USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.93

«Луцькводоканал» отримав нову спецтехніку та обладнання для контролю за якістю стічних вод

6 Жовтня 2023 16:57
Сьогодні, 6 жовтня, у рамках робочої поїздки міського голови Ігоря Поліщука на очисні споруди КП «Луцькводоканал» в село Липляни відбулася презентація нового обладнання підприємства, що його було придбано у співпраці з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).

Про це інформує Луцька міська рада.

Це нова спецтехніка, пересувна лабораторія для відбору проб води, модернізована лабораторія для контролю за якістю стічних вод. Обсяг інвестицій на вказані заходи становить 21 мільйон гривень.

У рамках презентації директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк ознайомив міського голову з новою спецтехнікою для усунення аварій на мережах водопостачання та водовідведення. Два екскаватори JCB мають чимало переваг, їх будуть використовувати для аварійно-відновлювальних робіт.
Читати ще: Вода буде чистішою і якіснішою: «Луцькводоканал» реалізовує масштабний проєкт

Міський голова також оглянув нову мобільну лабораторію та автоматичний пробовідбірник. Установки будуть використовувати для відбору проб на різноманітних підприємствах – користувачах міських мереж водовідведення, щоб мати можливість контролювати стоки, які потрапляють на очисні споруди.
Крім того, Ігор Поліщук побував в оновленій лабораторії для контролю стічних вод. Її повністю модернізовано й забезпечено найсучаснішим обладнанням, матеріалами та інструментарієм німецького виробництва.
Читати ще: У Луцькій громаді впроваджуватимуть технології очищення й покращення якості питної води

Міський голова зазначив, що нове обладнання – це важливий крок підприємства на шляху до реконструкції очисних споруд.
«Ми наближаємося до початку реконструкції очисних споруд, тож якість стоків є визначальною. Тому що хай які очисні споруди, якщо всі стоки йтимуть з перевищенням тих чи тих показників, гранично допустимих меж, очисні споруди не зможуть із цими стоками справлятися. Тож контролювати якість стічних вод дуже важливо», – підкреслив міський голова.
Читати ще: Проблема стічних вод у суміжних громадах загострюється, – «Луцькводоканал»

Ігор Поліщук також додав, що нове високоточне обладнання лабораторій дасть змогу покращити екологічну ситуацію в громаді.

«Сучасне обладнання іноземного виробництва для контролю за якістю стоків допоможе фахівцям лабораторії точніше визначати, яким чином очищати стічні води, які потім потрапляють у Стир, щоб вони відповідали усім нормативним показникам Міністерства екології та вимогам інших відомств і установ центральної влади», – наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus