USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Луцьктепло» візьме борги Кропиви

9 Серпня 2011 17:30
Згідно з проектом рішення Луцької міської ради ДКП «Луцьктепло» погасить 28 мільйонів гривень боргу ТзОВ «Східноєвропейська теплогенеруюча компанія» перед ДК «Газ України».
На чергове засідання Луцької міської ради, яке відбудеться 17 серпня, виносять три проекти рішення, що стосуються діяльності комунального підприємства «Луцьктепло», яке надає послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води.
Проект перший: обмінятися боргами
Передбачається схвалити укладення тристороннього договору переводу боргу у розмірі понад 28,2 мільйона гривень за участю ДКП «Луцьктепло», ТОВ «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» та ДК «Газ України».
Як розповів перший заступник директора ДКП «Луцьктепло» Дмитро Дубняк, заборгованість комунального підприємства перед ТзОВ «Східноєвропейська теплогенеруюча компанія», що продає вироблене тепло «Луцьктеплу», становить 32 мільйони гривень. Ця заборгованість накопичилася з першого січня 2011 року.
Як запевнив Дубняк, усі борги за 2008-2010 роки перед товариством погашені. Сама ж теплогенеруюча компанія винна за газ перед ДК «Газ Україна» близько 68 мільйонів гривень. Частина цих коштів вже проплачена в попередніх роках «Луцьктеплом», а відповідно і споживачами компанії, однак до ДК «Газ України» вони не дійшли.
«Ми запропонували рішення, яке узгоджене з міським головою, що ми переуступаємо борги в розмірі 28 мільйонів. Чому саме така цифра? Саме такою є заборгованість Кропиви (Олександр Кропива – директор ТзОВ «Східноєвропейська теплогенеруюча компанія», – «ВН») перед ДК «Газ України» за опалювальний сезон 2010-2011 року. Тобто ми винні йому 32 мільйони, він винен за опалювальний сезон 28, і ми прийняли рішення переуступити ці гроші», – пояснив Дубняк.
Відтак тепер «Луцьктепло» буде винне ці гроші ДК «Газ України», а не ТзОВ «Східноєвропейська теплогенеруюча компанія». За попередніми домовленостями цю заборгованість у 28 мільйонів ДК «Газ України» на певний час реструктуризує «Луцьктеплу». Ще чотири мільйони «Луцьктепло» погасить товариству Кропиви згодом.
«Ми робимо це в першу чергу для того, аби не було такої розмови, як в попередні роки, зі сторони «Східноєвропейської компанії»: мовляв, чому я не можу подавати гарячу воду чи тепло, бо мені винне «Луцьктепло». Якщо ми заберемо заборгованості – то які ще будуть мотивації не подавати гарячу воду?» – коментує Дубняк.
Проект другий: надати директору право підпису
Друге рішення щодо статуту випливає з першого. Воно стосується затвердження статуту ДКП «Луцьктепло» в новій редакції.
Як пояснив Дубняк у діючому статуті немає пункту про те, що директор КП «Луцьктепло» має право підписувати угоди від підприємства. Тобто фактично усі договори повинні були б іти за підписом міського голови.
Однак право на підпис угод передбачений у трудовому контракті з директором підприємства «Луцьктепло».
«Такий пункт треба урегулювати, аби не було претензій до директора підприємства», – каже Дубняк.
Відповідно до проекту нової редакції статуту, директору підприємства зокрема надаватиметься право діяти без доручення від імені підприємства, представляти його у відносинах з іншими юридичними особами та громадянами, відкривати рахунки в установах банків, укладати договори, угоди, контракти, розпоряджатися майном і коштами підприємства та інше.
Проект третій: поділити «Луцьктепло»
Згідно з проектом рішення про реорганізацію ДКП «Луцьктепло» передбачається виділити із підприємства юридичну особу КП «Луцький виробничо-технічний комплекс генерації та транспортування теплової енергії».
Підприємство буде правонаступником ДКП «Луцьктепло» «в частині прав та обов’язків, що пов’язані із закріпленням за останнім на праві повного господарського відання майна комунальної власності, а саме основних засобів».
«Це технічне рішення, яким ми плануємо в майбутньому себе убезпечити, аби нам не арештовували майно, не накладали арешт на наші котельні, транспорт і так далі. Наприклад, в минулому році сім мільйонів Кропива стягнув з нас коштів. На цей момент арешт накладався на все майно підприємства. Підприємство фактично паралізоване», – пояснив Дубняк.
«Фактично підприємство буде надавати ті ж послуги, що й надавало. Однак майно передається на ніби дочірнє підприємство… Це не буде приватне підприємство. Це два комунальних підприємства. Просто коли щось арештовують, то арештовують на одному, а інше працює в звичайному режимі. Це убезпечення від посягань», – каже перший заступник директора «Луцьктепла».
Для того, щоб переуступити борги, необхідна згода сесії. Потім компанії «Луцьктепло», ТзОВ «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» та ДК «Газ України» підпишуть договори між собою. Надалі йтиме мова про конкретні терміни реструктуризації боргу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
VCS Показати IP 9 Серпня 2011 17:37
Борги, борги ... Коли вже гарячу воду людям дадуть? Люди платять, а ви давайте воду і самі розбирайтеся зі своїми боргами! Намутили, що читати тошно! Навіть розібрати складно, що до чого, та й простим людям це і не потрібно. Злодій у злодія поцупив, а люди страждають! Коли вже цей бардак закінчиться? ...
M до VCS Показати IP 9 Серпня 2011 17:57
Підтримую! Люди в своїй більшості платять справно, а борги виникають, бо треба за щось чиновникам і начальству хати собі будувати. Від цього не повинні страждати платники комунальних податків.
Zecar Показати IP 9 Серпня 2011 22:12
Що ви тут пишете, якби Ви розумілись на всіх проблемах і нюансах в данній галузі, тоді б мали зовсім іншу думку. Всі повинні розуміти, що не все залежить від керівництва підприємства. Вагому роль грає політика держави і міста в цьому питанні. Не треба звинувачувати достойне і мудре керівництво Луцьктепла, хлопці роблять все можливе на благо мешканців нашого міста.
pesto Показати IP 9 Серпня 2011 23:17
Абсолютно підтримую!!!!! Особисто знайомий з керівництвом Луцьктепла. Люди відповідальні, розумні і відповідають за свої слова і вчинки. Ще б всім комунальним підприємствам таких керівників!!!!
Ха-Ха до pesto Показати IP 10 Серпня 2011 09:05
Ну і насмішили з "керівництвом" Луцктепла. Напевно самі себе і похвалили. Таке враження, що самі про себе мудрих написали. Всі ж добре знають, хто керує Луцьктеплом і яка в них біографія.
Aleks Показати IP 9 Серпня 2011 23:43
Так колиж буде горяча вода?
VCS Показати IP 10 Серпня 2011 08:14
Та мені всерівно хто там працює, які люди, їхні сім'ї ... Відкриваю кран а там ...???!!! А у статті розписали їх "махінації", хтось щось зрозумів?! Ось і простих людей це мало хвилює! А до влади питання - водичку, за їх графіками, коли обіцяли?! І не відходьте у бік від головного питання до людей, які там працюють, взагалі немає ніяких питань!
??? Показати IP 10 Серпня 2011 08:20
"«Луцьктепло» візьме борги Кропиви"... За чий рахунок проплатять борг? Все ляже на людей?
Вася Показати IP 10 Серпня 2011 08:55
".....хлопці роблять все можливе на благо мешканців нашого міста....Люди відповідальні, розумні і відповідають за свої слова і вчинки." - та ну, тільки чомусь за період керування "цих хлопців" підприємство "полізло" в такі борги(
Colonel Показати IP 10 Серпня 2011 14:25
"Хороше і дуже мудре керівництво", ну от тільки б ще ці довбануті лучани не нили: дайте гарячу воду! А так все чудово - хоч геров України давай- меру, Кропивам і т.д.
Вася до Colonel Показати IP 10 Серпня 2011 16:32
О, "мудрейший"- недовбанутий)))і не лучанин. не ний і став бойлер.)))
Colonel до Вася Показати IP 11 Серпня 2011 11:54
Правильно Васильку- став бойлер,купуй власний тролейбус,роби власну водонапірну башту і станцію фільтрації ремонтуй дороги , дитячі садочки, виплачуй зарплату та пенсії, хоча б вищі прожиткового рівня. А ті хто повинен цим займатись помаленьку (швидкість відсосу - десятки тисяч грн. на годину)будуть дерибанити державні кошти тагроші громади. На таких васильків вони і розраховують.
Вася до Colonel Показати IP 12 Серпня 2011 10:48
то вже ж жду коли ти "недовбанутий" почнеш діяти, а не обзивати лучан. Всі тут такі розумні писаки....
Микола до Вася Показати IP 11 Серпня 2011 12:40
Пироги долже печь пирожник а сапоги тачать сапожник. А як стануть василі займатись всім по троху....
Микола Показати IP 10 Серпня 2011 15:03
Если в кране нет води, значит випили ж...
Гість Показати IP 11 Серпня 2011 11:08
Текст немного по дыбильному написан. У статті немає декількох "месиджів", які б роз'яснили ситуацію. Луцьктепло приймає борг Кропиви, щоб відкрити шлях для отримання ліміту на газ, подати гарячу воду 15 серпня, і вчасно розпочати опалювальний сезон. Зверніть увагу на основне: Луцьктепло не з доброти своєї приймає борг Кропиви. З моменту прийняття боргу Кропива також боргуватиме, але уже не ДК "Газ України", а Луцьктепло тих самих 28 млн. грн. Беручи до уваги, що у попередні періоди склалася заборгованість Луцьктепло перед Кропивою на 32 млн. грн., то згадана операція дозволить погасити цю заборгованість. Ось про це сказано не було, а потрібно було. Адже без цієї інформації складується враження, що Луцьктепло виступає спонсором Кропиви, що є домислом. І ще одне. Ця операція не впливає на тарифну політику і не стосується розрахунків населення з Луцьктепло за гарячу воду і теплопостачання.
Микола Показати IP 11 Серпня 2011 12:30
Цікаво скільки копійок отримала і чи взагалі отримала державна казна в результаті прихватизації Кропивою і Ко котельні на Карбишева?
Гість до Микола Показати IP 11 Серпня 2011 15:19
З достеменних джерел відомо, що місто нічого не отримало, а лише втратило. Чому? Про це потрібно запитати колишнього мера Кривицького Антона Федоровича, який провів відповідні рішення через сесію. Він же переконав депутатів внести до статутного капіталу котельну в результаті чого Луцьктепло отримало (спрощено) лише 39% ві управління котельнею. І з моменту прийняття цього рішення Луцька міська рада взагалі не впливає на котельну. Втрачено актив, який у 2004 році за "совєтською" залишковою вартістю коштував майже 8 млн. грн. (приблизно 2 млн. грн.). За це проголосували депутати міської ради, у тому числі група Наше Місто (так здається вони називалися). Однак котельна ще не втрачена остаточно. При підтримці лучан є всі шанси забрати її у Кропиви. Слідкуйте за подіями і не будьте байдужі. У діях Кривицького і Кропиви є склад злочину. І вони повинні відповісти колись за це. Звичайно, що не на шпальтах Інтернету, а в іншому місці. (Далі буде).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus