USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Луцьких депутатів закликали «воювати» за профспілкове майно

19 Січня 2017 11:34
Не допустити продажу двох останніх об’єктів, що належать Федерації профспілок Волині, закликали представників міської влади та депутатів облради та міськради.

Про це йшлося під час зустрічі міського голови з депутатами Волинської обласної ради, які представляють місто Луцьк, щодо визначення основних пріоритетів життєдіяльності міста у 2017 році та обговорення соціально важливих питань 18 січня.

Депутат облради Святослав Кравчук зазначив, що депутатам міськради та облради варто спільно «повоювати» за об’єкти, які профспілки намагаються продати та використовувати для власних цілей. На території міста лишилися два такі об’єкти – бібліотека, яку організація профспілок хоче продати, а також профспілковий центр. Ці два об’єкти, з його слів, можна використовувати для територіальної громади міста та області. Так, наразі ніде навчати державних службовців, тож під навчально-методичний центр для чиновників можна використати один з вказаних об’єктів, де є місце для проживання та харчування чиновників. Федерація профспілок Волині, з його слів, намагатиметься продати об’єкт за копійки, тому що працівники профспілок «отримують нормальні зарплати по 15-20 тисяч і їм до майна діла немає».


Щодо бібліотеки, яка носить ім’я Івана Фуріва, він зауважив, що не розуміє, як профспілки погодилися на продаж об’єкту і куди доведеться подіти меморіальну табличку на честь Івана Фуріва, громадського діяча та голови Волинської обласної ради профспілок, людини, яка усе життя працювала на благо області. Приміщення бібліотеки, на думку депутата, можна використовувати для навчально-методичної роботи та громадських організацій міста. У цьому мікрорайоні немає жодної іншої бібліотеки, припри те, що це найбільш густонаселений мікрорайон, де мешкають понад 30 тисяч лучан. Бібліотеки на вулиці Кравчука та навпроти міської клінічної лікарні, з його слів, не задовольняють усіх потреб мешканців, особливо молоді. Окрім бібліотеки, в будівлі є приміщення, які, мовляв, можна використовувати для громадських організацій.


Якщо приміщення буде продане, з його слів, у Луцьку більше не зможуть знайти ділянку для того, щоб задовольнити соціальні потреби мешканців міста в плані бібліотечних послуг, або розміщення громадських організацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 19 Січня 2017 14:16
Мы шо, дурные? Какое такое майно? Воюем только за своё бабло!
небайдужий Показати IP 19 Січня 2017 14:27
Кравчук давно вже поклав око на ті профспілки! То мітинги збирав, то в крісло голови мітив! Але давайте згадаємо з якою партію йшов на вибори! Давно вже пора геть гнати такого чиновника!
234 Показати IP 19 Січня 2017 15:09
НЕБАЙДУЖИЙ СПЛЮНЬТЕ ЖОВЧЧЮ. пРОДАДУТЬ ЦІ БУДИНКИ А ГРОШІ ВКРАДУТЬ ЯК ПОПРОДАЛИ ВСЕ ДЕРЖАВНЕ БАГАТСТВО.А ПРОФСПІЛОК ДАВНО НЕМА-ХТО БУДЕ ТІ ДОМА ЗАХИЩАТИ
Біблі Показати IP 19 Січня 2017 23:32
Правду мовить Кравчук. Цією біблітекою користується багато людей. Це ті,хто не читае, думають, що всі не читають. Бо так думають бо міски пусті і тому бовкають, як баняки. Едине дивно. Невже профдіячі по 15-20 отримуют?
Читачка Показати IP 20 Січня 2017 12:05
Прикро буде, якщо продадуть бібліотеку. Підписувалась за присвоєння їй імені І.Фуріва. Але й працювати так, як зараз, бібліотека теж не може. Взимку без опалення, фонди оновлюються лише дитячою літературою і то не в достатньому об'ємі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus