USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькрада має займатися благоустроєм міста, – Поліщук про звернення щодо «формули Штайнмаєра»

10 Жовтня 2019 12:04
Луцька міська рада має працювати для забезпечення максимального благоустрою та комфорту міста, а реалізація так званої формули Штайнмаєра – в компетенції МЗС та Президента. Переговорний процес необхідний для забезпечення миру в Україні та підтримки з боку Європи, але можливий лише на умовах збереження суверенітету України та недоторканості її кордонів.

Таку думку озвучив радник міського голови Ігор Поліщук, опублікувавши її у фейсбуці.

«Сьогодні відбулося засідання міської ради, скликане на вимогу 14 депутатів міської ради щодо так званої «формули Штайнмаєра».

Щодо цього всього маю наступні думки:

1. Луцька міська рада має займатися дорогами, дворами, лікарнями, школами, тепло- й водомережами, скверами й парками, спортом, культурою та екологією. Непросте питання реалізації так званої формули Штайнмаєра лежить в компетенції МЗС та Президента.

2. Напевно ніхто з депутатів від початку і до кінця не прочитав повний текст формули Штайнмаєра та Мінських угод. Тому дискусія в сесійній залі залишилася на побутовому рівні на основі інформації, яка була отримана з різних засобів інформації та інших джерел.

3. Жоден з присутніх в залі достеменно не знає повного плану Президента по цій формулі, тонкощів переговорного процесу та подальшої стратегії України в переговорах.

4. Категорично виступаючи проти реалізації формули Штайнамаєра, на сьогодні ніхто не пропонує реальної альтернативи переговорному процесу й політико-дипломатичному шляху завершення війни.

5. Переконаний, що відмова від переговорного процесу або зрив політико-дипломатичного шляху закінчення війни може призвести до повної ізоляції України у міжнародній спільноті, посилення позицій Росії та продовження військових дій, що забирають життя тисяч українців.

Разом з тим, підписання будь-яких домовленостей щодо завершення війни має відбутися на умовах збереження території України та її суверенітету, повного контролю над державним кордоном України, можливого проведення місцевих виборів лише за міжнародними стандартами та під контролем ЦВК України, з вільним доступом українських прлітичних партій й забезпечення повної безпеки і громадського порядку під час виборчого процесу.

Окрім того, на мою думку якомога швидшій деокупації та реінтеграції в Україну тимчасово окупованих територій України сприятиме реальне покращення життя українців, проведення успішних реформ та ріст економіки й соціальних стандартів», - йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Михайлович Показати IP 10 Жовтня 2019 12:11
Молодець...конкретно....
лучанка Показати IP 10 Жовтня 2019 12:17
Хто б сумнівався, що він так скаже!
ВИХОВАТЕЛЬ Показати IP 10 Жовтня 2019 13:03
Розумно, реально і логічно.
111 Показати IP 10 Жовтня 2019 14:00
І сусідня новина "ЛУЦЬКІ ДЕПУТАТИ ПРОСЯТЬ ВР ВІДКЛИКАТИ ЗАКОН… "
Ісса Ндойє Показати IP 10 Жовтня 2019 16:53
Браво Поліщук !!! Якщо ще розжене - буде мером !!!
Арафат Показати IP 10 Жовтня 2019 22:08
Єгорка! Переставай ковтати анаболіки - вони відбирають розум! Депутат для того і депутат, щоб висловльвати волю народу та діяти в інтересах народу. І пофігу - чи це якісне прибирання вулиць, чи безпекові питання країни. Атовці настільки розлючені, що краще припни язика та дурні не патякай
Ігор до Арафат Показати IP 11 Жовтня 2019 09:58
Щоб висловити думку громади - її треба вивчити.
Лучанка Показати IP 11 Жовтня 2019 08:42
Як же депутати не хочуть миру! Беріть рюкзаки і на передову!!! Що страно що закінчиться війна і не буде чим прикриватись? Тай деякі "геройства" виявляться в правдивому світлі....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus