USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

ФСТ «Спартак» просить прийняти майно у Луцьку в обласну власність

28 Січня 2017 21:09
Через недовіру до Луцької міськради тренери спортивних шкіл ФСТ «Спартак» просять депутатів Волиньради прийняти в обласну комунальну власність майновий комплекс. Тренери не бажають переходити на роботу в новостворену у Луцьку комунальну ДЮСШ №3.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області 27 січня.

Члени трудового колективу Луцької ДЮСШ «Спартак», Луцької ДЮСШ легкої атлетики «Спартак», Волинської ОО ФСТ «Спартак» звернулися до депутатів облради з проханням прийняти майновий комплекс в обласну власність.

Директор Луцької ДЮСШ легкої атлетики «Спартак» Микола Калитка повідомив, що 17 січня відбулася нарада трудового колективу, де одностайно вирішили звернутися до депутатів обласної ради з проханням прийняти в обласну комунальну власність спорткомплекс, побудований у 1987 році, та спортивні школи. З його слів, у спорткомплексі доводиться обходитися лише косметичним ремонтом, а спортивні школи мають багаторічну традицію. За роки незалежності у школах підготували 51 майстра спорту, 5 майстрів спорту міжнародного класу, учасників Олімпійських ігор.

Наразі від заступника Луцького міського голови Юрія Моклиці отримали лист про те, що фінансування на школи не виділятимуть з міського бюджету. Майновий комплекс міська влада закликає передати в комунальну власність міста. Нещодавно міськрада ухвалила рішення про створення комунальної спортивної школи №3 і запросили тренерів перейти у цей заклад на роботу. Зі слів Миколи Калитки, тренери не бажають переходити на роботу в новостворену комунальну спортшколу, яка не має ніяких споруд.

Тренерам пропонують здійснювати тренування з легкої атлетики в парках та на стадіоні, але, як зауважив директор ДЮСШ «Спартак», для підготовки олімпійців не підходить таке тренування, коли доведеться «переодягатися у парку під кущиком». Отже, трудовий колектив стверджує, що має більшу довіру до обласної ради, тому просить прийняти в обласну комунальну власність майновий комплекс. Микола Калитка наголосив, що тренери хочуть гарантій, що майно використовуватиметься за цільовим призначенням, а не буде перетворене, наприклад, на торговельний центр, тому вони не довіряють міськраді.

Член комісії Святослав Кравчук зауважив, що місто готове було вкласти кошти в ремонт майнового комплексу, але ФСТ «Спартак» не готове було його передати. Він відзначив, що місто має потужніший фінансовий ресурс, ніж область і перспектива добудови і ремонту спорткомплексу значно краща, ніж в області. Окрім цього, 70% вихованців спортивних шкіл – лучани. Загалом він висловився за прийняття майнового комплексу на баланс обласного бюджету.

Члени комісії взяли до відома звернення і доручили юридичному відділу облради вивчити можливості прийняття в обласну комунальну власність майнового комплексу і дати відповідні пропозиції на розгляд комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
СТОП Показати IP 29 Січня 2017 23:48
ЧОМУ ОБЛАСТЬ ПОВИНА ФІНАНСУВАТИ КИФВСКУ ПРИВАТНУ ШКОЛУ СПАРТАК ТАКОГО НЕМАЕ НІДЕ У СВІТІ ЦЕ ПЕРЕЖИТОК СССР
Наталі до СТОП Показати IP 30 Січня 2017 11:47
А чому ж вихованці так званої приватної школи захищають честь області, і тим більше власним коштом? Чому місто/область не створює державну школу, не будує для неї зал, не оплачує знаряддя для тренувань, спортивні форми, не оплачує офіційні поїздки для офіційних збірних? А чому взагалі люди займаються спортом? Нащо це? От такого точно ніде у світі немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus