USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьку розроблять логотип міста

9 Вересня 2011 16:03
Луцькій громаді подарують логотип рідного міста стараннями громадянина США – з ініціативи американського волонтера Корпусу Миру, який зараз працює в міськраді, місцеві науковці та художники створять логотип обласного центру.

«Саме з цього треба починати, аби розвинути туристичну галузь Луцька», зазначив американець Террі Меттісон в інтерв’ю ТРК «Аверс».

Упродовж трьох днів, 19-22 вересня в Луцьку відбуватиметься семінар у рамках проекту «Проектне планування для розвитку туризму», на якому навчатимуть усіх, причетних до туристичної галузі. На семінарі, зокрема, планують поміркувати над розробкою логотипу Луцька.

Нагадаємо, у луцькій мерії вже бралися за подібну роботу. Два роки тому розробили логотип у вигляді зображення подарункової коробочки з написом «Луцьк подарунок для тебе». Проте цей логотип так і не затвердили.

Потрапивши до Луцька в рамках волонтерської місії, американець Террі Меттісон був вражений: місто має великий туристичний потенціал, однак для розвитку туризму, на його думку, тут бракує професіоналів.

«Загальний бюджет складає близько чотирьох тисяч доларів. Більшою мірою вони будуть йти на виготовлення відеоматеріалів та промоційних матеріалів, брошур про місто та про використання логотипу, на семінар і на проведення конкурсу щодо розробки логотипу», – пояснює суть проекту іноземець.

Голова Асоціації розвитку туризму Волині Юрій Моклиця вважає, що логотип повинен бути у кожного населеного пункту, який хоче заманити до себе якнайбільше гостей.

Проте герб міста не може виконувати функцію логотипу. Адже герб – це геральдичний знак, який несе історичну цінність, переконаний Моклиця.

«Логотип нам треба легкий, сучасний. Це промоційний символ, який приваблює, який захоплює, який би міг зацікавити», – вважає він.

Довідково:

Організації-партнери проекту «Проектне планування для розвитку туризму»: ГО «Асоціація розвитку туризму Волині», управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міської ради, Агенція США з міжнародного розвитку (USAID), Корпус Миру США в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
M Показати IP 9 Вересня 2011 16:46
"тут бракує професіоналів" - це не тільки про туризм в Луцьку і Волині. Це про керівників міста-області і про економічний розвиток.
Вася до M Показати IP 12 Вересня 2011 11:57
На цьому логотипі вирячені очі Шиби треба домалювати (то буде як зі Славком і Спритком), і тисячі рук корумпованих чиновничих...
Юрій Моклиця Показати IP 9 Вересня 2011 19:43
Ви що зговорились Волинські Новини? Ви мені вибачте, але нам не вистачає професіоналів-журналістів. Друга на сьогодні стаття, на яку я звертаю увагу - і тут недостовірна інформація. Ніякого конкурсу по логотипу раніше не було оголошено. І це принципово відрізняє цю ситуацію від тої, що була.
Юрій Моклиця Показати IP 9 Вересня 2011 19:55
Додам. Ніякий логотип на семінарі не буде розроблятись. Під час семінару учасники працюватимуть над розробкою МАЙБУТНЬОГО конкурсу на розробку логотипу міста. Якщо все буде добре конкурс буде оголошений в жовтні.
Mirna до Юрій Моклиця Показати IP 10 Вересня 2011 16:38
Юро, дякую. Виправили. У другому абзаці є посилання на "Аверс". У сюжеті йшлось, що 2 роки тому в Луцьку оголошували конкурс.
Юрій Моклиця до Mirna Показати IP 12 Вересня 2011 09:53
Дякую і Вам. Про сюжет на Аверсі окрема історія... сумна
Патріот Показати IP 9 Вересня 2011 21:03
Юрію, а чому логотип дарують американці? Що у нас з руками, мізками та ін?
марко Показати IP 9 Вересня 2011 22:00
з журналістами взагалі в області проблема, їх просто нема; старші вже непродуктивні, а їх місце зайняли непрофесіонали: філософи, філологи, випускники вищої (непартійної) школи журавдьова та бог зна хто. випускники журфаків на волинь не їдуть.
Alchak Показати IP 10 Вересня 2011 11:33
Ну, ...ля, звіздец! Америкоси логотипи нам разробляют!!! Опустили хохлів нижче плінтуса. Туризм не буде розвиватися поки регіонои кєруе таки горе-господарники, як Клімусік з Романюсіком.
Юрій Моклиця Показати IP 12 Вересня 2011 09:54
Забагато уваги приділяєте читанню між рядками панове. Для розробки логотипу проводитиметься конкурс.... в Україні. І розроблятимуть його українці і я дуже сподіваюсь, що лучани.
Свєта Показати IP 25 Вересня 2011 10:51
Логотипом міста є наші розбиті вщент дороги, тротуари, обшарпані під'їзди та фасади, сміття, зграї собак та довольні пики чиновників міського та обласного рівня. Краще не придумаєш. Тут і американців не варто залучати. Краще африканців, це більше підходить до нашого рівня життя.
Сташек Показати IP 26 Жовтня 2011 11:52
Юрій, я теж сподіваюсь, що лучани розроблятимуть логотип свого міста)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus