USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький перевізник просить скасувати пільговий проїзд для учнів та студентів

5 Липня 2018 11:02
У луцькій фірмі-перевізнику вважають, що рішення виконкому міської ради щодо встановлення вартості проїзду у розмірі 2 гривні учням та студентам до 18 років створює конфлікти між водіями та пасажирами, адже часто вони відмовляються показувати документи. До того ж перевізник вимагає врегулювати питання перевезення учнів та студентів під час літніх канікул.

Про це йшлося 5 липня під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Так, на розгляд членів комісії було винесене питання щодо врегулювання пільгового проїзду дітей шкільного віку, учнів та студентів до 18 років за наявності учнівського чи студентського квитків.

Як ідеться у зверненні ТзОВ «Санрайз», 16 травня міськвиконкомом було встановлено вартість проїзду для учнів та студентів до 18 років у розмірі 2 гривні за наявності студентського квитка. Втім, відповідно до звернення, рішення виконкому спровокувало і провокує створення конфліктних ситуацій, зокрема водії вимагають пред’являти студентські та учнівські квитки, а юні пасажири часто відмовляються це робити. Отже, у зверненні вимагається привести рішення виконкому до норм чинного законодавства та уточнити питання перевезення учнів та студентів під час канікул. До того ж перевізник вимагає компенсації за перевезення від органів місцевого самоврядування відповідно до законодавства.

«Складно працювати водієві, адже він повинен відповідати за безпеку руху, а так пасажири просто псують йому настрій. У пасажирів відсутня дисципліна. Є період навчальний і період канікул. Чому перевізник за період канікул має забезпечити пільгові перевезення?» - дивуються перевізники.

Своєю черго, заступник міського голови Костянтин Петрочук наголосив, що проект рішення щодо підвищення тарифу передбачав перевезення учнів за пільгами в межах 14 років, проте одним з членів виконкому була внесена пропозиція підняти вікову норму до 18 років і була підтримана іншими членами виконкому. Він запропонував скасувати пункт рішення виконкому щодо перевезення до 18 років та перевозити за 2 гривні лише учнів до 14 років, однак голова комісії Андрій Козюра зауважив, що внесення змін до рішення виконкому не в компетенції депутатів.

Він наголосив, що той, хто вносив пропозицію, просто не розібрався, адже пільгове перевезення дітей з 14 до 18 років не передбачене законом або передбачене лише за умови компенсації місцевими органами самоврядуванням.

Відтак, він запропонував визнати аргументи заявників обґрунтованими та рекомендувати виконавчими органам влади вивчити заяви та рекомендувати виконкому вжити заходів щодо регулювання ситуації.

Тож, члени комісії підтримали пропозицію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанин Показати IP 5 Липня 2018 11:26
Люди просять поміняти перевізника! Де обіцяне покращення яке прийшло після подорожчення?
лучанин Показати IP 5 Липня 2018 11:32
А Петрочук не нажреться, коли п*дло відповісиш за незаконні розмитнення автомобілів, кримінальну справу закрили, але її можна скасувати і тоді на нари
лучанин Показати IP 5 Липня 2018 12:08
Важко. Дуже важко працювати водієм маршрутки. Треба одночасно дивитися на дорогу, відкривати-закривати вчасно двері, рулити, дивитися в дзеркало, втиснутися між іншими маршрутками і тролейбусами на зупинці, відраховувати здачу, говорити по мобілці і гризти яблуко.
анонім Показати IP 5 Липня 2018 13:46
Дивно чому перевізникам завжди МАЛО! Обіцяли покращення після підняття тарифу. Водій повинен дати касу, заправити автобус а та жменя що лишається забирати собі. Керівництво вже зажерлося!!! Про людей ніхто не думає! Я думаю матерям які самі виховують самі дітей є різниця, що давати на проїзд 2 грн. а що 10 грн.!!
))) Показати IP 5 Липня 2018 14:12
про дітей шкільного віку ніхто питання не піднімає....а про студентів ....тому що в студентському не пише з якого року народження....і виходить так що здорові лоби по 24-25 років показує студентське і їде за 2грн....при нявності студентського має бути дркумент що засвідчує вік особи...і питання буде знято
Анонім до ))) Показати IP 5 Липня 2018 17:42
А ще зайде лобів 20 по 18 років,є такі дядькі,на маминих харчах,що два місця займає,воно за 2 грн сидить,а ти за 5 мусиш стояти над ним,а воно в телефоні грається і нікого не бачить.100% підтримую,студентам по 5 грн,дітям по 2грн.
пасажир Показати IP 5 Липня 2018 14:41
Оті "лоби" вони студенти і теж ще заробітної плати не отримують. А ми, як їздили розбитими і грязними коритами так і їздимо, а ціну піднімали то 4 гривні, то 5 гривень змін на краще не бачимо і обліку грошей теж немає.
Анонім Показати IP 5 Липня 2018 14:46
Е пропозиця: зобов"язати перевізникав звітуватися перед жителями громади. Громада їм не довіряе. Конфлікт постійний. Вже вони будуть вимагати плати за малюків ,яких тримають на руках. Придумають,що це доросла людина,йому 24-25 років. Він на рука,тому що ліліпутік. Жах! Щось треба робити. Активісти встановити громадський контроль. Утріть шнобель безпорадний владі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus