USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький гурт ФлайzZzа презентував новий кліп: його творці розповіли, як він народжувався

31 Січня 2020 15:38
Гурт ФлайzZzа зняв відео на пісню «Вогнем і Мечем», що розповідає про козаків, їхню міць і звитягу. Хоча, зі слів музикантів, не тільки тема козацтва закладена у тексті. Тут йдеться і про незламність духу, про боротьбу з самим собою та зовнішніми обставинами заради досягнення мети.

«Стилістика й характер «Вогнем і Мечем» трішки відрізняється від того, що ми робили раніше. Це пов’язано з бажанням шукати якісь свіжі погляди на музику та з можливістю реалізувати сучасні задуми в життя», – пояснюють творці кліпу.

«Усе почалося, напевно, з того, що вже давненько котрийсь із наших шанувальників підкинув ідею створити пісню або й альбом про козаків, – розповідає фронтмен гурту Андрій Тимчук. – Я довго виношував цю тему, а згодом сів, занурився у козацьку термінологію, приказки, історії і все таке та вирішив написати текст у цьому дусі. Трішки пізніше ми надали йому музичне оформлення й навіть заграли на фестивалі «Бандерштат».
Проте аранжування та саунд пісні «муляли» нашого клавішника Сергія Мінаєва, який вирішив кардинально змінити аранжування треку. Ми завжди намагаємося рухатись у ногу з музичними тенденціями. А тут ще й ідеї Сергія виявилися досить сучасними та вдалими. Коли отримали гарний аудіорезультат, почали шукати людей для втілення відео. Ми перепитували у багатьох друзів-музикантів про режисерів, які класно знімали б на цю тему. Цікавилися аніматорами, міркували про лірик-відео.

Врешті згадали про наших місцевих чудових чуваків, які вже неодноразово якісно показали себе в тих чи тих відеороботах. Так і зав’язалася співпраця з Сашком і Антоном. Дуже багато було пророблено роботи, промірковано деталей, проведено зустрічей і переговорів. Зрештою кліп знято і ми страшенно задоволені результатом. Сподіваємося, що й глядачі оцінять. А при нагоді дякуємо всім, хто був причетний до створення кліпу на пісню «Вогнем і мечем». Спасибі вам за те, що стали частинкою нашої історії».

Режисер Олександр Стеренчук, оператор Антон Аношин та вся команда ретельно працювали над образами і самих музикантів, і акторів. Зважено обмірковували деталі сценарію, шили та шукали костюми й атрибути для знімань, промальовували схеми розташування світла, експериментували з гримом та зачісками, боролися з природними й технічними негараздами.

«Посил кліпу для кожного свій. Усе, що я як режисер хотів сказати, сказав у відеоряді. Задум був не конкретно реалізувати кліп чи зняти щось зрозуміло-прогнозоване, а спонукати глядача задуматися й вертатися до цієї роботи, переглядаючи її знову і знову, – каже Олександр Стеренчук. – Хтось тут бачить супергеройську казку, хтось драму з елементами меланхолії, а хтось і фантастично-містичнний, пригодницький екшн. Скажу по секрету: навіть оператору-постановнику Антону Аношину я відкрив задум на 80%, а акторам – на 50%. Це було зроблено для того, щоб усі імпровізували».

Знімання, зізнається Олександр, були важкими. «Потрібно було все робити мегаоперативно, а це нелегко, коли розписано все по хвилинах і в різних локаціях зі знімальною групою майже три десятки людей, – розповідає про роботу над кліпом. – Хоча до якогось моменту все було на нашому боці – від погоди до випадково знайдених чудових елементів декору. Зловісним же був момент, коли ми відзняли 95% кліпу і залишилися ключові кадри – відзняти музикантів кожного окремо. Перших двох ми відзняли, а далі пів міста залишилося без світла через масштабну пожежу на одній з підстанцій. Відступати – не в нашому стилі, ми всі порадилися й вирішили чекати на увімкнення живлення навіть до ранку. Прочекавши дві години, почали вже з нудьги дуркувати. Антон підняв містично руки догори і попросив усесвіт ввімкнути світло. І уявіть – воно зненацька увімкнулося! У нас була нереальна радість».

«Дводенну роботу над кліпом ми провели на ура, знімальний процес забрав небагато часу, а все тому, що була скрупульозна підготовка до знімальних днів, – додає оператор-постановник Антон Аношин. – Фільмування у перший день було для мене фізично важким, є багато кадрів, де я мусив бігати за мотоциклом або конем. Добре, що раніше грав у баскетбол, то витримав ці бігові баталії.

Того дня був страшенний вітер, і це також ускладнювало роботу. Олександр Стеренчук навіть бігав і ловив реквізит на знімальному майданчику. Незважаючи на холод, усі актори впоралися на 100% та підтримували одне одного. Другий знімальний день почався із постановки світла, деякі нюанси не дозволяли втілити все задумане, ми змушені були імпровізувати. Спонтанність – це найкраще, що може бути. І знову став у пригоді баскетбол і мої бігові здібності».

У цьому кліпі авторам хотілося багато динаміки й руху, трек спонукав на такі дії. «Незважаючи на складнощі зі світлом, якого не було кілька годин, ми відзняли усе, що хотіли. Вимотані, голодні, але щасливі покинули другу локацію, – ділиться Антон. – Я вже казав Олександру і скажу ще раз: знову повторив би усе, що ми проробили».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus