USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцький басейн оновили: нові пандус і система опалення

31 Серпня 2017 14:40
Відтепер луцький басейн СДЮШОР не матиме проблем із забезпеченням теплою водою, адже за кошти міського бюджету в закладі вдалося встановити автономні теплові насоси. Установка працює лише 3 доби, однак вже через 4–5 днів басейн буде повністю готовий до прийому відвідувачів.

Роботу нових теплових насосів, а також стан нещодавно відремонтованих входу до басейну та малої ванної оцінили 31 серпня.

«У нас завжди були проблеми з теплоносієм: «Луцьктепло» включає котельні з початку опалювального сезону, а в нас із 1 вересня повинні займатися в басейні діти. У міській раді ми знайшли розуміння, і нам виділили кошти, за які ми встановили теплові насоси, запустили їх і зараз уже напускаємо воду», – зазначив інженер Михайло Кубасов.

Він розповів, що нещодавно придбані теплові насоси забезпечують комплексу необхідну потребу підготовки гарячої води для душових, підігріву ванн і системи опалення, завдяки чому басейн зможе повністю відмовитися від дороговартісних послуг «Луцьктепла».
«1 Гкал їхнього тепла коштує приблизно 1700 гривень, а завдяки насосам ми виходимо на 800 гривень, тобто майже 50 % економимо», – підкреслив Михайло Кубасов і додав, що насоси працюють у автоматичному режимі й протягом 10 років не вимагатимуть ремонту.

Радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук поінформував, що на встановлення в басейні теплових насосів із міського бюджету виділили 1,5 мільйона гривень.

«Усі ми пам’ятаємо, що, коли були проблеми з постачанням гарячої води, декілька днів басейн не працював. До того ж, витрати на підігрів води газом є доволі значними. А завдяки встановленим насосам ми економимо в місяць 40 тисяч гривень, у рік – півмільйона. Тож уся установка окупиться нам за три роки», – сказав Ігор Поліщук.
Та акцентував: «Найголовніше – те, що ми не залежимо від газу та «Луцьктепла», завдяки чому басейн працюватиме без перебоїв».

Окрім того, цього року в басейні за кошти міського бюджету було відремонтовано малу ванну та головний вхід. Заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук повідомив, що для облаштування малої ванни басейну скерували приблизно 150 тисяч гривень, а для ремонту входу, зокрема схід і пандусу, виділили 102 тисячі гривень.
«Ми щороку мучилися із цим входом, тут була звичайна плитка, яку постійно підривало після зими. А зараз ми облаштували сходи та пандус таким чином, що вони не потребуватимуть ремонту ще довго», – акцентував Костянтин Петрочук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
я Показати IP 31 Серпня 2017 16:18
отлично, респект

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus