USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Луцьким муніципалам потрібно 200 тисяч на одного інспектора з паркування

27 Листопада 2018 10:47
Двісті тисяч гривень потрібно для функціонування одного інспектора з паркування департаменту муніципальної варти, адже він повинен мати спеціальне обладання.

Про це йшлося 27 листопада під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Нагадаємо, працівників департаменту муніципальної варти уповноважили складати протоколи про адмінправопорушення за неправильне паркування транспортних засобів.

Як розповіла директорка департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська, закон про врегулювання паркування написаний минулого року в листопаді.

«По всій Україні функції контролю за паркуванням покладені на муніципальні варти. Проте законодавець передбачив ряд проблем. Для того, щоб мати одного інспектора з паркування, потрібно 200 тисяч. Адже передбачено, що він повинен мати планшет, аби фотографувати порушення та відсилати в Київ. Ми купили три планшети, проте не передбачили таку річ, що їх можна було купувати лише в одної компанії в Україні, яка є монополістом», - зазначила Юлія Сиротинська.

З її слів, потрібно перекидати кошти на закупівлю основних заходів, оскільки керівництво МВС не надає дозволу до баз даних. Окрім того, видача постанов теж має відбуватися за допомогою певного пристрою.

Вона наголосила , що всі муніципали по Україні об’єдналися, щоб напрацювати певний алгоритм штрафування та евакуації.

«Ми працюємо над дозволом і доступом до баз даних, одесити, своєю чергою, працюють над тим, як проводити евакуацію автомобілів. Ми напрацювали формат, щоб робити евакуацію без залучення коштів з бюджету», - розповіла посадовиця.

Зокрема, найбільші проблеми з паркуванняна вулицях Бандери, Винниченка, Кравчука, Карпенка-Карого та на Київському майдані біля коледжу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хм Показати IP 27 Листопада 2018 11:07
А Богдана Хмельницького? Там інколи пройти і проїхати неможна, як депутати і чиновники напаркуються
Волинянин Показати IP 27 Листопада 2018 21:10
Планшети по 200 000?
Лучанка до Волинянин Показати IP 28 Листопада 2018 02:03
то ж написали шо то має бути конкретна марка якогось українського монополіста.. Впринципі колись працювала в одній міжнародній торгівельній компанії то там видавались службові так звані планшети, там була якась власна операційна система, автоматичне підключення до інтернету і тільки 4 спеціальні програми і можливість зробити фото.. ніяких інших додатків типу інтернет браузера, google пошуку, ігор чи навіть можливості зняти відео, блютузу, підключення до wifi чи зателефонувати не було... А ні ще був ліхтарик))) Може це теж типу того.. А ще ж для функціонування інспектора треба транспорт, уніформа, заробітна плата.. це ж сума не лише на планшет... Не будьте такими злими поки не знаємо всіх деталей..
Урбаніст Показати IP 27 Листопада 2018 23:16
Коли вже запустять платну парковку хоча б в центрі? Тільки тоді можна буде навести порядок і зменшити кількість авто в центрі. Давайте вже дивитись на Європу, бо там де парковок не вистачає, вони не збільшують кількість місць, а роблять її дорожчою, тим самим зменшують кількість людей які приїзжають машинами в центр, розвантажуючи вулиці від пробок. Ми повинні обмежити користування приватним авто а не робити його ще доступнішим, хоча б в центрі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus