USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Україна у Мінську назвала умови виконання «формули Штайнмаєра»

18 Вересня 2019 21:43
Українська сторона не має принципових заперечень по суті так званої «формули Штайнмаєра» щодо місцевих виборів на Донбасі, але її реалізація можлива за кількох умов.

Про це повідомила прессекретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарія Оліфер на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, представник України в ТКГ зазначив, що українська сторона не має принципових заперечень по суті так званої формули Штайнмаєра про місцеві вибори. Однак реалізація цієї формули можлива тільки за умови виконання деяких пунктів.

Серед них Оліфер назвала:

– повне припинення вогню;

– забезпечення ефективного моніторингу СММ ОБСЄ на всій території України;

– виведення з території України збройних формувань іноземних військ і військової техніки;

– розведення сил і засобів уздовж всієї лінії зіткнення;

– забезпечення роботи Центральної виборчої комісії України, українських політичних партій, ЗМІ та іноземних спостерігачів;

– встановлення контролю над непідконтрольною Україні ділянкою російсько-українського кордону і виконання інших пунктів, передбачених українським і міжнародним законодавством і Мінськими угодами.

За словами Оліфер, українська сторона підтвердила готовність до розведення сил та засобів в районі Золотого та Петрівського. Натомість, підкреслила Оліфер, російська сторона заблокувала визначення можливої дати розведення. Така позиція, за її словами, ставить під загрозу безпекову ситуацію на цих ділянках.

Окрім того, за словами речника, під час зустрічі у Мінську досягнуто значного прогресу щодо взаємного одночасного звільнення утримуваних осіб. Також обговорено перебіг відновлення моста у Станиці Луганській.

Оліфер повідомила, що у соціально-економічній підгрупі ТКГ працюють над забезпеченням життєдіяльності інфраструктури Донбасу та підготовкою до холодної пори року.

Як повідомлялося, 13 вересня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що українська влада опрацьовує можливість проведення місцевих виборів по всій країні, включаючи окремі райони Донецької і Луганської областей.

Раніше Володимир Зеленський вказував, що «формула Штайнмаєра» і всі пункти Мінських угод будуть розглядатися на саміті «нормандської четвірки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus