USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Ковелі – пільгове перевезення тільки для дачників

26 Квітня 2016 18:16
У Ковелі відновили перевезення пасажирів на дачні масиви. Про це повідомив перший заступник міського голови Михайло Гетьман, - інформує Ковельська міськрада.

Саме у цих напрямках, які функціонують для підтримки малозабезпечених міських жителів, будуть здійснюватись пільгові перевезення.

Це – маршрути: № 19 «Сільмаш – Лісництво», № 8 «Незалежності - дачний масив «Машинобудівник», № 8а «Вокзал - дачні масиви «Урожай», «Будівельник», № 86 «Вокзал - дачний масив «Калина».

Кошти за перевезення пільговиків підприємцям будуть відшкодовувати з міського бюджету.

Водночас такими перевагами з 1 травня не зможуть скористатись пасажири на інших маршрутах. Це пов’язано з тим, що держава не виконує своїх зобов’язань і цьогоріч у бюджеті країни не передбачена компенсація за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Таким чином, держава не монетизує пільги і не скасовує їх, а просто перекладає їх фінансування на місцеві бюджети.

Варто сказати, що на початок 2016 року борг ковельським перевізникам складав 319,2 тисячі гривень. Міська влада перерахувала кошти в повному обсязі. Також профінансували 311 тисяч гривень за січень-лютий.

«На сьогодні місто не в змозі покривати всі витрати на оплату соціальних пільг, визначених законодавством, щодо проїзду в громадському транспорті. Аби не накопичувати борги перед перевізниками, прийняли рішення залишити пільгові маршрути на дачні масиви», - йдеться у повідомленні міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Григорій Васильович Показати IP 26 Квітня 2016 18:49
Пільги окремим категоріям громадянам надавалися згідно з Законами держави ! Тому просимо ковельську міську раду не перевищувати своїх повноважень - припиненням дій законів України , а подавати звернення до суду , до уряду , президента держави і відстоювати права своїх громадян які вас туди обрали !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus