бюджету на 2017 рік» проголосували 31 із 22 необхідних депутатів.

Така нагальна потреба виникла у зв’язку із підняттям мінімальної заробітної плати в Україні до 3200 гривень та соціальних стандартів, тож, відповідно, постала необхідність перерахунку заробітної плати кваліфікованих робітників, задіяних в будівництві, що становила 3400 гривень для середнього розряду «3.8».

Як наслідок, це зупинило процеси видачі проектно-кошторисної документації та сповільнило темпи проведення робіт за бюджетні, кошти державних і комунальних підприємств, установ, організацій, а також кредитів наданих під гарантії держави.

Із цього приводу зауважив директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Юрій Крась, що ухвалене рішення вкрай важливе, аби не зупинилася в місті будівельна робота.

«Прийняття цього рішення забезпечить своєчасне проведення робіт з будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення об’єктів за рахунок коштів місцевого бюджету та належний рівень оплати праці робітників будівельників, покращить кадрову ситуацію в будівельній галузі та не допустить відтік кваліфікованих спеціалістів за межі міста та забезпечить більш якісне виконання будівельних робіт», - пояснив Крась.

Так, на 2017 рік розмір заробітної плати робітникам під час будівництва чи реконструкції за рахунок коштів місцевого бюджету становитиме 5200 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus