USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькрада звернулася до Кабміну, аби закрити «Біо Пек»

30 Жовтня 2019 12:38
Депутати Луцької міської ради звернулися до Кабінету Міністрів, аби призупинити роботу ТОВ «Біо Пек», діяльність якого є причиною смороду в місті.

Про це йшлося 30 жовтня під час засідання 65-ї сесії міської ради.

Так, на розгляд депутатів міської ради був винесений проєкт рішення про звернення до Кабінету Міністрів і Міністерства екології та природних ресурсів щодо вирішення екологічної проблеми у Луцьку.

Нагадаємо, нещодавно під петицією з вимогою закрити завод «Біо Пек», який тероризує місто нестерпним смородом, лучани зібрали необхідну для розгляду кількість голосів.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук розповів, що на минулій сесії цей проєкт рішення, що стосується смороду в Луцьку, який спричинений діяльністю ТОВ «Біо Пек» не отримав достатньої кількості голосів.

«На сьогоднішній день ми не бачимо іншого виходу, як припинити роботу заводу ТОВ «Біо Пек», аби не вироблялася барда та в подальшому не вивозилася на поля. Завод не має працювати, поки не встановлять відповідні фільтри», – зазначив Костянтин Петрочук.
Він додав, що перевірки виявили перевищення норм речовин в повітрі на межах полів фільтрації цукрового заводу.

Радник міського голови, депутат Ігор Поліщук звернув увагу, що сьогодні окремі депутати ставлять питання, що є основним джерелом смороду, хоча більшість лучан знають, що це біоетанольний завод.

«Робочі групи довели, що є причиною смороду. Дзвінки на гарячу лінію надходять з вулиць Лідавської, Мамсурова, мікрорайон ДПЗ. Це доводить, що сморід іде з полів фільтрацї цукрового заводу, куди зливає барду біоетанольний завод. Ситуація в інших містах, де є біоетанольні заводи, така сама. Заводу дешевше найняти своїх лобістів, які говоритимуть, що сморід у місті не через завод, аніж закупити очисне обладнання, яке коштує сотні тисяч євро. Вже було виявлено, що барду вивозять у Млинівський район Рівненської області, там люди перекривають дороги», – розповів Ігор Поліщук.
Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт натомість наголосив: «Я розумію, що депутати, які не голосували минулого разу, знають, що вчинили неправильно. Ми не знайшли одного голосу. Зараз вже б працювала відповідна комісія, але ми витратили час. Це на вашій совісті. Ми знаємо, що є проблема – це завод «Біо Пек». Я хочу нагадати, що завод знаходиться за межами міста, але я не чую депутатів, які обурюються бездіяльністю Луцької РДА, Боратинської сільської ради, екологічної інспекції. Це не наша компетенція, але Луцьк робить все, аби усунути проблему смороду».
Депутати підтримали звернення.

Нагадаємо, 10 жовтня під час сесії міськради окремі луцькі обранці громади, зокрема представники фракцій «Народний контроль» та «Самопоміч», не підтримали звернення міської ради до Кабінету Міністрів щодо закриття основного джерела смороду, яке до того ж поширює шкідливі речовини у повітрі, – заводу із виготовлення біоетанолу «Біо Пек».

Відзначимо, від полів фільтрації заводу «Біо Пек» знову поширюється сморід. Вірогідною причиною цього є просочування відходів через ґрунт, яким засипали поля після заборони їх експлуатувати.

Водночас лучани пропонують також розробити онлайн-карту для реєстрації скарг та аналізу джерел смороду в місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Стомленийвідбрехунів Показати IP 30 Жовтня 2019 12:56
Чим раніше закриють, тим краще для міста.
скептик до Стомленийвідбрехунів Показати IP 30 Жовтня 2019 13:34
а сморід залишиться, бо біопек тут ні при чому
Разом із скептиком до скептик Показати IP 30 Жовтня 2019 14:07
А сморід де?
скептик до Разом із скептиком Показати IP 30 Жовтня 2019 21:37
перевір свої штани
Активіст Показати IP 30 Жовтня 2019 13:46
Де конкретні факти по Біо-Пеку? Джерело смороду м'ясо-переробні підприємства.
Прикол до Активіст Показати IP 30 Жовтня 2019 15:41
М'ясо-переробні підприємства працють вже давно і ніякого смороду НЕ БУЛО кеп, а як тільки побудували у 2016 році Біо-Пек так і пішов сморід. Так що хватить кивати будь на кого, аби відпрацювати зп. І навіть після закриття комплексу сморід зразу не зникне бо розумники додумались скидувати свої відходи у поля де десятками років вивозили фекальні відходи із Вересневого та сусідніх сіл, пішла реакція і ми маємо "смердючий" навіть токсичний результат. І коли та реакція закінчиться то один бог знає, але зупиняти треба вже!
скептик до Прикол Показати IP 30 Жовтня 2019 20:29
причина смороду - фекалії, які зливались на поля фільтрації ще з 60-х років. біопек активував сморід, коли вилив туди дріжджі з бродильних чанів. а відходи біопеку - залишки від перегонки збродженої меляси мають зовсім інший запах і не виділяють аміаку і сірководню. ВЧІТЬ ХІМІЮ, ТУПІКИ !!!!!
УКРАїНЕЦЬ Показати IP 30 Жовтня 2019 14:36
Хто власник цього заводу?Вірніше кінцевий бенефіціар,бо можливо це просто випускання пари,а не прохання...
Анонім до УКРАїНЕЦЬ Показати IP 30 Жовтня 2019 16:35
Да ну небло. Є петиція на сайті Луцької міської ради за 27 липня 2016 року про їдкий аміачний запах у місті. Знайдіть - почитайте. А завод став працювати в березні 2017 року. Щось не ясно
Прикол до Анонім Показати IP 30 Жовтня 2019 17:20
Збудований у 2016 році виробничий комплекс біотехнічних компонентів. У 2016 році нам запропонували, і ми цілою командою перейшли на «БІО ПЕК». Одинадцять чоловік… Спиртогорілчаний працював нерегулярно, тут побачили кращу перспективу. Набрали ще працівників. Колектив, який зібрали в 2016 році, а це – майже 90 людей
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2019 17:52
Тобто ви стверджуєте, що у липні 2016 року завод біопек був збудований і працював?
Прикол до Анонім Показати IP 30 Жовтня 2019 18:33
Я стверджую те що написав вище, читайте ще раз.
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2019 21:36
Нєт Прікол. конкретно напиши, коли запрацював завод.Бо петиція про сморід у Луцьку зареєстрована 27 липня 2016 року. . Якщо завод був збудований і працював на цю дату, то вопросов нєт. Якщо ж завод запрацював і був збудований пізніше то вопросов ой як багато.Коли ти Приікол пішов із спиртзаводу із своєю командою.? Від твоєї відповіді і залежить від кого смердить
Яне Усрус Показати IP 31 Жовтня 2019 09:08
Ха-ха.Тут у декого роздвоєння особистості. То він стверджує, що винуватий в усьому Біопек, і треба його закривати, то стверджує, що сам працює на біопек. Дуже смішно. Треба або труси одягнути або хрестик зняти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus