USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькраді віддають пам’ятку архітектури в Старому місті

23 Жовтня 2017 15:33
Обласна рада пропонує Луцькій міській раді взяти на баланс приміщення на вулиці Кафедральна, 4, яке є пам’яткою архітектури. У міській раді кажуть, що готові його прийняти. Ба більше, є інвестор, який може виділити кошти на старе приміщення, щоб його зберегти від руйнації.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань комунального майна та приватизації 23 жовтня.

Начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко розповіла, що будинок зараз руйнується й потребує великого капіталовкладення.

«Нам пропонують взяти у міську комунальну власність об’єкт на Кафедральній, 4 разом із земельною ділянкою та два гаражі. Це двоповерховий будинок загальною площею 1168 метрів квадратних. Він є пам’яткою архітектури місцевого значення «Гостинний двір». На сьогодні у ньому є два балансоутримувачі: Луцький медичний коледж і судово-медична експертиза. Також є орендар «Інспекція контролю за лікарськими засобами». Цю будівлю вже ремонтували, укріплювали фундамент, однак вона досі осідає. Під нею є старовинні підвали, які ведуть до Луцького замку, й необхідно вкласти велику суму коштів, аби стабілізувати стан приміщення. Медколедж вже звільнив частину й планує звільнити все інше. Експертиза та інспекція поки лишаються», - каже Алла Грабко.

Та додає, що вже знайшовся інвестор, який готовий виділити гроші на ремонт будівлі.

Члени комісії одностайно підтримали пропозицію прийняти об’єкт на баланс міста та рекомендують ухвалити відповідне рішення під час сесійного засідання.

Нагадаємо, нещодавно в обласній раді визначили, що корпус №3 Луцького базового медичного коледжу, що на вулиці Кафедральній, 4, непридатний для експлуатації, приміщення – без опалення. На його ремонт потрібно 4 мільйони гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
да Показати IP 23 Жовтня 2017 15:56
підвали які ведуть до замку! Дивно, що ця думка поселилась в голові у чиновника. Думалось - що примара підземель є тільки у наївних туристів
Європа Показати IP 23 Жовтня 2017 20:39
Усе закінчиться черговим великим буфетом з номерами і маленьким музейом сала та ковбаси. На більше хохли не спроможні. Інтелекту Бог не дав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus